agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni1382Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-08-2013, 08:36   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ay-yildiz50 Mesajı Göster
sayınn karabuz şöyle bişey düşünüyorum sizce doğrulu mümkünmüdür şimdi cevizin anacı iyi bi tür ama bu anaçtan ceviz çöğürü alıp dikildiği zaman tür bozuluyor ve ne olduğu belli olmayan bi ceviz türü çıkıyor ondan dolayı o iyi anaçtan aşı kalemi alınıyor aşı yapılarak anaç ağaç gibi oluyor benim düşüncem şöyle şimdi bu iyi anaca tozlama yapan ağac bu cevize otomatik olarak aşılanmış olup onun çöğürü bundan dolayı bozuk ola bilirmi yani çiçekte iken ceviz verecek çiçek aşılanmış ola bilirmi eğerki böyle bi ihtimal var ise altay ceviz kendi kendini tozlama yaptığı söyleniyo bu durumda başka bi türden aşılama olmadığı için ceviz türü bozulmama ihtimali olabilirmi bu yazdıklarım bilgi almak amaçlı kimse yanlış anlamasın .. altay cevizede soralım acaba bu çöğür dikiminde tür bozulması ortalama yüzde kaç ihtimalindedir .. bence bu yazdıklarım tartışılmalı güzel bi tesbit olduğunu düşünüyorum kendimce
cicekte aşılama demeylim de "çiftleşme " diyelim . dedigim gibi ayni insanlar gibi düşün.

aşılama - kopyalama"dır resim cekmektir, begendigin agacı alırsın başka köke kopyalarsın , ayni agacın olur.

yan tozlama olmama ihtimali - 0 (sıfır), teoretık olarak guzel verimli bır agacı alsak , seraya kapasak başka yerden tozlanmasın, onun meyvasını ekıp, 10 sene hepsini gözlemlesek, arasından en verımlisini ve sürekli verimlilik gösterenini secsek, onun meyvalarini tekrar eksek(tekrar seralara) onları 10sene gözlemlesek...tekrar en verimlisini secsek.... bu sureci 10-20 -30 kez tekrarlasak (kafadan 100 - 200 senemizi alır) ....gün gelir de tum ektigimiz cevizler eşit randeman verir ise, ayni zamanda ciceklenir, cicek acar, meyva verimi eşıt olur, irilikieri eşit olur .. o gün bu fıdan satılır ve denir ki bu fıdanlar 99% temiz dir ,, bu işlem yapılmadıkca her cogur bır bıreydır.

bir cok üstadımız konuda yazmayı brakmıştır, sordukları sorular havada kaldı diye, nacizane düşüncelerimi yazdım şu bır kac senelik tecrubemle, aramızda hayatını cevize vermiş ustalarımız var, bu ilşe 20-30 sene kafa yormuş insanlar var, bi dinleyin onların sesini.kimileri gördüler ustaların bilgilerini silemeyecekler karaladılar. dogru bu bir yöntemdir , tavır elbise gibidir, kendin kendine yakıştırabilirsen - yakışır.

karabuz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-08-2013, 10:10   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karabuz Mesajı Göster
cicekte aşılama demeylim de "çiftleşme " diyelim . dedigim gibi ayni insanlar gibi düşün.

aşılama - kopyalama"dır resim cekmektir, begendigin agacı alırsın başka köke kopyalarsın , ayni agacın olur.

yan tozlama olmama ihtimali - 0 (sıfır), teoretık olarak guzel verimli bır agacı alsak , seraya kapasak başka yerden tozlanmasın, onun meyvasını ekıp, 10 sene hepsini gözlemlesek, arasından en verımlisini ve sürekli verimlilik gösterenini secsek, onun meyvalarini tekrar eksek(tekrar seralara) onları 10sene gözlemlesek...tekrar en verimlisini secsek.... bu sureci 10-20 -30 kez tekrarlasak (kafadan 100 - 200 senemizi alır) ....gün gelir de tum ektigimiz cevizler eşit randeman verir ise, ayni zamanda ciceklenir, cicek acar, meyva verimi eşıt olur, irilikieri eşit olur .. o gün bu fıdan satılır ve denir ki bu fıdanlar 99% temiz dir ,, bu işlem yapılmadıkca her cogur bır bıreydır.

bir cok üstadımız konuda yazmayı brakmıştır, sordukları sorular havada kaldı diye, nacizane düşüncelerimi yazdım şu bır kac senelik tecrubemle, aramızda hayatını cevize vermiş ustalarımız var, bu ilşe 20-30 sene kafa yormuş insanlar var, bi dinleyin onların sesini.kimileri gördüler ustaların bilgilerini silemeyecekler karaladılar. dogru bu bir yöntemdir , tavır elbise gibidir, kendin kendine yakıştırabilirsen - yakışır.
Katkıda bulunmak isterim,
Ceviz kendi poleni ile döllenebilir. Çoğu cevizde zaten bu olur. Ama kendi poleni ile döllenen cevzi kendisinin aynısını vermez. Örneğin ; Aynı yumurta ikizi
ikiz kardeşler çocuk yapsa (olmaz sapıklıktır ama mecazen) çocuklarının kendilerinin aynısı olma oranı 8 milyonda 1 dir.

