![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2017
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2012
|
Toprak Analizi
Merhaba, Ceviz için düşündüğüm tarlanın toprak analizi aşağıdaki gibi, kil, kum ve silt oranların ceviz için uygunluğu hakkında bilgi verebilecek arkadaşların desteğini bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2018
|
Alıntı:
Organik madde takviyesiine de Çok nemli sahil bir bölgeyse ileriki yıllar hastalıklarla başınız beladan kurtulmayacaktır diye düşünüyorum. Çok nemli yerlerde her ceviz turu uygun tepkime vermez,kabuk kalınlığı meyvede artar ve hastalıklar gerçekten sıkıntıdır..ozellikle mantarı hastalıklar.. Ama howard pedro gibi turler daha iyi sonuç verir diye düşünüyorum... Lakin rakım 200 -300 gibi ve üstüyse,tarla eğimli bolgenin havasındaki nem düşük rüzgar sirkülâsyonu iyi ise harika olur.Alçak rakım olmaz demiyorum.Biraz yüksek daha iyi olur. Gelelim toprak için yapılacaklara; Madenlerden önceden de bahsettiğim gibi tonu 75 liralara ham %40-50 ramdımanlı leonarditler bulunuyor. Dönüm 5 ton şeklinde döktürüp traktör arkasına takılan yaydırma aletleriyle yaydırın,tarlaya iyice karıştırın(su tutumunu arttırır,organik destek sağlar bir kere bunu yapın bir daha yapmanıza gerek yok.) Yanmış gubrede olsa hayvan kemresi-gübresi sakın ola tarlaya sokmayın...ama sakın..sebepleri uzun araştırabilirsiniz. Fidan çukurlarına ve dikim sonrası solucan gübresi uygulayın.kg fiyatı 1 liralara kadar bulunur... Kireç hiç yok.az biraz kireç belki daha iyi olabilirdi. Ama hiç kireçsiz topraklarda yetiştiren dostlarımız var sahil yörelerinde..aynı sizin toprak yapınızda... Neticede olur.daha detay merak ederseniz çok daha detay bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırız...kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2012
|
Alıntı:
Edirne bölgesinde ,rakım 10-12 metre, sahil bölgede değil ova kenarı hafif eğimli, havadar olduğunu düşündüğüm bir yer. kum yüzdesinin fazla olması; sulama sıklığı, ekilecek cevizin çeşidi, ekim aralıkları gibi konuları yeniden gözden geçirmemizi gerektirir mi? kolay gelsin |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2018
|
Alıntı:
Minimum dikim mesafesi olarak 9x5 tavsiye ediyorum... İsterseniz 10x5 Ya da 11x5 gibi yapabilirsiniz... Budama yaparken 1.30-1.40 tan aşağı dallandırmayın. Yani 1.30 altında hiçbir dal olmasın. Ağaç yoğun gücünü alt dallara verdiğinden kuvvetli gelişir,yanlara çok açılır,hatta meyve dönemleri o dallar yerlerde sürünür. Maalesef budama bilinçsizliği sebebiyle bu hata çokça yapıldı. Önümüzdeki günlerde bir dostun yanlış budamalarını düzeltmeye gidecemm.***. Ağaçlar resmen zulüm görmüş..kimisi üstten govde yarısından kesilmiş 5 yaşında ağaçlar,kimisi yerden 30 santimden dallandırılıp goble gibi bırakılmış.vs... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|