![]() |
|
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
Biz yarma aşı yaptık.Usta yardı kalemleri taktı.Gerisi bana kaldı.Formda yararlanmak için. 1-Kalemler mart 15 gibi alınmalı mantar ilacına daldırılıp su geçiren bir beze sarılıp 20-25cm derinlikte toprağa gömülmeli. 2-Aşılanacak ağaç aşı yapılmadan 7-10 gün önce kesilmeli acı suyu akmalı.Ben bir ay önce kestim ağaç yarasını tamir etmiş kesince tekrar acı su akıyordu bazılarında.3-Aşı yapılacağı zaman 5-10cm tekrar keslip kanama yoksa yarılıp kalem takılmalı.Kanama varsa daha sonra aşılanmalı.4-Kalemler(anaç ve kalemin kabuk içleri kambiyum dokusu diyorlar birbiri ile öpüşmeli) yerleştirilmeli.Sallanma veya gevşeklik varda çalılıp sıkıştırılmalı.5- Anacın kabuğu ayrılmş ise cam çivisi ile çakılır. Siyah kaliteli elektirikçi bandı ile kafa sarılır.6-Anacın yarığı ve kafa 0,5cm kalınlığında killi çamur ile(cam macunu kıvamıda)sıvanmalı.Kalemin üstü ve çamurlu yer sutut ile kapatılmalı.7-Kalemler su bazlı beyaz boya ile(1:1) boyanmalı.Anacın etrafından çıkan filizler büyümeden kesilmeli.Aşılar 1 metre sürgün verince ilerde kırılmaması için uçları 1m den sonra kesilmeli.Yandal oluşur ve kalınlaşır.Yinede anlaşılmayan yer olursa 0535 816 63 54 nolu telefondan bildiklerimizi paylaşırız. Herkase kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|