![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
|
Cevizin geç yapraklandığı kesin, şuan için hastalıklara dayanıklı görünüyor, iç ceviz kalitesi güzelse ve erken hasat edilip, erken yaprak dökerse çok güzel bir çeşit olur düşüncesindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tavukları bahçeye salmıyorsunuzdur umarım, cevize zarar vereceklerini pek tahmin etmiyorum fakat genç körpe filiz uçlarını yemek isteyebilirler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Menemen de olur, tokat kebabı da olur. Her zaman beklerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Dikkat etmeniz gereken bir nokta olarak son yıllarda ibrelilerde sürgün dallarının dip kısımlarına yerleşip oradan beslenerek sürgünü kurutan zararlılarda var kuruyan yerlerin veya kurumaya yüz tutmuş sürgünlerin dip kısımlarında galeri bakınız. Yenme, delik, galeri yeada nokta delikler görürseniz sistemik ilaçlamanız lazım. Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 24-06-2014 saat 07:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Sayın acemi_cevizci, enzim başlığında güzel bilgiler var, oradan yararlanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene yağışların uzun sürmesinden dolayı antraknoz için geç ilaçlama yapabilmiştim. Bahçede ki fidanlara geç olsa da manep uyguladım fakat çeşit değiştirme aşılarını yenilediğim için sonradan yapılan aşılara manep atmayı unuttum. Antraknoz'a çok hassasmış. Chandler çeşit değiştirme aşılarının hepsinde mevcut, fernor aşıları gayet sağlıklı görünüyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2013
|
chandler hastalıklara çok dayanıklı olması gerek, bu kadar acele hastalanmaları zaten saglıksız kalem sebepli olabilir mi, bir ihtimal daha saglıksız anaç, bakterial hastalıklı anactan kaleme gecme durumu var. resimlerdeki tam bakterial yanıklık belirtilerinin anlatıldıgı gibi duruyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer onlarda da aynı şekilde hastalık olsaydı söylediğiniz gibi anaçtan geçmiş olma ihtimali vardı. Kalemlerde problem olacağını düşünmüyorum çünkü aynı kalemlerle küçük çöğürlere dilcikli aşı yaptım ve manep uyguladım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
sayın gökhan07 bu enzimi nasıl hazırladığınızı kısaca paylaşır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2011
|
bu bahsedilen enzim başlığı nerede bir türlü bulamadım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Sayın obahar, buradan ulaşabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/18541.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2013
|
Sn.Gökhan07 Size sayfamdan bir soru yönlendiriyor ve bir ricada bulunuyorum. Katkılarınızı beklerim. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Gökhan bey selam, Bahçemin sınır boyuna diktiğim 5 yaşındaki mavi servilerin tepesini kesip çit oluşturmak istiyorum. Boyları yaklaşık 3 metre oldu. Bunun için uygun bir zaman mıdır.? Dikkat etmem gereken püf noktalar var mıdır.? Şimdiden teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şekil budaması için ağaçların uyuma zamanında keserseniz daha az strese girerler. Mart, nisan ayı daha uygun olur. İlk budamada aşırı budamadan kaçının daha sonraki yıllarda istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
gökhan bey bu enzimleri su deposuna karıştırıp vermek uygun olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2013
|
Badem yetiştirilebilen yerler cevize bakarak çok daha az, bir badem bahçesi kurmanızı oneririm, Dünya çapında ceviz bahçeleri kurulumu hızla artmakta, 15-20 yıl sonra cevizin fiatı ne olur belli degil, oysaki bademin kısıtlı uretim üyzünden pazarı garantili. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Sayın karabuz ilerleyen yıllarda kapama badem ve ceviz bahçesi kurmayı planlıyorum. İklim olarak cevize de çok elverişli, şuan için chandler çeşidi uygun görünüyor. Araştırdığım 2-3 ceviz çeşidi mevcut eğer onlardan istediğim verimi alırsam, başka bir bahçede o çeşitlerden kurmayı düşünüyorum. ( Çok ince kabuk, ağustos ayında hasat edilebilen, iç oranı % 65-70 olan ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bahçede 15-20 çeşit meyve ağacı var, ayrıca 15-20 yaşlarında aşı zamanı tokat'ta olduğum için aşılayamadığım 20 adet aşısız ceviz ağacı da mevcut. 4-5 yıl önce tokat'tan getirip diktiğim kiraz fidanlarının bu sene aşırı verimden dalları kırılmış. Seneye enzimi orada da uygulamayı düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|