agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni216Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-01-2015, 16:53   #91
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2015
sevgili kürşat bey merhabalar benim sormak istediğim birkaç soru var ben henuz cok buyuk bir ceviz bahçesinin arifesindeyim bahsettiğim rakam inanın çok büyük önümüzdeki aşamalarda muhakkak ki orman muhendisi ziraat muhendisi calısanlarda olacaktır fakat ben yinede bu işi deneyimleyip yapan kişilerin samimiyetine ve tecrübesine çok daha fazla güveniyorum eğer siz veya diğer arkadaşlarımız sorularımı cevaplandırırsa cok mutlu olurum.
1-Her sitede her satıcıda farklı ekim aralıkları var chandler cevizi için doğru olanı hangisidir?
2- Yine her site ve satıcı farklı bir verim aralıgından bahsediyor eğer mümkünse doğru yetişmiş bir chandler cevizi kaç yaşında verime başlar **** kaç yaşında toplanması dogrudur ve yıllara göre ortalama kaç kg aralıgında ceviz verir
3- Aile olarak tarım ve çifçi kokenli olduğumuz için gübreleme işlemlerinin maliyetli oldugundan haberdarım (buğday) fakat durum cevizdede aynımıdır?

4- örneğin 100 dakar bir bahçenin toplanması ve diğer tüm işlemleri için kaç kişinin çalışması gerekiyor düşündüğüm proje trakya bölgesinde oldugundan malum memleketimin insanından çalışmayı seven azdır acaba çok fazla çalışan eksikliği çekermiyim?

5- eğer mümkünse yine ortalama 100 dakardan alarak 100 dakar alanın sulama sisteminin maliyeti nedir veya bu katlarıyla çarpıldıkça maliyeti ne boyutta düşer.

6- Pek duyduğum fakat bilmediğim bir terim farklı cins cevizle bir cevizi tozlamak nedir ne anlama gelir neye yarar?

7- son olaraksa benim halihazırda 2 adet 125lik class marka 1 adet 105 lik lamborghini 1 adet te 105lik new holland traktörüm var bunları bu ceviz bahçesi için en iyi nasıl değerlendiririm ve hangi aletlere gereksinim duyarım

8-bonus olarakta mavi sertifikalı ceviz nedir?

cantemel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2015, 16:55   #92
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2015
Önceki paylaşımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için tüm arkadaşlara minnettarlıklarımı sunar bu aklımdaki sorularada verilecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim ayrıca kürşat bey ellerinize emeğinize sağlık bol kazançlı az dertli bir yatırım olur inşallah

cantemel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2015, 07:52   #93
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cantemel Mesajı Göster
sevgili kürşat bey merhabalar benim sormak istediğim birkaç soru var ben henuz cok buyuk bir ceviz bahçesinin arifesindeyim bahsettiğim rakam inanın çok büyük önümüzdeki aşamalarda muhakkak ki orman muhendisi ziraat muhendisi calısanlarda olacaktır fakat ben yinede bu işi deneyimleyip yapan kişilerin samimiyetine ve tecrübesine çok daha fazla güveniyorum eğer siz veya diğer arkadaşlarımız sorularımı cevaplandırırsa cok mutlu olurum.
1-Her sitede her satıcıda farklı ekim aralıkları var chandler cevizi için doğru olanı hangisidir?
2- Yine her site ve satıcı farklı bir verim aralıgından bahsediyor eğer mümkünse doğru yetişmiş bir chandler cevizi kaç yaşında verime başlar **** kaç yaşında toplanması dogrudur ve yıllara göre ortalama kaç kg aralıgında ceviz verir
3- Aile olarak tarım ve çifçi kokenli olduğumuz için gübreleme işlemlerinin maliyetli oldugundan haberdarım (buğday) fakat durum cevizdede aynımıdır?

4- örneğin 100 dakar bir bahçenin toplanması ve diğer tüm işlemleri için kaç kişinin çalışması gerekiyor düşündüğüm proje trakya bölgesinde oldugundan malum memleketimin insanından çalışmayı seven azdır acaba çok fazla çalışan eksikliği çekermiyim?

5- eğer mümkünse yine ortalama 100 dakardan alarak 100 dakar alanın sulama sisteminin maliyeti nedir veya bu katlarıyla çarpıldıkça maliyeti ne boyutta düşer.

6- Pek duyduğum fakat bilmediğim bir terim farklı cins cevizle bir cevizi tozlamak nedir ne anlama gelir neye yarar?

7- son olaraksa benim halihazırda 2 adet 125lik class marka 1 adet 105 lik lamborghini 1 adet te 105lik new holland traktörüm var bunları bu ceviz bahçesi için en iyi nasıl değerlendiririm ve hangi aletlere gereksinim duyarım

8-bonus olarakta mavi sertifikalı ceviz nedir?
hocam Sen siteyi baştam sona oku eminim cevaplarını bulacaksın 100 dekar için yapım maliyeti zevk ve tercihlere göre değişir Mınumum 100.000 bin maxsimum =sonsuz
siteti tamamen oku tüm cevağlar içinde
selamlar

karabuz ve Kursatates beğendi.
ibas06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2015, 21:56   #94
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2013
son sorunuza cevapla başlayayım

Mavi Sertifikalı Fidan Nedir?
Ülkemizde çoğu fidancının ürettiği fidanların sertifika kademsi kısmında ‘Standart’ yazmaktadır. Bu Standart sertifikalı fidanların etiketleri ise ‘Sarı’ renkli olarak Tarım Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Standart sertifikalı fidanlarda Fidan Üreticisinin bir damızlık parseli olması zorunluluğu yoktur . Ayrıca en önemli konu ise sertifikada yazan çeşit ve anaç kısımları Fidan Üreticisinin beyanına dayanılarak yazılır. Yani çeşit ve anaçta ‘ismine doğruluk’ kısmı için herhangi bir kontrol yoktur.
Fidan sertifikasyon sisteminde birde fidanın kademesi kısmında ‘Sertifikalı’ yazan fidanlar vardır. Bu gerçek ‘Sertifikalı’ fidanlarda ise sertifikaya ait etiket rengi ‘Mavi’ dir. Bu sebeple Mavi sertifikalı fidan olarak anılmaktadır.
Mavi sertifikalı fidanlarda Fidan Üreticisinin bir ‘Damızlık Parseli’ parseli olmak zorundadır. Bu Damızlık parseli sertifikasyon sisteminde ‘3 Nolu Damızlık Parsel’ olarak isimlendirilmiştir. 3 Nolu Damızlık Parsele dikilen damızlık ağaçlar Üniversiteler ve Araştırma Enstitüleri tarafından hastalıklardan ari olarak üretilmek zorundadır. Yani Mavi Sertifikalı fidan üretmek isteyen Fidan Üreticisi, Üniversiteler ve Araştırma Enstitülerinden aldığı bu hastalıklardan ari fidanlar dan alarak, Tarım Bakanlığınca belirlenmiş izolasyon mesafesine dikkat etmek koşulu ile 3 Nolu Damızlık parsel kurmak zorundadır.
Kurulan 3 Nolu Damızlık parsellerde Damızlık Çeşit tespiti yine yetkili Üniversiteler ve Araştırma Enstitülerince yapılır ,her yıl Damızlık parsel için bir ‘Kapasite Raporu’ düzenlenerek. Bu parselden üretilebilecek fidan **** klon anaç miktarı Tarım Bakanlığı Uzmanlarınca tespit edilir ve Fidan Üreticisi bu miktar kadar Mavi Sertifikalı Fidan üretebilir. Burada ismine doğruluk esası en önemli koşuldur.
Kısacası Tarım Bakanlığına bağlı kuruluşlarca tescil edilmiş bir parselden gelen aşı kalemi, aşı gözü ve klon anaçlarla üretilmiş fidan gerçek ‘Sertifikalı’ fidandır ve Mavi Sertifikalı fidan olarak anılmaktadır.
Tarım Bakanlığı desteklemelerinde Sarı sertifikalı fidana verilen destek dekara 50- 150 TL aralığındayken Mavi sertifikalı fidanda ise dekara 230-350 TL aralığındadır. (alıntı)

