agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-10-2013, 09:43   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arkeo Mesajı Göster
Merhaba,

Bir üniversite öğrencisi olarak ben de kurcalayayım dedim ve maliyeye gidip bulunduğum ilin her köyünde bulunan 40 dönümden büyük hazine arazilerini çıkarttım. Doğaltaş sektöründe de çalıştığım için taş ocağımızın bulunduğu köye öncelik verdim ve muhtarla görüşmeye gittim. Muhtar "benlik bir sorun yok, ama ben burayı sana verirsem köy halkı sana peşkeş çektim sanacak, başıma iş gelir." "bu gösterdiğin yer hayvanların otlatıldığı, diğer gösterdiğin yer ise harman kaldırılan yer. buraları alamazsın." "köylü sana ceviz toplatmaz, iş yaptırmaz." "martta seçim var yeni muhtarla görüş olmazsa." "benim tarla var orayı satalım sana." şeklinde cevaplarla karşılaştım ve haliyle bu köyden vazgeçtim.

Benzer durumla karşılaşıp bir çözüm yolu bulan kişi ya da kişiler varsa fikirlerini almak isterim.

Saygılar
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
Orman Ve Su İşleri Bakanlığı'nın projesi kapsamında Orman Bölge Müdürlükleri köylerdeki orman vasfını kaybetmiş alanlarda ceviz ve badem bahçeleri kuracak. Tüm alt yapısını tamamlayacak, dikim işlerinin ardından 3 yıl boyunca bakım işlerinide kendisi yapacak. 3. yıl sonunda bu bahçeleri köylüye emanet edecek, bahçe sahipleri bu ağaçlardan elde edeceği gelirin tamamı kendisinde kalacak.

Bahçemin bulunduğu köyde, İlçe Orman Müdürü konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmuştu, inşallah gerçekleşir ve memleketimiz için hayırlı olur.
Sayın arkeo,
Bireysel bahçe tesisi için böyle girişimde bulunulduğunda, köylerdeki sürü sahipleri meralarına ağaç dikilmesine karşı. Aynı karşı duruş benim bahçemin bulunduğu köydede var, ancak başlık konusunun içeriğinde bahsettiğim konu kiralama yoluyla bireysel bahçe tesisi değil, alıntıdaki gibi bu biraz farklı bir proje sanırım.

Devredilecek ceviz bahçeleri yalnızca o köyün ahalisine (arazi tapusu değil) işletme devri yapacak.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025