agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni512Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-07-2014, 13:32   #91
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Galeri: 11
Sayın hdoğan, tozlayıcı olarak 1-2 tane fernette de aşılarsanız iyi olur.
Daha önce bir kaç fidanın gelişmediğini söylemiştiniz aynı durum bende de mevcut, kök çürüklüğü hastalığından olabilir diye düşünüyorum. İnşallah yanılıyorumdur çünkü tedavisi gerçekten çok zor ve bulaşıcı.

hdoğan beğendi.
gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2014, 14:02   #92
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Sayın hdoğan, tozlayıcı olarak 1-2 tane fernette de aşılarsanız iyi olur.
Daha önce bir kaç fidanın gelişmediğini söylemiştiniz aynı durum bende de mevcut, kök çürüklüğü hastalığından olabilir diye düşünüyorum. İnşallah yanılıyorumdur çünkü tedavisi gerçekten çok zor ve bulaşıcı.
Gelişmeyen fidanlardan 1 tanesi hariç diğerleri toparladı, sürgünü ve yaprakları güzel. O bir taneyi de söküp değiştirdim. Kökü hiç gelişmemiş ve çok zayiftı, fidancıdan aldığım haliyle sıkıntılıymış anlaşılan. Haklısınız göz için kalem bulabilirsem bir kaç ağaca da fernette aşılarım.

gökhan07 beğendi.
hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2014, 15:08   #93
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Haziranda yaptigim göz aşilari

Eklenen Resimler

Eski 13-07-2014, 21:25   #94
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

1.Fotoğraf 2013 Mart ayinda tohumdan ekerek ayni yaz chandlere aşiladiğim fidan 170 cm
2.Fotoğraf ayni tarihte tüplü olarak diktiğim chandler 185 cm bu gün itibariyle durumlari.

Eklenen Resimler

Eski 17-08-2014, 21:16   #95
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

2013 Mart ayında diktiğim fidanların 17.08.2014 tarihi itibariyle durumları;
1. Fotoğraf tüplü olarak dikilen franquette (chantler de aynı durumda) 2.50 m
2. Fotoğraf tohumdan ekip aşıladığım chantler 2.10 m

Eklenen Resimler

Eski 17-08-2014, 21:28   #96
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Haziran başında yaptığım sürgün göz aşısı gelişimi. Aşı sürgünü 180 cm boyunda. Aynı ağaç 2.Fotoğraf tarihi 17.08.2014

Eklenen Resimler

Eski 17-08-2014, 23:01   #97
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-08-2014
Çok güzel boy atmışlar. Bu mevsimde tür değişimi açısından chatnere çevirmek istediğimiz ceviz ağaçlarına hangi tür aşıyı önerirsiniz.

sezer250 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2014, 10:11   #98
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sezer250 Mesajı Göster
Çok güzel boy atmışlar. Bu mevsimde tür değişimi açısından chatnere çevirmek istediğimiz ceviz ağaçlarına hangi tür aşıyı önerirsiniz.
Sayın Sezer250, aşı kaleminin ve anacın kalınlığına göre çift ağızlı çakı ile kabuğu tamamen veya kısmen (yama göz aşısı) kaldırarak yaptığım aşılarda tutma oranı yüksek. Aşı gözü kabuğunu daha geniş alabilmek amacıyla ben aynı aşıyı tek ağızlı bıçakla yapıyorum

Eski 18-08-2014, 22:00   #99
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan Mesajı Göster
Sayın Sezer250, aşı kaleminin ve anacın kalınlığına göre çift ağızlı çakı ile kabuğu tamamen veya kısmen (yama göz aşısı) kaldırarak yaptığım aşılarda tutma oranı yüksek. Aşı gözü kabuğunu daha geniş alabilmek amacıyla ben aynı aşıyı tek ağızlı bıçakla yapıyorum
Yanlış anlaşıldım sanırım. Ben bu mevsimde yapılabilecek aşı olarak tutması en yüksek hangisidir onu sormuştum. Bu mevsimde olmazsa bahar gelmeden çivili uygulanan aşıdan deneyeceğiz. Bu aşı konusunda önereceğiz her türlü bilgiye açığım.

