![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
Sıradaki CLARK II, Ticari geleceği parlak, ümit verici bir çeşit olarak tanımlanıyor. Çünkü albenisi yüksek iri bir cins. Ben de oldukça beğendim. Resimdeki kadar az tohumum vardı ve 12 adedi çimlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Merhaba, Kuzey Pekan ları uyanmaya başladı. Aslında 1 mayıs da bakımlarını yaptık. Resimler bu tarih den. 19 mayıs da gübreleme de yapacağım. yeni resimler eklerim. Bu sene EKİM ayında da dikime başlayacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Merhaba, Yetiştirdiğim Pekan cevizlerinin elimdeki çeşitlerinin bilgilerini paylaşmaya kaldığımız yerden devam ediyorum. SHAWNEE; soğuğa dayanıklı standart bir çeşit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
MOUNT; standart doğal bir çeşit. Rüzgar, soğuk, buzlanma bölgeleri için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
GREEN RIVER; soğuğa dayanıklı bir çeşitdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Merhaba, Son mesajımla birlikte yetiştirdiğim tüm soğuğa dayanıklı, kuzey için uygun olan Pekan çeşitlerimin bilgilerini paylaşmış oldum. Toplam 17 adet Pekan çeşitim var. Hatırlayalım; KANZA SHEPHERD PAWNEE MANDAN LAKOTA JAMES MULLAHY NORTON CANTON GILES CADDO COLBY CLARK II SHAWNEE OSAGE MOUNT GREEN RIVER Bu noktadan sonraki hedef; Bu çeşitlerle ilgili tozlama cetvelini (POLLINATION CHART) hazırlamak. Bunun için bu çeşitlerin erkek polen ve dişi çiçeklerinin verimli olduğu tarih aralıklarını araştırıp bir excel tablosu hazırlayacağım. Biraz zaman alacak. Saygılar, Mete Pamuk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|