agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni1382Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-11-2013, 20:36   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi veterdal Mesajı Göster
çok sıkı bir tartışma olmuş......

benim de 260 adetlik şebin-bilecik bahçem var... 5 yaşında.... hala beklemedeyiz verim için... bu yıl kendi ihtiyacımız kadarını aldık.. altay fidanı üreticisi bu konuda çok vaatkar, ona göre bu yıl ciddi ceviz satmam gerekirdi.. ancak birçok kişi gibi ben de konuya ihtiyatlı yaklaşmaktayım... gönül ister ki bizler ABD cevizinden daha iyi bir çeşit üretmiş olalım, ve bu çeşit ile dünya piyasalarında söz sahibi olalım, bu pazardan ekmek yiyelim... ancak burada yazılanlar bizlerde yeterli güveni oluşturamadı.

Forumun ilk mesajlarından sonra fidan üreticisi çekilmiş, diğer kullanıcılar mesajlaşmaya başlamışlar... açıkçası bu benim güvenimi sarstı. baştan 10-15 fidan alıp denemeyi düşünmüştüm, ancak şu an ondan da vazgeçmiş durumdayım..

Altay bahçesi kuran veya kurulmuş bahçeleri ziyaret edenlerden bu konuda bilgi beklemekteyiz.. sayın fidan üreticisi arkadaş, elinde fidan üretmek için tohum varsa (ki aşısız üretim yapıp satıyorsan 600.000 adet fidan üretecek tohumun olduğunu varsayıyorum) bu tohumları aldığın ağaçların 2013 sonbahar verimlerinin resimlerini bekliyoruz...

kendini ispatla ve bizin bu çeşidi tercih etmemizi sağla.....................................
Sayın veterdal 5 yıl beklediniz ise daha çok beklersiniz 5 yaşındaki 250 ağaç küçümsenemeyecek bir adettedir.
şimdiden ileriyi görmek mümkündür.interntte Altayın bir çok resim ve video ları var bunları gören göz nasıl görmemezlikten geliyor yok sayıyor bende buna anlam veremiyorum insanlar eleştirir herşeyi buna hakkı var ama ortada resimler ve video lar var bunlar delildir.
yok sayılamaz türkiyede ismi Altay olsada başka yerlerde rusya ukrayna özbekistan bu bölgelerde böyle bir cins var bu sıkı tartışmalar kafanızı karıştırmasın her şeyde yeni bir cins tür çıkınca eleştirenler çıkar biz bu formda defalarca savundukları övündükleri cinslerin 3-4 yaşlarındaki dalların meyve resimlerini istedik koyamadılar sadece bir arkadaş 15 yaşındaki dalın resmini koymuştu ama Altay bol bol resim video koydu bunları görmek istemeyen ler sadece kasıtlı görmek istemiyor hatta ben kendim yaz aylarında bizzat giderek bahçe ve fidanlıklarını gezdim ben ikna oldum ve şimdide destek veriyorum neden çünkü türkiye kazansın ister inanın ister inanmayınız burda Altayı eleştiren kullanıcıların hic birinin adam akıllı verim veren bahçesi yok ama laf olsun diye karşı çıkıyor nerden biliyorsun dersen olsaydı buraya ceviz öyle değil böyle olur işte kanıtı diyerek boy boy resim koyarlardı bir çok fidancı kendi sitelerindeki kapak resimler dahi kendi çekimleri değil googleden temin etme yani uzunlafın kısası fidancıya bişey sormayacan bahce sahiblerini dinleyecen memnunmu değilmi bu örneği 250 dal sahibi olarak kendinede sora bilirsin saygılar.

atmel Çevrimdışı   Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025