sezer250 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2014, 09:18   #100
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sezer250 Mesajı Göster
Yanlış anlaşıldım sanırım. Ben bu mevsimde yapılabilecek aşı olarak tutması en yüksek hangisidir onu sormuştum. Bu mevsimde olmazsa bahar gelmeden çivili uygulanan aşıdan deneyeceğiz. Bu aşı konusunda önereceğiz her türlü bilgiye açığım.
Sayın Sezer250, siz bu mevsimde tutma oranı en yüksek aşı dediniz bende çift ağızlı çakı aşısında tutma oranının yüksek olduğunu söyledim. Daha doğrusu bu da bu mevsimle alakalı değil ilk baharda da şimdide tutma oranı yüksek. (Kendi tecrübelerim) Bu mevsimin tek farkı aşının üstünü kesip aşının patlamasını TEŞVİK ETMEMEK gerekiyor. Aşı gözü bu zamandan sonra patlarsa kışa pişkinleşmeden, hazırlıksız girdiği için soğuklardan kuruyabiliyor, tutan aşı gözünün önümüzdeki baharda patlatılması gerekiyor.

gökhan07 ve karabuz beğendi.
Eski 26-08-2014, 20:43   #101
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

İlk baharda çektiğim İlk fotoğrafta çizgi ile işaretlediğim yerden aşı sürgünü kırılmıştı. Ok işaretiyle gösterilen sürgünü olabildiğince dikleştirerek bağlamıştım. 16.08.2014 tarihinde çektiğim ikinci fotoğrafta o sürgün yan dalları ile birlikte büyüyerek neredeyse ağaç formuna girmeye başladı. (sürgündeki boyunlu gözleri koparınca nokta gözler uygun açıyla patladı)

Eklenen Resimler

Eski 26-08-2014, 22:47   #102
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Galeri: 11
Alıntı:
İlk baharda çektiğim İlk fotoğrafta çizgi ile işaretlediğim yerden aşı sürgünü kırılmıştı. Ok işaretiyle gösterilen sürgünü olabildiğince dikleştirerek bağlamıştım. 16.08.2014 tarihinde çektiğim ikinci fotoğrafta o sürgün yan dalları ile birlikte büyüyerek neredeyse ağaç formuna girmeye başladı. (sürgündeki boyunlu gözleri koparınca nokta gözler uygun açıyla patladı)
Sayın hdoğan boyunlu gözleri koparmakla iyi yapmışsınız.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2014, 18:18   #103
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

15 gün önce göz aşılarının hepsini teke düşürmüştüm (büyük ağaçlar hariç). Teke düşürdükten sonra sürgünleri gelişimi çok daha hızlandı.

Eklenen Resimler

Eski 02-09-2014, 20:04   #104
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Göz aşılarını erken yapmanın faydası 1-2 yıllıklar hariç bu gün itibariyle ortalama 1.5 metrenin üzerinde sürgünler. Resimdeki fidanın aşı sürgünü 2 yan dalı ile birlikte lider 2 metrenin üzerinde. (1 metrelik gövde hariç) Yıl sonunu en az üç metre ile tamamlayacağını düşünüyorum.

Eklenen Resimler

Eski 05-09-2014, 20:42   #105
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Temmuz 15 den bu güne fidan gelişimi

Eklenen Resimler

Eski 06-09-2014, 13:23   #106
Ağaç Dostu

Kayahann's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2013
maşallah ya cevizin bu kadar hızlı büyüdüğünü bilmezdim

hdoğan beğendi.
Kayahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2014, 13:20   #107
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-09-2014
Cok guzel bahceler, cok saglikli agaclar var. Lakin fotograflarda dikkatimi ceken damlama sulamanin hemen kokun yanina birakildigi agaclarlar var. Sacak koklerin gelismesi icin suyu en az 10 cm uzagindan verin ve buyudukce suyun koke uzakligini artirin.

