![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Sayın chndlr Gübreleme programı ağacın yaşına göre farklılık gösterebilir. örneğin; ağaç gelişimini artırmak için ayrı, iyi verim almak için ayrı program uygulanır, benim bahçe bu yıl 5. yılına girdi ve gelişimleri gayet iyi. Bu yıl birazda verim almak için potasyumlu gübre miktarını artırmayı düşünüyorum. Geçen sonbaharda 500 er gr DAP ve 10 ar kg leonardit verdim bu ay 500 er gr çinkolu 15+15+15 vericeğim. çiçeklenme ve meyve tutumu döneminde azot ve potasyum ağırlıklı gübre vermeyi planlıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-11-2013
|
Alıntı:
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Gelişim konusunda bir ölçüm metriğiniz var mı, mesela biz kalınlık(çap) ölçüyoruz ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bu sene 5. yılına girecek olan ağçalarımızda örneğin kalınlık-çap 65 ile 90 mm arasında değişiyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim detaylı cevabınız için. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Merhaba , Bir ileri adıma geçme ihtiyacım var. Ağaç yaşına göre alınması gereken verimle ilgili kg bazında metrikler var. Fidan'dan itibaren kalınlıkla ilgili metrikler var mı, mesela 3üncü yazını gören bir fidanda kalınlık neyse ben işler yolunda demeliyim. örnek Yaş (dkmden sonra kaçıncı yaz) Çap 1 yaşında 20 mm 2 yaşında 30 mm 3 yaşında 45 mm 4 yaşında 65 mm 5 yaşında 80 mm |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ceviz, gübreleme |
|
|