![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Sayın Önal, Altay 1'i deneme ve çeşit olsun düşüncesiyle diktikten sonra (gerçi bu adla tescilli bir cevizde yok da) daha sonraki gelişmelerde ve yaptığım araştırmalarda bunun zaman kaybı olduğu kanaatine vardım ve aşıyla değiştirmeye karar verdim. Zaten 2014 de dikmiştim, bir yaz sezonundaki gelişimindede diğer fidanlardan bir farkı yoktu sürgün uçlarında da dişi çiçek vermedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2015
|
Sevgili hdoğan, Bu yıl Şubat içinde diktiğim Chandler ağırlıklı Altay 1 türü ceviz bahçem oldu İnş. Sizin bahçenizde 4 mt boy atan Ağaçları görünce imrendim, Rabbim bol kazançlar nasipetsin İnş. Kısacası size bu ağaçların bu kadar boy atmasındaki Püf nokta nedir? Hangi gübreleri hangi vakitte kullandınız? Birde sulama rejimini nasıl sağladınız? Tecrübenizi paylaşırsanız memnun olurum. Tşkr. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2014
|
![]() son baharda üç onbeş gübre ve yanmış hayvan gübresi, baharda üre gübresi, (yer epeyce meyilli olduğundan) haftada iki defa sulama... Sayın hdoğan, selamlar. Merakımı mazur görün lütfen. Arazinin meyilli olması ile üre gübresi kullanmanız arasındaki bağlantıyı merak ettim. Anlatır mısınız lütfen? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2015
|
Yerin meyilli olmasını yazma kastı sanırım, haftada 2 defa sulama gerekçesi olarak yazılmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Evet sulamanın yanında parantez içinde yazdım gerekçesi anlamında. Çünkü düz bir arazide toprak su tuttuğundan kesinlikle haftada iki defa sulama fazla olurdu. Fidan diplerinde göllenmeler olsa kesinlikle bir çoğu kururdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
Benim chandler,franguette,fernette hiçbirinde uyanma yok.Ancak gözlerde kabarmalar başlamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2014
|
rakım 150 mersinde hala chandler de uyanma yok. franguetteler uyanmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Sayın mustafaekiz83, franquette çeşidi chandlerdan 10-12 gün sonra uyanır. Çeşit franquette değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Yeni Üye
|
Acaba uyuma süresi ile ilgili olabilir mi? Yaprakları ocağın ilk haftasına kadar yemyeşildi. ocakta -5 dereceyi görünce bir anda yapraklarını döktü. Acaba tozlayıcı diye başka bir şey mi verdiler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Uyuma süresi ile ilgili değil. Tozlayıcı olsa Chadlerdan sonra uyanması gerekirdi. Fernor, Fernette, Franquette ve Ronde çeşitleri Chandlerdan sonra uyanır. Size farklı çeşit vermişler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Yeni Üye
|
Öncelikle beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. Panç tarımdan almıştım.2013 yılında 12chandler, 8 tozlayıcı aldım farklı rakımlarda denedim. Tozlayıcı diye aldıklarım dikine büyüyen bir ağaç, chandler kadar verimli, meyvesi chandlera göre küçük, iç kabuk chandlerdan ince ve daha lezzetliydi.Tozlayıcı neredeyse chandlerdan 15-20 gün erken açıyordu bu nasıl chandlerı tozlayacak diyordum kendi kendime. bu yıl aynı yerden 150 adet aldım ve gelen chanlerda sertifika vardı tozlayıcılarda yok. O zaman benim bir yerden franquette almam lazım, sizin önerebileceğiniz yer var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Formullaone, bahçemdeki 90 chandlerden 3-4 tanesi ilk fotoğraftaki gibi uyandı diğerlerinde gözlerde kabarma yok. İstisnai de olsa aynı cinsten bazı fidanların diğerlerinden yaklaşık 15 gün erken uyanması mümkün olabilir mi? Olamazsa bendeki 3-4 fidan chandler değil demektir. Yerli de değil çünkü sadece uç tomurcuğu değil tüm gözleri neredeyse aynı patlıyor. Chandler değilse ithal başka bir cinstir diye düşünüyorum. Kısmetse zamanla görürüz meyvelerini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Yerli çeşitlerde uç kesimi yapılsa dahi sürgündeki tüm gözler patlamiyor (en azından benim gorduklerimde) fotoğraftaki fidanda uç kesilmeden dahi geriye doğru tüm gözler uç tomurcukla birlikte aynı zamanda patlıyor. Bu nedenle yan Dal verimli bir çeşit olduğunu düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Benim fernor ve chandler ler sizin ronde gibiler.Daha yeni uyanıyorlar. Birde anlayamadığım rondenin tepesi kesilmiş.Gövdesi kalın gözüküyor.Dikim zamanı ne zaman? **** aşımı yaptınız? Bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Ronde yi sonbaharda açık köklü dikmiştim. Gövdesi uzun olduğu için güçlü sürgün sürmesini teşvik amacıyla tepe kesimi yaptım. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yılın sürgün göz aşıları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
10 Mayıs 2015 itibariyle Sırasıyla Chandler, Franquette ve Ronde'nin durumları.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Alıntı:
Chandler ve Franquettenin bu yıl üçüncü yıllarımı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Amin çok sağolun. Sizlerede inşallah. Chandler'i geçen yaz beşinci yaşindaki bilecik'e aşilamıştim yani anaci bu yaz 6 aşisi 1 yasinda. Franquette bu yaz ikinci yaşinda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Ben 3 tane altay dikmiştim. Fidanlar biraz cılız olmalarına rağmen chandlere aşilamistim biri tuttu ikisi tutmadi. Tutmayanlari bırakıp bir göreyim diye düşünmüyor degilim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
1. Fotoğraf 2013 mart ayında tohumdan, çatlatarak 3-4 gün suda bekletip yerinde chandler'e aşıladığım fidan 2. Fotoğraf aynı tarihte tüplü olarak diktiğim chandler. 31 Mayıs 2015 itibariyle durumları.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
18 gün önce yaptiğim göz yama aşisi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2013
|
sence chandleri en iyi hangisi tozlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Ben 100 chandler'e, 5 franquette 1 ronde olarak diktim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yaz haziranda yaptigim surgun goz asilari, bugün itibariyle durumlari .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2013
|
sayın hdoğan bu çeşitlerin uyanma sürelerini takip ettiğin için sordum.yani çhandler uyanıp dişi çiçek açtığında onu tozlamak için o sırada tozlayıcılardan hangisi erkek çiçek açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Tozlayıcılardan 3 franquette 2-3 yıllık, 2 Franquetteyide 6 yıllık ve 10 yıllık iki ağaca geçen yaz aşılamıştım henüz erkek çiçek yok. Ancak önümüzdeki yıldan sonra aşıladığım eski franquettelerde erkek çiçekleri görebilirim diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2013
|
Alıntı:
http://st.depositphotos.com/1908177/...-Tree-Cone.jpg selyamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |