Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone
Sayın ceviz48,toprak tahlili yaptırdınız mı? Bahçeniz beyaz toprak yapısına sahip ve bu çeşit topraklarda kireç oranı yüksek,organik madde oranı düşük olur.
Bahçenizi ahır gübresiyle güçlendirmelisiniz.Tamamına atamıyorsanız,fidanların iz düşümlerine atınız.
Otlardan hemen ve süreklilik sağlıyacak şekilde kurtulunuz.Zaten az olan organik maddeyi de onlar yemesin.
Budamaları marta bırakınız.
Yaz sulamasını sık ve az su şeklinde veriniz.İmkan varsa damla sulama kurunuz.
Toprak tahliline göre gübrelemeyi en iyi şekilde,eksiksiz yapınız.
Kolay gelsin.
|
Sayın formullaone, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Fidanları toprak tahlili yaptırmadan diktim. Üç yılda düzenli olarak kimyasal gübre kullandım. Ahır gübresi tarladaki otları artırır dediler ondan bu zamana kadar ahır gübresi kullanmadım ama kireç oranı yüksek gibi görünen tarlanın verimini artırmak için söylediklerinizin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Otlardan en kısa sürede kurtulmayı istiyorum. Sulama imkanım bugüne kadar çok fazla olmadı ama birkaç ay içerisinde inşallah su problemim ortadan kalkacak.
Toprak tahlilini yaptırmak kolay mı? Tarladan aldığım numune toprağı İlçe Tarıma götürsem kolayca tahlil yaptırabilir miyim? Toprak tahlili yaptırmak için çiftçi belgem olmasına gerek yok değil mi?
Zaman ayırdığınız ve değerli görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.