![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Demek ki sayın atmel 2-3 sene sonra altay cevizi hakkında sizde ve bizde yeteri kadar bilgi sahibi olacağız. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız. Hüsranla sonuçlanmaz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2013
|
Arkadaşım inşallah ben bahce ziyaretine gittiğimde bir müşteri 100 dönüm ekiyordu anlaşma yapılmış bir başkası ekmiş eken çok herkes burada yazmıyor hüsran meselesine gelince inanki diğer cinsleri ekenler hep hüsrandalar hep cins değişimine gidiyorlar ara googlede bir sürü konu var çıkar karşına böyle bir durumda fidancıların bahanesi hazır rakım uygun değil mevsim şartları uygun değil felan vs ben burda defalarca yazdım 2-3 yaşındaki fidanlarınızın meyvelerini yayınlayın diye yayınlayan olmadı önceki sayfada bir arkadaşım yayınladı oda yaşça büyük ağaçlar ben bir kaç yer ile görüştüm orman bakanlığı tarım bakanlığı yetkilileri adamlar hayretle anlatıyor ya onlar bilmiyor **** burdakiler çok iyi biliyor hayırlısı arkadaşlar bu konunun tadı kaçtı bu Altay ceviz altın meyve verse burdaki bazı arkadaşları beğendiremezsin onun için efor sarfetmeye gerek yok şuanda sadece ben değil çok sayıda bahce kuruluyor ama herkes burada yazmıyor herkese saygılar |
|
|
|
|
|
#3 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sayın atmel ve sayın ay-yildiz50, size önerim cebinizdeki imza kadar konuşun, ya da var olan tecrübeniz kadar. Sayın ay-yildiz50 fidancı olduğumu kanıtlayın size bahçemi bağışlayacağım. Sayın Altaycevizi, kasıtlı olarak bir mesajımı gösteriniz cevap vereyim? Sorduğumuz sorulara yanıt alamamak kasıt mı oluyor? Geriye dönük mesajlarıma bakarsanız sorduklarıma cevap alamadığım gibi bir çok arkadaşın da soruları havada kaldı. Bu konuyu doğru dürüst konuşacaksak konuşalım, ya da konuyu kapatalım. Şahsım olarak ben sizlerin bu cinsinizle alıp veremeyeceğim bir şey olamaz, Ülkeme vatandaşa bir kazanç getiri sağlayacaksa yanınızda olmayı tahattüt ederim. Birinci soruyla başlayalım istersen. Cevizi tohumdan ektiniz, bu bitişti fidan oldu, bunun adını ne koyuyorsunuz? Neye göre koyuyorsunuz? Kısa ve öz cevap verirseniz, diğer sorularımı soracağım. |
|||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Türk patent enstitüsünden aldığınız üretim belgesi olabilir, yeni bir ürün, yeni bir icat, (vs) için belge verirler, bu patentin ceviz ırkıyla tesciliyle ne ilgisi var? Benim sorduğum, Tohumu ektik bitişti büyüdü ve satıyoruz alan kişi aldığının hangi cins olduğunu altay 1 mi altay 2 mi altay 3 mü ya da başka bir cins mi olduğunun garanti belgesi yok ama bunu nasıl garanti ediyorsunuz? nasıl oluyor? Örneğin: Ben size desem ki, 50 adet altay1, 100 adet altay 3, istiyorum bunu hangi belgeyle adına doğrudur diye göndereceksiniz, belge yok bunu geçtik, peki o halde neye göre bunların cinslerini belirleyebiliyorsunuz? Bakınız bir üst mesajımda da alıntı yaptığım doğa64 arkadaşımız gelmiş ve sormuş. Hadi diyelim ki, yalan konuşuyor, koyu renkli yazdığım bölümün cevabını alabilirsem başka konuya geçeceğim. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Böyle bir ceviz çeşidini ülkemize kazandıran birileri olarak işimizin inceliklerini bilmek bırakın hakkımız olsun. Altay 1 Altay 2 Altay 3 hangisi biliyoruz. Belge henüz yok, ama fidanın yapraklarından, renginden, büyüme şeklinden, vb ..... biliyoruz. Ayrıca altay ceviz sadece tohumdan ekilip üretilmiyor. Başka üretim teknikleri de kullanılmaktadır(Tescilden sonra açıklanacaktır). Ve üretilen yeni fidanların şirketimiz bünyesinde ayrımı yapılmaktadır. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |||||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca bu belirtilen kilogramlar yeşil kabuklu mu? kurumuş yeterli nem miktarındaki kabuklu ceviz mi? Daha önce soruldu cevap verdiyse ben görememişim çok özür dilerim. |
|||||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Biz şunu ifade ediyoruz. Ceviz çeşidimiz yüksek verimli dir. Toprakta 2 **** 3 yaşında meyve vermeye başlıyor. Yan dal verimi %90 dır. 4 yaşında 40 kg **** başka bir değer tarafımızdan ifade edilmemiştir. Sivrihisar'da ki bahçemizde 4 yaşında 20 kg (334 adet x 0,60gr) yeşil kabuklu ceviz veren ağaçlarımız vardır. 8-10 yaşında 150 kg ve üstünü veren ağaçları Rusya da gördük. Resimlerini çektik. İnş ülkemizde de bu rakamlara ulaşır. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|