![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğanın dengesi için devletin kurt vs. yetiştirip salması da gerekli! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
Alıntı:
selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
@ibas06 @Lilium bunu benimde öğrenmem gerekiyor ne yazıkki böyle yaratıklar son zamanlarda çok, yasal mı öğrenmek istiyorum başımıza bela almayalım, şunu söyleyim bahçe tel ile çevrili; elektriği belli voltta tellere versek olurmu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Anneniz haklı, normal tel örgüye elektirik verilmez, elektirikli çitlerdeki elektirik sadece tellerde vardır yani teller bağlanırken toprakla temas etmemesi için fincan kullanırlar, insan ya da havan temasında da toprak teması olduğu için çarpar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
olabilir mesela kırşehirde bazı bölgelerde ağaçlar ve gürler yapılandırılmış arazi sınırları var özellikle yabani iğdeler çok işe yarıyor, Allah nasib eder bir bahçe filan saihib olursam ileriye dönük böyle bir çevirme planı düşünüyorum, yangın sıkıntısı olabilir yalnız ilerki yılda geri aynen kaplar. TAbii bu doğal ve zaman alan bir iş yabancı kişilerin girmesini özellikle engeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2014
|
Merhaba arkadaslar yine Burda gördügüm dogal bir domuz savardan bahsedeyim size belki sizin geyikler icinde etkilidir agaclarin dallarina asacaginiz insan saci domuzlari uzaklastiriyor burdaki ciftcilerin uygulamasi bu sekilde. Saclari koymak icin özel hepimizin evinde bulunan tül perdeye benzer bir torba kullaniliyor. Insan sacinin kokusunu cok uzaktan Alan domuzlar insan var korkusuyla bölgeye yaklasmiyor. Burda domuzlara bu yöntem etkili oluyor. Belki geyiklerede etkili olabilir. Sahsen denemedim eger deneyecek arkadasta varsa paylasirsa sonuclari hep beraber ögreniriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Alıntı:
Belirttiğiniz doğal domuz savar çok ilginç ve mantıklı.Hemen bir kaç berbere haber verip,gerekli mühimmatı hazırlatıyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2014
|
Buraya yazdiktan sonra tekrardan burdaki ciftcilerle görüstüm insan sacinin yapisinda insanin DNA yapisinin sakli oldugunu ve budada domuzlarin kmler öteden koku olarak algiladiklarini söylediler. Tül perde gibi bir torbaya koymalarinin sebebininde saclarin dagiliminin rüzgala gerceklesmesi oldugunu söylediler. Direk bahceye serpilse olmazmi dedim kisa vade de olur rüzgarla Ucar dediler. Tül perde yerine bayan coraplarininda kullanabilinecegini söylediler. Gelismeleri paylasirsaniz sevinirim. Ürününüz bol Kazanciniz daim olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2013
|
sayın arkadaşlar 5 dönüm yaklaşık benimde 90 cevizim var ancak yapraktan hiç gübre vermedim damlama sulama ve su tankım var aylara göre hangi gübre ve yaprak gübresi verilir aydınlatırsanız sevinirim şimdiden herkese teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
toprak tahlili yapılır ve toprak tahlilinde önerilen gübreler önerilen zamanlarda verilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2013
|
teşekkür ederim iyi çalışmalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-06-2014
|
MaşaAllah güzel bakımlı bir bahçeniz var. Allah bol bol ürün versin size de bize de ![]() Bir sorum olacak tepe vurmalarını ne zaman yaptınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
inşallah seneye daha verimli bi yıl geçirirsiniz ben bu siteyle ilk sizin paylaşımlarınızı görerek tanıştım resimleri gördükçe ceviz bahçesine olan hevesim ve heyacanım artıyor. maşallah çok güzel bi bahçeniz var. Size çok yakın olmasada bende alacaatlı köyünde bahçe kuruyorum. müsait bi zamanda bahçenizde sizi ziyaret etmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum.Tepe vurumu resimlere baktıysanız;fidancıdan 3-4 göz üzerinden alınmış olarak geldi.Dikim yılının ertesi yılı mart ayında yaklaşık 180 cm üzerinden tekrar tepe vurumu bir daha yapıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2015
|
Umarım bereketini görürsünüz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2015
|
Merhaba.Kamil bey yeni resimlerinizi bekliyoruz.Sizin yaptıklarınız ve bahçeniz çok güzel olmuş.Bu azminiz hiç bitmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta sonu bahçedeydim. makineyı evde unuttuğum için resim çekemedim.bahçede yaptığım işlere gelince: 1-çok fazla yabani ot vardı.otlara karşı ilaçlama yaptım. 2-her ağacın dibinin otunu biçtim. 3-Ağaç başı Bir çay bardağı 20-20-20 gübre attım 4-diplerini hem gübrenin karışması;hem de havalanması için çapaladım. 5-her ağacın gövdesini güneş yanıklığına karşı kireç ile boyadım Bir günde yaptığım iş bu kadar ![]() Bütün arkadaşlara sevgiler,saygılar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Alıntı:
otlara karşı nasıl bir ilaç kullanıyorsunuz? birde faydalı oluyor mu? Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
ilaç ismini hatırlamıyorum ama;köyde ganneç otu ilacı olarak geçiyor.o ilaç bayağı etkili diyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Merhaba bahçeniz çok güzel maşallah; bende Balıkesir de küçük bir bahçe oluşturmaya çalışıyorum,bir sorum olacaktı, bu yıl diktiğim 15 adet çhandler ve pedro cevizlerimi mart ortalarında 80-100 cm den tepe vurumu yaptım. Ancak daha sonra forumdan araştırmalarım sonucunda genelde 3-4 göz ya da 50-60 cm den tepe vurulması gerektiği bilgilerine ulaştım. Şu anda ne yapabilirim, tekrar biraz daha aşağıdan tepe vurumu yapayım mı,yoksa böyle kalsa problem olur mu? gözlerde uyanmalarda başladı bu arada.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Ağacın gövdesine su yürüdüğü için,şu an için tekrar tepe vurum yapmanızı tavsiye etmiyorum.Hem kuruma;hem de mantari hastalıklara yol açabilir.Ama iyi bir bakımla;bu hatanızı tolere edebilirsiniz kanısındayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
sayın kamil keskin, iyi bir bakım için tavsiyeleriniz nelerdir, bu ay gübre vereyimmi mesela. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Benim bahçem 4 yaşında.yukarıda yazdığım gibi ağaç başı bir çay bardağı 20-20-20 gübre verdim.Her sulamadan önce yine bir çay bardağı gübrelemeye devam edeceğim.ayrıca bu ay ot mücadelesi çok önemli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Tüm üretici arkadaşlara selamlar, İşlerimin yoğunluğundan dolayı uzun zamandan beri foruma giremiyorum.bu sene cevizlere yeterince bakım yapamadım.Sadece geçen hafta her ağaç dibini çapalayıp,toplamda 20 ton su verildi.yaklaşık 15 ağustos gibi bir daha sulamasını yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
merhaba kamil bey bahçeniz çok güzel maşallah. Fakat 4 yaşında ağaçlar küçük gibi geldi, 5 yasinda 5kg ürün verebilecek mi ağaçlarınız? Yoksa 5 yaş=5kg hesaplaması hayal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Kendi bahçem için konuşacak olursam kesinlikle hayal.geçen sene 170 ağaçtan 5-6 kilo ceviz aldım.bu sene de olsun olsun 15-20 kilo.Seneye de tahminim 50-60 kilo olur diye tahmin ediyorum.Ama bu kadar az olması biraz da benim hatam.Bir defa damla sulama yapmadım henüz.Yılda 2-3 kez sularsan olacağı bu ne yazık ki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
http://www.agaclar.net/forum/1397744-post314.htm Ceviz ağaçlarının sulanması başlığındaki sorumun da cevabını vermiş oldunuz teşekkür ederim. Demekki verim istiyorsak damlama sulama ile her hafta düzenli sulamak gerekiyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|