agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni871Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-10-2014, 19:44   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Yukarıdaki fotoğraf herşeyi söylüyor. Sayın liliumun dediği gibi kırağıdan çok büyük zarar gördüğü halde 17 yaşındaki yalova 1 cinsinden 45 kg. kuru kabuklu ceviz alabiliyosunuz. Yerli ceviz ekecek arkadaşlara şu tecrübemi aktarabilirim. Şebin ve yalova 1 cinsleri tamamen kırağıdan zarar gördükten sonra yeni çıkan sürgünlerden hiç tahmin edilmeyecek kadar ceviz alabiliyosunuz. Fakat bu durum bilecik cinsinde mümkün olmuyor. Ama eğer kırağı zararı yoksa bilecik diğer iki cinsi rahatlıkla 2 ye katlayabiliyor verim açısından. Mesela 5 yaşındaki bilecik cinsi ceviz ağacı kırağı zararı görmeseydi bu sene rahatlıkla 15 kg. kuru kabuklu ceviz yapabilecekti. Rakamlar çok uçuk gelebilir. Bir başkası bana söylese bana da uçuk gelebilirdi. Bu cevizde geçen yıl 550 adet yan dal vardı. Hepsinde de en az 2 li meyve çiçeği vardı. O da 1100 meyve yapar. 14 gr. gelen bir cevizle 1100 ü çarparsanız 15-16 kg. cevizi elde edibilirsiniz.Bilecik cevizinin yüzde 30 yeni sürgünlerden verim alındığınıda hesaba katmıyorum. Bu anlattıklarım umarım bazı arkadaşlar tarafından alaya alınmaz. Cevizde 2 sefer bordo bulamacı, bol koyun keçi gübresi, özellikle yaprakların döküldüğü dönemde olmak üzere sene de 2 kez sürme ve çapalama, maneb 80, insektisit,kükürt ve kaolin kili kesinlikle yapılması gerekli uygulamalar.

musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025