7.sorunuza cevap: 100 dönüm arazi için saydıklarınızın bir tanesi bile yeterli olur. gereksinim duyacağınız alet edavatlar ise her çiftçide olması gerekenler yeterli olur. eğer dikimi iş makınası (kepçe vb.) ile yapmayacaksanız extra olarak sadece burgu (matkap) gerekecek.

6.sorunuza cevap tozlama = dölleme.. dişi çiçek + erkek çiçek

5.soruna cevap : maliyet dönüm üzeri çıkmaz. sizin kullanacağınız malzemenin kalitesinden tutunda tarlanızın coğrafi konumuna kadar hepsi birer etkendir.

4.sorunuza cevap : kuyuları iş makınası ile açarsanız (traktör arkası burgu veya kepçe) dikim için 3 kişi 10 gün sürede 100 dönümü rahatlıkla ekebilirsiniz.

3.sorunuza cevap: aynı değildir. nedeni ise buğday , arpa vs. komple tarlayı yanı 100 dömünse araziniz hepsine atmanız gerekir. ama cevize sade kök bölgesine olduğundan dolayı yarı yarıya düşer.

2.sorunuza cevap: doğru yetiştirilmiş bir fidan ilk yılından moral meyvesi dediğimiz meyve ile başlar meyve vermeye. ama fidanın sağlığı açısından biz meyveleri kopararak 4-5 yıl meyve almayız fidanı güçlendirmek adına. 5. yılda 3-5 kğ meyve ortalaması düşünebilirsiniz. ve her yıl artar

1.sorunuza cevap: ceviz için doğru olan bir aralık diye birşey yoktur. sizin için doğru olan aralık vardır. 10*10 da ekseniz ceviz meyve verir 5*5 de ekseniz meyve verir. arasındaki fark şudur. bahçe girdi çıktı maliyet hesapları. yani şöyle düşünün 10*10 ekerek 1 dönüme 15 fidan sığdırırsınız diyelim ve 100 dönüm araziniz olduğunu kabul edelim. 1500 fidan dikersiniz. 5.yılından sonra her fidanınız ortalama 10 kğ meyve verse 10. yaşına kadar.. 15 ton ceviz alırsınız ortalama.. 7*5 dikerseniz 30 fidan dikersiniz 1 dönüme.. 100 dönüme 3000 fidan gider.. aynı mantıkla yine 5. yıl ile 10. yıl arasındaki ortalamayı 10 kğ ceviz kabul edersek bu defa 30 ton ceviz alırsınız. her iki dikim şeklindede vereceğiniz su, içini sürerken harcayacağınız mazot aynıdır. neticede 100 dönüm arazi.. ama geliri %75 artırmış olursunuz.. neden %100 değil onuda söylim çünkü gübre ve ilaçlama ağaç sayısına göre artış gösterecektir. 10. yılından sonra 5*5 ektiğiniz fidanlardan birer tane sökerek yine 10*10 dikim aralığına getirebilirsiniz..

not: 5*5 dikim aralığı 10*10 dikim aralığı 100 dönüm vb. verilen bütün değerler örnek niteliğindedir. benim bahçem 7*6 dikim aralığındadır.

