![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
selam
Alıntı:
sayın atmel ben bu cevizi salkım ceviz olarak 90 ların başında duymuştum ama bir türlü bulamadım. fidancı biri verdi elinde kalan son fidanı kazık kökü kesilmiş olmaz bu ama dene yinede dedi ücretinide almadı. ben tenekeye diktim güzel filiz sürdü ama komşunun çocukları kırdı kuruyor gibi oldu kısa kesim yaptım patladı yine çocuklar kırdı. fidancılarla ilgili görüşlerine katılıyorum. ülkemizde her sektörde olduğu gibi fidancılıktada sahtecilik var. piyasanın %80 ni belkide daha fazlası aynı durumda. hangi çeşidi alacaksan o çeşit elinde oluyor. sana chandler diyor bana şebin oysa aynı fidan. bizde var biri 80 lerden beri fidancılık yapıyor. köyde arkadaşın biri söyledi sizin bahçeden kalem alıyordu diye bende şaşırdım bizim bahçede kalem alınacak kiraz yok var dedi ortada büyük geniş dallı ağaçtan aldı dedi. bende gülmeye başladım. bizim fidancı ağacın dalına bakarak kalem aldığı kiraz yoz kiraz yani kuş kirazı dediklerinden sarı kırmızı küçük taneli bir kiraz. bu adam bunları napolyon kirazı salihli kirazı diye pazarlıyor ve burdan kazandığı parayla çocuklarına bakıyor. burda olumsuz görüş yazanların çoğu senin gördüğün durumu görüyor biliyor onun için tereddüd ediyor. soruyor sorguluyor ama düzgün bir cevap yok. biliyorsun Türk Milleti olarak üç kağıtçılıkta sınır tanımayız. Düzenleyen aksazli : 27-09-2013 saat 08:43 |
|
![]() |
![]() |
|
|