agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni207Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-05-2014, 21:05   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 566
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
bir ek yapmak gerekli diye düşünüyorum,

bir cinsin tüm dişi çiçek açma dönemi boyunca bahçede erkek polen saçan cinsler koyduğumuzu var sayalım.

bu durumda tüm açtığı dişi çiçekler döllenen ağaç ne yapar sizce????

döllenen meyvaların hepsini yaşatıp büyüte bilmesi için bazı olmazsa olmazların en iyi şekilde yerine getirilmesi gereklimi??

tüm şartları sağlasak bile. ağaç, bu meyvanın bir kısmı fazla besleyemem deyip dökermi?

toprak şartları mükemmel olmayan, bahçe toprağını düzenli olarak analiz ettirip sonuca göre harfiyen topraktaki eksiklikleri gidermeyen, ilaçlamalarını zamanında yapmayan, toprak işlemesini düzenli yapmayan, sulamasını ihmal eden bahçe sahibi; mükemmel bir tozlayıcılar seçimi yapsa ne olur???
Sayın ncp1963, önemli bir konuya değinmişsiniz. Diyelim ki, bahçenin toprak yapısı çok verimli, bakımları en iyi şekilde yapılıyor, tozlayıcıları da uygun ve yeterli seviyede dikilmiş. Bu durumda ağaçlardaki meyve tutma oranı yüksek ve meyvenin iç kalitesi çok iyi olacaktır.

Diğer taraftan, zayıf toprak, yetersiz bakım ancak uygun ve yeterli tozlayıcı olduğunda ağaçlar yine hemen hemen aynı oranda meyve tutacak ancak meyvelerin iç kalitesi düşük, içleri büzüşük ve ya boş olacaktır. Hele bir de, bahçe sık dikim ve dekara düşen ağaç sayısı fazla ise , bu durumda rekabet artacak, ağaçlar beslenemeyecek ve sürgün yapamayıp çalılaşacaklardır.

Tozlama konusu önemli. Yeter ki elimiz de sağlıklı ve güçlü ağaçlar olsun.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025