agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni68Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-11-2014, 23:22   #28
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhan karpuz Mesajı Göster
Ağustos ayı sonu bir fidanın yaprakları sarardı. Fidanın dikim esnasında aşı yerinin toprağın 10 cm altında bulunduğunu bunun dışında bir sorun bulunmadağı anlaşıldı. Fidan henüz canlı ancak diğer fidanlarında bir kısmı toprak yüzeyinin altında, çevrelerini açtık. Bu işlem yeterli gelirmi? yeterli gelmez ise ne işlem yapmam lazım.
Ayhan bey, fidanların Ağustos ayı sonunda yaprak dökmeleri normal değil, öncelikle bu sorunun cevabını bulmalısınız, Antraknoza mı kaptırdınız, hafif suyamı vurdurdunuz, ya da bilmediğimiz bir yanlışlık mı yaptınız.

Aşı yerlerinin toprak altında kalmaları iyi bir durum değil, bunları ya erkenken tam kök yapmamışken yukarıya çekin ya da her yıl baharda aşı yerlerini açın ama kışın bu açılan çukurlar asla ve asla açık bırakmayın mutlaka kapatın. Dört beş yıl bu uygulama yapılması gerekir.

Alıntı:
aşı yeri ile kök başlangıcı arası toprak altında kalırsa, bu bölge saçak yapar ve aşı yerinin üst kısmına yeterince beslenemez o yüzden kuruma olur.
Cevizde böyle bir şey söz konusu değil, yani aşının üstü kök yapmaz, aşı bölgesi enfeksiyon kapabilir, bölge kabuk dokusu çok tazedir nem ya da ıslaklıktan çürüme yapabilir dolayısıyla kuruma görülür.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
ceviz, ceviz budama, ceviz yetiştiriciliği, chandler


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025