agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni11Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-10-2012, 03:14   #4
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mendakka Mesajı Göster
bizim 200 ağaçlık cevizliğimiz var. bizde damlama sistemini kullanmayı düşündük hatta 30-40 cevize uyguladık ancak kullanan kişiler tavsiye etmedi, cevizlerin olumsuz etkilendiğini söylediler. (ayrıntısını hatırlamıyorum)
İlk defa duydum. Niyeymiş?

Alıntı:
belki şu yapılabilir. su damla damla değilde daha çok akması sağlanabilir belki o zaman zararı olmaz.
Damlamanın bir zararı olacağını düşünmüyorum ama ben suyu daha hızlı ve geniş bir alana yaymak için büyük ağaçlar için mini yağmurlama sistemi düşünyorum ilerisi için.

Alıntı:
ancak damlama sistemi ceviz için bence çok zahmetli bir iş. yılda 2-3 kez yüzlerce metre hortumu toplayıp katlayıp geri açmak çok zor oluyor.
Niye yılda 2-3 kez olsun ki? bir kere toplamanız (sonbaharda) yeterli, sonra bir daha Mayıs ayında bahar sürümünü yaptıktan sonra döşeyeceksiniz. Üstelik niye "ceviz için" dediniz ki? Başka bir meyve ağacınız olsa da bu işlemleri yapmayacak mıydınız?

Bizim orada ağaçları büyükçene olan çiftçiler damlama boruları ağaçların dallarına asıp havaya kaldırıyorlar, bu şekilde traktör boru altlarını da işleyebiliyor. Ama traktör operatörlerinin bundan çok mutlu olduğu söylenemez.

Alıntı:
biraz maliyetli ancak en zahmetsiz ve en etkili yöntem yer altından giden boru- vana sistemi. kimisi kışın yeraltındaki boru donar çatlar diyebilir ancak borudaki suyu tahliye vanası yapılıyor. o şekilde borudaki tüm su boşaltılınca kışın hiçbir sorun olmuyor. yeraltı boru-vana sistemini çizmeye çalıştım umarım anlatabilmişimdir
Boruları yer altına indirmeniz için toprak işleme derinliğinin altına indirmeniz gerekir, aksi takdirde her bahar ayında patlayan hortumları değiştirirsiniz.
Boruları yer altına indirmek ise ayrı bir dert ve masraf.

Tabi toprak işlemesiz tarım yapıyorsanız ona bir diyeceğim yok.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025