agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni12Beğeniler
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen meraklıdoğaseve
  • 1 Gönderen AkisSoftware

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-02-2019, 23:33   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-02-2019
Merhabalar, siteye yolum yeni düştü Kars'ta 1750 rakımlı bölgede 15 dönümlük bir yerimiz var acaba ceviz yetiştirmek için bu rakım elverişli midir? Yılın yaklaşık 8 ayı soğuk geçen bir bölgedir. Bu işlerle uzun zamandır ilgilenen arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum bu rakımda hangi tür ceviz yetiştirebilirim verim alabilir miyim?

sinan42 beğendi.
meraklıdoğaseve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2019, 06:21   #2
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meraklıdoğaseve Mesajı Göster
Merhabalar, siteye yolum yeni düştü Kars'ta 1750 rakımlı bölgede 15 dönümlük bir yerimiz var acaba ceviz yetiştirmek için bu rakım elverişli midir? Yılın yaklaşık 8 ayı soğuk geçen bir bölgedir. Bu işlerle uzun zamandır ilgilenen arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum bu rakımda hangi tür ceviz yetiştirebilirim verim alabilir miyim?
Benim arastirdigim kadariyla soguga en dayanikli cins fernor cinsi. Bir kac fidan alip dikip sonucu gormeniz lazim ben oyle yapiyorum

sinan42 beğendi.
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2019, 13:39   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware Mesajı Göster
Benim arastirdigim kadariyla soguga en dayanikli cins fernor cinsi. Bir kac fidan alip dikip sonucu görmeniz lazim ben oyle yapiyorum
benim 2. kışını geçiren fernor bahçem var. benim de araştırdığım kadarıyla fernor soğuğa dayanıklı bir cins. ilkbaharda geç uyanıyor lakin sonbaharda da bir türlü uyumak bilmiyor kasım ayında meydana gelen ani sıcaklık düşmesinden dolayı bir miktar fidanım etkilendi. Karsta da zaten kasım ayında sıcaklığın eksilere düşmesi gayet normal. bence fernor da olmaz. hatta ceviz değil de başka bir meyve türü düşünebilirsiniz.

sinan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2019, 13:30   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-09-2017
Alıntı:
Kars'ı bilmiyorum ama Ardahan'da bir müddet yaşadım, 1800 metrede. ve hiç ceviz ağacına rastlamadım, çevrenizde örnek ceviz ağacı arayın bence.

sinan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2019, 18:36   #5
Ağaçsever

TUĞRULÜNAL's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2018
Alıntı:
Merhaba;
KARS - 1750 RAKIM - 8 AY SOĞUK

-Cevap sorunun içinde gizli, bölgenizde ceviz yetişiyorsa sizde yetiştirebilirsiniz demektir.
Hayır yetişmiyor derseniz,sizde yetiştiremezsiniz o zaman.
Bugüne kadar kimse yetiştirmedi veya yetiştiremedi ve ben ilk olmak istiyorum derseniz o başka tabi.

-Türkiyenin en soğuk illerinden Karsta ticari olarak ceviz yetiştiriciliği yapılacağını zannetmiyorum. Fakat bahçen EĞİMLİ ise ve DON ÇUKURU oluşmuyorsa şansın vardır demek.
-Bilen bilir,ilkbahar geç donları meyvayı vurur,sonbahar donları direk fidanın kendisini vurur.Aşı üstü ölür ve ilkbaharda aşı altından yeni filiz çıkar.Yani aşısız olarak devam eder.
-Çeşit olarakta, şebin,bilecik,Kaman gibi yerli çeşitler ve köy etrafında YETİŞEBİLEN ,İKLİME ADAPTE OLMUŞ, güzel çeşit varsa, bunlardan aşı yoluyla çoğaltabilirsiniz.

Düzenleyen TUĞRULÜNAL : 21-02-2019 saat 18:37 Neden: kelime hatası
TUĞRULÜNAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025