YeniBON beğendi.
Kursatates Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-01-2015, 10:59   #95
Yeni Üye

buzul_karizma's Avatar

Giriş Tarihi: 29-12-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kursatates Mesajı Göster
son sorunuza cevapla başlayayım

Tarım Bakanlığı desteklemelerinde Sarı sertifikalı fidana verilen destek dekara 50- 150 TL aralığındayken Mavi sertifikalı fidanda ise dekara 230-350 TL aralığındadır. (alıntı)
Bu destek sadece bir kere mi veriliyor yoksa her yıl bu destek veriliyor mu?

buzul_karizma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2015, 00:14   #96
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buzul_karizma Mesajı Göster
Bu destek sadece bir kere mi veriliyor yoksa her yıl bu destek veriliyor mu?
sadece bir defaya mahsus veriliyor.

Eski 22-01-2015, 13:52   #97
Yeni Üye

Hayat ve Doğa's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2015
Tepe budaması

Dediğiniz gibi her konuda çok bilgi kirliliği mevcut.Bunun için siz yeni bir uygulama sonucu sonuç aldığınız için en doğru cevap sizinki kabül ederek bir sorum olacak.Aralıkta yeni dikilen ceviz fidanlarının tepe budaması için sizden bilgi rica edeceğim.Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hayat ve Doğa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2015, 20:25   #98
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Bahçeniz hayırlı olsun sayın Kursatates, emeğinizin karşılığını kat ve kat almanız dileğiyle..

Kursatates beğendi.
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2015, 09:06   #99
Ağaç Dostu

selim_50's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2007
Kürşat Bey, böyle büyük ve maliyetli bir işe girmeye cesaret gösterdiğiniz için gerçekten tebrik ederim. Benim 10 adet ceviz fidanım var, inanın bakımsızlıktan nerdeyse kuruyacaklar. Konu ile alakalı değil ama Tarım Müdürlüklerinin bölgenini coğrafi ve iklimsel koşullarını takip etmeden fidan getirip üreticiye dağıtmaları çoğu üreticiyi uzun vadede mağdur etmektedir, örnek; Nevşehir İlinde yalova ceviz çeşidi diktirmeleri gibi.

zeyve ve Kursatates beğendi.
selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2015, 23:00   #100
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hayat ve Doğa Mesajı Göster
Dediğiniz gibi her konuda çok bilgi kirliliği mevcut.Bunun için siz yeni bir uygulama sonucu sonuç aldığınız için en doğru cevap sizinki kabül ederek bir sorum olacak.Aralıkta yeni dikilen ceviz fidanlarının tepe budaması için sizden bilgi rica edeceğim.Zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
sonbaharda tepe vurulmasına ben sahsen karsıyım. ama kesin bir hukum değil ******

Eski 24-01-2015, 01:01   #101
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-07-2013
Kursat abi hayirli olsun. Cok guzel bir bahce olmus.
Abi bende Elazig Baskilliyim. Valla ilgiyle takip ediyorum. Kismet olursa seneye bende ceviz dikecegim. Insallah abi bilgi birikiminede basvurcam abi.

Sent from my GT-I5510 using Tapatalk 2

Kursatates beğendi.
eypkzrk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2015, 15:47   #102
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

[QUOTE=eypkzrk;1350749]Kursat abi hayirli olsun. Cok guzel bir bahce olmus.
Abi bende Elazig Baskilliyim. Valla ilgiyle takip ediyorum. Kismet olursa seneye bende ceviz dikecegim. Insallah abi bilgi birikiminede basvurcam abi.

Teşekkür Ederim Umarım Hakkında Hayırlısı Olur.

eypkzrk beğendi.
Eski 26-01-2015, 10:09   #103
Ağaç Dostu

selim_50's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hayat ve Doğa Mesajı Göster
Yeni dikilen cevizlerde tepe vurma dediğimiz, tepe budaması, ilkbahar geç donlarının sona erdiği dönemde yapılması, Örnek; Nevşehir İli için Mayıs sonu

Kursatates beğendi.
selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 08:53   #104
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-03-2015
Bahçeniz hayırlı olsun
Nasip olursa bende Bingöl'de ceviz bahçesi kurmayı düşünüyorum.
Elazığ ve çevre ilerde kaliteli fernor ceviz fidanı temin ede bileceğim yer var mıdır? veya siz nereyi tavsiye edersiniz

amelika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2015, 21:55   #105
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

öncelikle teşekkür ederim. fernor fidanı elazığ bölgesinde satan yer duymadım. o konuda açıkcası çokta bilgi sahibi değilim. sizi yanlış yönlendirmek istemem

Eski 05-03-2015, 17:55   #106
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-09-2014
Maşaallah allah gönlüne göre versin kardeşim

gokgozlu101 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2015, 08:48   #107
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-03-2015
Peki tavsiye ettiğiniz yer var mı?

amelika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2015, 13:52   #108
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-11-2014
Maşallah diyelim...
Gerçekten çok emek harcamışsınız ama güzel olmuş...

gnc.ali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2015, 22:34   #109
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokgozlu101 Mesajı Göster
Maşaallah allah gönlüne göre versin kardeşim
allah razı olsun. cümlemizin inşallah

Eski 06-03-2015, 22:35   #110
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi amelika Mesajı Göster
Peki tavsiye ettiğiniz yer var mı?
balıkesir sahil yenice köyündeki firma değil köylülerden temin yolunu araştır.

Eski 06-03-2015, 22:35   #111
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gnc.ali Mesajı Göster
Maşallah diyelim...
Gerçekten çok emek harcamışsınız ama güzel olmuş...
çok teşekkür ederim

Eski 26-03-2015, 19:39   #112
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2012
cevizleriniz tomurcuklanmaya başladımı

musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2015, 02:43   #113
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

geç yazdığım için bağışlayın işlerimin yoğunluğu nedeni ile giremiyordum. evet ceviz tuttular ama kopardım seneyede koparıp ağacın gelişimini tamamlamak istiyorum

Eski 11-09-2015, 04:32   #114
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-09-2015
Kürşat bey, bu bahçe için ilk yıl toplam ne kadar harcama yaptınız çok merak ettim doğrusu. Özelden de cvp yazabilirsiniz. Saygılarımla.

Cinciali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2016, 16:31   #115
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-02-2016
Ceviz kurutma makinası

İleride karşılaşacağınız sorunlarınızı çözdük

Eklenen Resimler

labtek beğendi.
Adakurutma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 00:47   #116
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cinciali Mesajı Göster
Kürşat bey, bu bahçe için ilk yıl toplam ne kadar harcama yaptınız çok merak ettim doğrusu. Özelden de cvp yazabilirsiniz. Saygılarımla.
bahçe için ne kadar harcama yaptım güzel soru..
buradan nasıl bir kıyas yaparsanız yapın asla sizinki ile benim yaptığım masraf birbirini tutmayacaktır.
150 dekar taşlı ve içinden 3 tane dere geçen bir araziydi.. taşını toplatmak iş makınaları ile o dereleri doldurmak hep maliyeti etkileyen hususlardı.. işinize yarayacakmı bilmiyorum ama 3. yılım 3000 e yakın ağacım var ve şuan itibari ile 400 bini buldu maliyeti (ilk ektiğim günden bu güne kadar)

YeniBON beğendi.
Eski 31-05-2016, 07:45   #117
Ağaç Dostu

g.c.'s Avatar

Giriş Tarihi: 18-05-2016
Büyük emek, büyük saygı...

Bilinçli ve örnek olup, takip edilecek bahçenizde başarılar diliyorum.

g.c. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2016, 01:32   #118
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Büyük emek, büyük saygı...

Bilinçli ve örnek olup, takip edilecek bahçenizde başarılar diliyorum.
teşekkur ederim..

Eski 14-07-2016, 11:17   #119
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-07-2016
Ceviz yanına dikilebilecek ağaç var mı?