Agac suya ve gubreye dogru kok gelisimi yapacaktir.

Yeni dikecekler icin de 1.5 mt kazmalari ve tabana gubre vermelerini tavsiye derim. Bu sayede agac daha iyi beslebilmek icin KAZIK kokunu tabana dogru daha guclu sekilde uzatacaktir.
Ayni sekilde suyuda kokten surekli uzaklastirarak SACAK koklerin yayilmasi saglanabilir.

Kucuk bi detaydir ama diger bahcelere gore fark yaratabilir.

hdoğan beğendi.
ukaraymir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2014, 17:12   #108
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ukaraymir Mesajı Göster
Cok guzel bahceler, cok saglikli agaclar var. Lakin fotograflarda dikkatimi ceken damlama sulamanin hemen kokun yanina birakildigi agaclarlar var. Sacak koklerin gelismesi icin suyu en az 10 cm uzagindan verin ve buyudukce suyun koke uzakligini artirin.

Agac suya ve gubreye dogru kok gelisimi yapacaktir.

Yeni dikecekler icin de 1.5 mt kazmalari ve tabana gubre vermelerini tavsiye derim. Bu sayede agac daha iyi beslebilmek icin KAZIK kokunu tabana dogru daha guclu sekilde uzatacaktir.
Ayni sekilde suyuda kokten surekli uzaklastirarak SACAK koklerin yayilmasi saglanabilir.

Kucuk bi detaydir ama diger bahcelere gore fark yaratabilir.
Sayın ukaraymir, tavsiyeleriniz için teşekkürler. Fidanlarin tamamına yakınını kepçe ile 1.5-2 metre çukur açtirarak diktim. Fidan gelişimine katkısı tartışmasız çok fazla. Damla sulamanin taç iz düşümünün biraz iç kısmına verilmesi özellikle dikkat ettiğim bir konu. Damlama hortumunun fidanin dibinden geçtiği Fidanlarda iki damlalik var. Biri fidana yaklaşirken biri uzaklaşırken.
Fidanin govdesine yakin damlalik yok. Büyük çoğunluğunda da daire şeklinde üç damlalık var. Selamlar

ukaraymir beğendi.
Eski 25-09-2014, 15:19   #109
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-02-2012
Tam aşı uzmanı olmuşsunuz.Tebrikler .Ben göz aşısı çok denedim hiç tututuramadım cevizde

hdoğan beğendi.
rascus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2014, 15:21   #110
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Bu yıl Mart ayında diktiğim tüplü fidanların büyük çoğunluğu 150 cm- 200 cm arası boy yaptı ilk yılında. Geçen yıl hiçbir fidan bu kadar boy yapmamıştı. Gübreleme aşağı yukarı aynı. Tek fark bu yıl Mayıs ayından itibaren haftada iki gün düzenli sulama. Halende sürgünler devam ediyor.

Eklenen Resimler

Eski 30-09-2014, 15:56   #111
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Sürgün göz aşılarım, gayet sağlıklı ve güçlü sürmeye devam ediyorlar. Çoğunu tek sürgüne düşürmüştüm. Son resim franquette. Fraquette yi genellikle eski ağaçlara aşıladım..

Eklenen Resimler

Eski 01-10-2014, 12:45   #112
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Durgun göz aşısı niyetiyle yaptığım aşılarda patladı maalesef. Bende hazır patlamışken sürebildiği kadar sürsün diye aşı üstünü kestim. İnşallah kışın soğuklardan zarar görmezler. Kışın boru izolasyon malzemesi ile (kauçuk) sararak korumayı düşünüyorum. Geçen sene işe yaramıştı.

Eklenen Resimler

Eski 01-10-2014, 19:08   #113
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Sürgünü devam eden bir fidanda ve kirildiği için yeniden süren bir fidanda bu zamanda dişi çiçek . .

