![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
Bu sitede kimi yeni bahçe kuracak kimisi bahçesi var.Kimiside konunun bileni mektepli.Herkes tecrübesini bilgisini paylaşıyor. Ben 13 yıldır ceviz ve vişne üreticisiyim 26 yılda laborantlık yaptım.Yanlışımız olur doğrumuz olur zamanla giderilir.13 Yıl önce yavuz, yalova 3 şebin bilecik diktim. 150 ağaç. Ama hiç bir çeşite tapmadım.A ğacın bir dalı kırılsa içim kırıldı. Bu sene 85 tanesini keserek çentlere aşılattım. Diger çeşitlerede kötü demem yerine iklimine göre farklılık gösterebilir. Araştırdım 85 ağaca chandler aşıladım. Bilinen ceviz diye. Amerikalıların 50 yılda meydane getirdiği çeşit diye Orada % 80 o cins ekiliyor diye Türkiyede denendi diye (Bu arada amerikan hayranı falan diye düşünme Amerikan emparyelizmine en çok karşı çıkanlardanım.) Ama teknolojisini kullanıp faydadalanmak gerekir.Gavur icadı diye atmamak lazım. Gerekli bilgiri toparlamışssın ve altay cevize karar vermişssin tekrar hayırlı olsun inşallah dikersin ama dikeceğin konusunda endişelerim var. Burada üretici gibi değilde fidancı gibi davranıyorsun. Tahminlerimde yanılmam. Yalnız buradaki fidancılar kendilerini saklamıyor. Arif bey fidancıyım diyor Chandler fidancıyım diyor. Burada bilgi paylaşalım dostane konuşalım. İşlerinizde kolaylıklar dilerim. |
|
![]() |
![]() |
|
|