Emeğiniz büyük allah yardımcınız olsun inşallah yaptığınız hiçbirşey boşa çıkmaz. Başta siz ve diğer ceviz dostalarına bilgi paylaşımlarından dolayı çok teşekkür ederiz, paylaşılmayan hiçbirşeyin güzel olmayacağı gibi , Bilgin'in paylaşılması , ticarete dökülmesi ayrı bir güzellik. Ben bunu vatana yapılan en büyük hizmetlerden görüyorum, nede olsa biz gidicez ağaçlar kalacak...herneyse
Benim adım Batuhan İstanbul'da yaşıyorum, 1000 lık bi ceviz bahçesi yapacağım yer Çanakkale
Kafam da milyon tane soru var ama burda hepsini soracak değilim , bende sizin önceden yaptığınız gibi şuan araştırma evresindeyim, araştırıyorum soruşturuyorum okuyorum...
Bazı bahçeleri yerinde gidip ziyaret etmem lazım bana veribileceğiniz tavsiye var mı acaba İstanbul çevresi ****... Marmara ve Ege bölgesi olabilir.
Sizce bırakacağımız (8&5) boşluklara (aralara) şeftali dikilirimi.neden şeftali derseniz cevizleri dikeceğim yerde çok fazla şeftali tarımı yapılıyor. Düşüncem bu işlere yatıracak çok fazla param olmadığı için şeftaliler en azından tarlanın giderlerini karşılar diyorum.
Herkese selamlar saygılar

WALNUTREES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2016, 12:33   #120
Ağaçsever

Kursatates's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi WALNUTREES Mesajı Göster
Emeğiniz büyük allah yardımcınız olsun inşallah yaptığınız hiçbirşey boşa çıkmaz. Başta siz ve diğer ceviz dostalarına bilgi paylaşımlarından dolayı çok teşekkür ederiz, paylaşılmayan hiçbirşeyin güzel olmayacağı gibi , Bilgin'in paylaşılması , ticarete dökülmesi ayrı bir güzellik. Ben bunu vatana yapılan en büyük hizmetlerden görüyorum, nede olsa biz gidicez ağaçlar kalacak...herneyse
Benim adım Batuhan İstanbul'da yaşıyorum, 1000 lık bi ceviz bahçesi yapacağım yer Çanakkale
Kafam da milyon tane soru var ama burda hepsini soracak değilim , bende sizin önceden yaptığınız gibi şuan araştırma evresindeyim, araştırıyorum soruşturuyorum okuyorum...
Bazı bahçeleri yerinde gidip ziyaret etmem lazım bana veribileceğiniz tavsiye var mı acaba İstanbul çevresi ****... Marmara ve Ege bölgesi olabilir.
Sizce bırakacağımız (8&5) boşluklara (aralara) şeftali dikilirimi.neden şeftali derseniz cevizleri dikeceğim yerde çok fazla şeftali tarımı yapılıyor. Düşüncem bu işlere yatıracak çok fazla param olmadığı için şeftaliler en azından tarlanın giderlerini karşılar diyorum.
Herkese selamlar saygılar
Batuhan bey temenni ve görüşleriniz için öncelikle teşekkür ederim.
dilediğiniz soruyu sorabilirsiniz elimden geldikçe cevaplamaya çalışırım. konum itibari ile izmitte bulunan Ataman çiftliği size yakın gezip araştırma yapmanızı tavsiye edebilirim. Ataman ceviz çiftliği şeftali konusunu gelince sezonluk bitkiler ekerek iç tarım yapıp girdi maliyetlerini düşürebilirsiniz. (susam,yonca,sebze gibi..) ama sizinde taktir edeceğiniz gibi şeftali de ceviz gibi 3-4 yıldan önce verim alabileceğiniz bir bitki veya ağaç türü değildir. kaldıkı onunda kendine göre bakım ve yetiştirme masrafları olacaktır. buda sizin girdi maliyetinizi düşürmek yerine artırıp zarara uğratacaktır. o yüzden ağaç içine ağaç dikmen mantıklı değildir maliyet düşürme açısından.. kolay gelsin

YeniBON beğendi.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024