Saygılar

chandler Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-08-2013, 21:18   #3
/

Giriş Tarihi: 22-07-2013
Öncelikle herkese hayırlı aklşamlar sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür etmeyi borc bilirim sizlere bi konu hakkındada bilgi almak istiyorum cevize nasıl bir gübreleme yapılır yani hangi gübrelerden ne zaman nasıl kullanılır ceviz türüne göre değişirmi yoksa aynı gübre her ceviz için kullanıla bilirmi bizim patetes te kullandığımız nitrat adında gübre vardır patatesin toprak üstündeki yeşil bedenini büyütsün boylansın güçlensin diye kullanılır mesela bunun gibi gübreler cevize uygulanabilirmi??? saygılaımla

ay-yildiz50 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-08-2013, 21:29   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Öncelikle herkese hayırlı aklşamlar sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür etmeyi borc bilirim sizlere bi konu hakkındada bilgi almak istiyorum cevize nasıl bir gübreleme yapılır yani hangi gübrelerden ne zaman nasıl kullanılır ceviz türüne göre değişirmi yoksa aynı gübre her ceviz için kullanıla bilirmi bizim patetes te kullandığımız nitrat adında gübre vardır patatesin toprak üstündeki yeşil bedenini büyütsün boylansın güçlensin diye kullanılır mesela bunun gibi gübreler cevize uygulanabilirmi??? saygılaımla
Sn ayyıldız önce ağaçlarını dik bi ilerleme kaydet bi toprak analizi yaptır bu sitedeki bütün arkadaşlar yardımcı olur.Çukurlar açıldımı tarlanız tam nerede bu işlerde bölge rakımda önemli.Formu okuduğunuzu tahmin ediyorumda atladığınız yerler olabilir.Gerekli bilgiler ceviz yetitiriciliği ve yeni başlıyanların sorunları başlığında.Pazardaki aşa sovan doğramıyalım.Kolay gelsin.

ömür-uşak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-08-2013, 21:43   #5
/

Giriş Tarihi: 22-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Sn ayyıldız önce ağaçlarını dik bi ilerleme kaydet bi toprak analizi yaptır bu sitedeki bütün arkadaşlar yardımcı olur.Çukurlar açıldımı tarlanız tam nerede bu işlerde bölge rakımda önemli.Formu okuduğunuzu tahmin ediyorumda atladığınız yerler olabilir.Gerekli bilgiler ceviz yetitiriciliği ve yeni başlıyanların sorunları başlığında.Pazardaki aşa sovan doğramıyalım.Kolay gelsin.
sayın ömür uşak )) o işler yavaş yavaş ilerliyo inşallah bulunduğum bölge nevşehir rakım 1240 cıvarında toprak testi orman bakanlığı proje sunumu önümüzdeki günlerde bunlarıda hallederiz inşallah ekeceğim arazi kıraç diğil sulu arazi sürekli ürün ekimi yapılan ve bol miktarda gübre kullanılan bi arazi testlerde eksik fazla çıkar zaaten

ay-yildiz50 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-08-2013, 22:39   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
sayın ömür uşak )) o işler yavaş yavaş ilerliyo inşallah bulunduğum bölge nevşehir rakım 1240 cıvarında toprak testi orman bakanlığı proje sunumu önümüzdeki günlerde bunlarıda hallederiz inşallah ekeceğim arazi kıraç diğil sulu arazi sürekli ürün ekimi yapılan ve bol miktarda gübre kullanılan bi arazi testlerde eksik fazla çıkar zaaten
Patetes diktiğiniz tarlanın orman bakanlığı ile ne ilgisi var.Orman bakanlığından kiralama yoluna gitseniz orada önceden patates ekilmez.Arazi kendinize ait büyük ihtimal orayada orman karışmaz.Bu işlerde önce ağacı seveceksin arkası gelir.Geçenlerde 20 gün önce 20 dekar tarla aldım.Tapuyu aldığım gün öğleden sonra tarlayı derin sürdüm.Ertesi gün 4 kişi gittik ağaç yerlerini öğlene kadar işaretledik 706 ağaç badem için.Hemen kepçeyi aradım çukrları kazdırdım 10 saatte.Şimdi yağmur yağsa sulama derdi çıkmasa fidanları toprakla buluşturacağım.Nasıl çabuk ilerledi.Ağaç sevgisi olunca yavaş ilerlemez.Ben bahçeye gitmediğim gün uyku uyuyamıyorum.Bu arada söyliyeyim 13 yaşında 280 vişne 150 cevizim var.Onları görmeden duramam.Ceviz çeşitin belli oldu zaten yerde sulakmış hiç bekleme şimdi dik tüplü bir yıl kazançlı olursun.Plan proje şu bu bekleme.Ağaçlar sevdiğine (toprağa) kavuşsun.Memleket için bir fidan dikenin kölesi olunur.Bu konularda bilginin yeterli olduğu kanısındayım.Çiftçilik yapıyorsun ukranyadaki cevizin fiyatına kadar bilyorsun. Burada nitrat gübresini soruyorsun ben bildiğine eminim ama herkes bir ağaç dikse 80 milyon ağaç eder çok önemli.Kolay gelsin.

ömür-uşak Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025