![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2016
|
Selamın aleyküm arkadaşlar ben yaklaşık 70 dönüm araziye ceviz dikme konusunda gözümü karartmıştım ancak forumda ve farklı yerlerde bahçe bakım giderlerinin çokluğu gözümü korkuttu. Forumda genelde yüz dönüm bahçe için 15-20 bin civarında rakamlar gördüm ve az önce bir sitede 40-50 bin olarak hesaplanmış bu rakamlar neye göre belirleniyor anlamış değilim. Ben memurum haftasonları eşim dostumla beraber kendimiz ilgilenerek çekip çeviririz çok fazla masraf etmeyiz diyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş anlaşılan Bana kendiniz ilgilenerek çok daha düşük maliyetlerle bahçe bakımını yapabilirsiniz gibi gerçek anlamda cesaret verebilir misiniz rica etsem yoksa fikrim hayalden öteye gidemeyecek... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-05-2016
|
Alıntı:
Hafta sonları bakılacak bahçeler. Sizin için en ideal 10 dönüm.ceviz, badem ve diğer meyve ağaçları yapıcaksınız , keyfinize bakıcaksınız. Eğer başarılı olursanız devamını getirirsiniz. Çünkü kapama bahçeler masraflı ve zaman ister. Mesela 1500 ağacınız var.her fidana 1 dakika baksanız 1500 dakika . 1500÷60 =25 saat yapar .hafta sonları sonları sadece buna yeter. Diğer işleri başkası yapar o zaman. Mersinde bademde güzel olur. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-05-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
İki tane ziraat mühendisi arkadaşınız varken neden bu forma soruyorsunuz anlamadım. Ama madem sordunuz. Bizde söyledik. 70 dönüm bahçe hafta sonları yetişmez diye. 1500 tane ağacınız olacak. Her ağaca 1 dk. Baksanız sadece 25 saat yapıyor. Diye. Kaldiki çapa, Budama. Hasat vs. Masraflara gelince. 1500 fidan. Arazi tel çekilmesi. Sondaj Pompa. Damla sulama. Toprak hazırlığı. Fidan dikimi Yanmış ahır gübresi. Nakliye. Vs. Bunlar ilk kurulum maliyeti. Zahmet olmazsa bunları araştırın ve fiyatları nı karşısına yazarak bu sayfada yayınlayın. Yeni arkadaşlar da faydalansın. Eğer iyimser cevaplar istiyorsanız, ziraat mühendislerinden ve fidancılardan bilgi alabilirsiniz. Onlar size çok daha iyimser tablolar çizecektir. Benden bu kadar. Son. Saygılar. Düzenleyen ertuğrul 37 : 01-06-2016 saat 13:13 Neden: Yazım hatası |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Ziraat mühendisi çevremde çok kardeşim onların verdiği bilgiler teknik bu bilgileri tatbik edenlerin fikirlerini sormak istedim aradaki farkı anlarsın heralde değil mi. Bu durumda foruma sorma nedenim anlaşılmıştır sanırsam... İkincisi kurulum masraflarını da ucuza getirmeye çalışmıyorum kurulum masrafları konusunda az çok bilgim ve hazırlığım var. İnşallah girişebilirsem bu işe zaten her türlü bilgi paylaşımı yaparım. Benim asıl sorduğum bahçe kurulduktan sonraki yapılan masraflardı sadece çünkü kurulum maliyeti düşündüğümden fazla tutarsa bakım gideri konusunda zor durumda kalabilirim diye düşündüm arkadaşın biri 100 dönüm için 10-15 bin yazmış biri de az önce 8 dönüm için 6500 tl yazmış yıllık bakım masrafı olarak kendisinden bilahare fikir alacam inşallah... Üçüncüsü tanımadığınız bir kişi foruma fikir danışmaya geliyor niye atar yapıyorsunuz anlamıyorum "benden bu kadar son" bu nedir abicim ya memleket mi kurtarıyoruz veya batırıyor muyuz anlamadım. Biri yardım talep ediyor, ya yardımcı olursun Allah rızası için ya hiç oralı olmazsın... |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Ben şahsen atar yapmadım, yanlış anlaşılma olmuş. 70 dönüm bahçenin hafta sonları yetiştirilemeyeciğini söylemek istedim. Soru ****** sorabilirsiniz bu formlar bu yüzden var.ama soruyu sordum cevabı beğenmedim olmaz. Yıllık masraflar birazda size kalmış bir olay aslında. Çok az bakım ve masraf yapanda var, çok yapanda var.kendi haline bırakanda. Bu forumlarda daha önceleri bakım ile ilgili çok defa sorular soruldu. Geçmiş dönemlerde. Buralara bakabilirsiniz. Ben bunları iyi niyetle söylüyorum, yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. Öyle bir niyetim yok. Çıkacağınız bu uzun yolda ALLAH güç, kuvvet ve sabır versin.hayırlı eylesin. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nacizane önerim mektepliyle alaylının ne söylediklerini (ya da yaptıklarını) dikkate alıp bunların doğruluğunu gerek görsel gerek uygulamalı olarak tespitleri koymak ve beyini ikna etmek. >Bize ceviz yetiştiriciliğinin bakımını, dikim aralığını, budama nedenlerini, hastalık sebeplerini, nasıl bir toprakta yetişirliğini, (vs) anlatıyorlar ama diğer konu verime geldi mi yetiştiriciliği unutturuyorlar. Sadece verimi düşünür yetiştiriciliği unutursan doğru yolda olmadığından emin ol. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |||||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu işi doğru yapanlar belki para kazanacaklar belkide deli para kazanacaklar bunu kimse bilemez. Ama bildiğim bir şey var ki, bu işi doğru yapmayanlar doğru yerde yapmayanlar ve ya bahçelerine bakmayanlar duvara toslayacaklardır. |
|||||
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|