Eklenen Resimler

Eski 02-10-2014, 20:48   #114
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

2013 Mart ayında tohumdan yerine ektiğim fidanlardan; ayni yil aşısı tutmayıp bu yıl tutanlar 1 ve 2.fotoğraflar,
Aynı yıl aşısı tutanlar 3 ve 4. fotoğraflar.
Belirttiğim durum için ikinci aşı, fidanı bir yıl geride bırakıyor gibi görünüyor..

Eklenen Resimler

Eski 03-10-2014, 15:17   #115
Ağaç Dostu

ahmettugrul55's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2012
sn. hdogan
çögüre aşı tuttuğunda ;durgun aşı veya sürgün aşı fark etmez bunu o yılın sonunda asıl yerine taşımak doğru olur mu?Artısı eksisi ne olabilir?

ahmettugrul55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2014, 17:08   #116
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmettugrul55 Mesajı Göster
sn. hdogan
çögüre aşı tuttuğunda ;durgun aşı veya sürgün aşı fark etmez bunu o yılın sonunda asıl yerine taşımak doğru olur mu?Artısı eksisi ne olabilir?

Ahmet bey soruyu tam anlamadim. Benim yukarıda yazdığım için söylüyorsanız, yukarıdada belirttiğim gibi direk yerine ektim. Fidanda yer değişikliği olmadı, zaten bunu özellikle yaptım tohumdan direk yerine ekilip yerinde aşılanan fidanların aynı anda tüplü dikilen fidana göre gelişimini takip etme amaçlı. Aynı yıl sonunda aşısı tutup bir sonraki bahara direk aşı gözü patlayan sürgünün gelişimi, önceki yıl aşısı tutmayıp yeni sürgün sürmesini bekleyerek yeni sürgününe aşı yapılan fidana göre ciddi farkla daha iyi yukarıdaki fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere.

Aşı tuttuktan sonra durgun aşı sürgün aşı fark eder, durgun aşıda istenen gözün aynı yıl patlamaması, geç aşılandığı için patlarsa sürgün kışa pişkinleşmeden gireceği için soğuktan kuruma ihtimali var.

Düzenleyen hdoğan : 03-10-2014 saat 21:57
Eski 03-11-2014, 11:40   #117
Ağaç Dostu

ihsankaya45's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2008
SN. hdoğan bu sene maraş 18 ve sütyemez den verim alabildiniz mi ? görüntü ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

ihsankaya45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2014, 12:21   #118
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ihsankaya45 Mesajı Göster
SN. hdoğan bu sene maraş 18 ve sütyemez den verim alabildiniz mi ? görüntü ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Sayın İhsankaya, eski olanları 6. yaşında olan ağaçlarımı, maraş 18 ve sütyemez de pek ışık göremediğim için (açtığım konunun değişik sayfalarında belirttiğim nedenlerden dolayı) bu baharda aşı ile chandler e çevirdim. Bu baharda zaten tamamına yakınına don vurmuştu.

Eski 08-11-2014, 17:58   #119
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

fidan yaprakları sararmadan yeşil haliyle soğuktan kavrulmuş gibi özellikle aşı sürgünleri. Kışa hazırlıksız yakalanmışlar ..

Eklenen Resimler

Eski 09-11-2014, 09:48   #120
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
fidan yaprakları sararmadan yeşil haliyle soğuktan kavrulmuş gibi özellikle aşı sürgünleri. Kışa hazırlıksız yakalanmışlar ..
Chandler, diğer çeşitlere göre daha geç yaprak döküyor. Hatırlıyorum, 2012 yılı ilkbaharında diktiğim fidanların yaprakları 10 aralıkta hala canlı idi , ertesi gün üzerine kırağı düştü ve tüm yapraklar kavrulup yere düşmüştü. Kış soğukların erken geldiği bölgelerde bu duruma sıkça rastlanabilir. Kavrulan sürgün uçları her yıl uygun zamanda budanarak oluşacak verim kaybı azaltılabilir.

hdoğan beğendi.
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025