agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-05-2016, 20:51   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-05-2016
Selamın aleyküm arkadaşlar ben yaklaşık 70 dönüm araziye ceviz dikme konusunda gözümü karartmıştım ancak forumda ve farklı yerlerde bahçe bakım giderlerinin çokluğu gözümü korkuttu. Forumda genelde yüz dönüm bahçe için 15-20 bin civarında rakamlar gördüm ve az önce bir sitede 40-50 bin olarak hesaplanmış bu rakamlar neye göre belirleniyor anlamış değilim. Ben memurum haftasonları eşim dostumla beraber kendimiz ilgilenerek çekip çeviririz çok fazla masraf etmeyiz diyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş anlaşılan Bana kendiniz ilgilenerek çok daha düşük maliyetlerle bahçe bakımını yapabilirsiniz gibi gerçek anlamda cesaret verebilir misiniz rica etsem yoksa fikrim hayalden öteye gidemeyecek...

ihvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 12:27   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ihvan Mesajı Göster
Selamın aleyküm arkadaşlar ben yaklaşık 70 dönüm araziye ceviz dikme konusunda gözümü karartmıştım ancak forumda ve farklı yerlerde bahçe bakım giderlerinin çokluğu gözümü korkuttu. Forumda genelde yüz dönüm bahçe için 15-20 bin civarında rakamlar gördüm ve az önce bir sitede 40-50 bin olarak hesaplanmış bu rakamlar neye göre belirleniyor anlamış değilim. Ben memurum haftasonları eşim dostumla beraber kendimiz ilgilenerek çekip çeviririz çok fazla masraf etmeyiz diyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş anlaşılan Bana kendiniz ilgilenerek çok daha düşük maliyetlerle bahçe bakımını yapabilirsiniz gibi gerçek anlamda cesaret verebilir misiniz rica etsem yoksa fikrim hayalden öteye gidemeyecek...
70 dönüm araziye hobi bahçesi olmaz bunu önce bir netleştirelim.
Hafta sonları bakılacak bahçeler.
Sizin için en ideal 10 dönüm.ceviz, badem ve diğer meyve ağaçları yapıcaksınız , keyfinize bakıcaksınız.
Eğer başarılı olursanız devamını getirirsiniz.
Çünkü kapama bahçeler masraflı ve zaman ister.
Mesela 1500 ağacınız var.her fidana 1 dakika baksanız 1500 dakika . 1500÷60 =25 saat yapar .hafta sonları sonları sadece buna yeter.
Diğer işleri başkası yapar o zaman.
Mersinde bademde güzel olur.

ertuğrul 37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 18:53   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertuğrul 37 Mesajı Göster
70 dönüm araziye hobi bahçesi olmaz bunu önce bir netleştirelim.
Hafta sonları bakılacak bahçeler.
Sizin için en ideal 10 dönüm.ceviz, badem ve diğer meyve ağaçları yapıcaksınız , keyfinize bakıcaksınız.
Eğer başarılı olursanız devamını getirirsiniz.
Çünkü kapama bahçeler masraflı ve zaman ister.
Mesela 1500 ağacınız var.her fidana 1 dakika baksanız 1500 dakika . 1500÷60 =25 saat yapar .hafta sonları sonları sadece buna yeter.
Diğer işleri başkası yapar o zaman.
Mersinde bademde güzel olur.
Merhaba ertuğrul bey ben hobi olarak ilgilenmekten ziyade maddi getiri amaçlıyorum 10 dönüm alan üzerinden deneme yapmak en ez 6-7 sene sürer bu zaman kaybı olur bence. İki tane ziraat mühendisi arkadaşımdan fikir aldım özellikle biriyle bugün görüştüm ceviz konusunda Aksarayda özel eğitime katıldığından falan da bahsetti. Her iki arkadaşım da bu işe girişmenin mantıklı olduğunu söyledi bugün görüştüğüme masrafların çok olduğu söyleniyor yıllık 10-15 bin gibi maliyet çıkarıyorlar dedim çok şaşırdı ve bakımının çok zor olmadığını söyledi velhasıl bence mümkün hocam ama ceviz olur ama badem olur belirtilen yıllık giderlerden çok daha ekonomik bir şekilde bakılabilir bence saygılar...

Eski 31-05-2016, 19:25   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-05-2013
Alıntı:
Merhaba ertuğrul bey ben hobi olarak ilgilenmekten ziyade maddi getiri amaçlıyorum 10 dönüm alan üzerinden deneme yapmak en ez 6-7 sene sürer bu zaman kaybı olur bence. İki tane ziraat mühendisi arkadaşımdan fikir aldım özellikle biriyle bugün görüştüm ceviz konusunda Aksarayda özel eğitime katıldığından falan da bahsetti. Her iki arkadaşım da bu işe girişmenin mantıklı olduğunu söyledi bugün görüştüğüme masrafların çok olduğu söyleniyor yıllık 10-15 bin gibi maliyet çıkarıyorlar dedim çok şaşırdı ve bakımının çok zor olmadığını söyledi velhasıl bence mümkün hocam ama ceviz olur ama badem olur belirtilen yıllık giderlerden çok daha ekonomik bir şekilde bakılabilir bence saygılar...
hakkaten ceviz ve badem hastalık ve bakım olarak diğer meyve ağaçlarına göre bakımı en az iseyen ağaçlar...bir kiraz ağacını düşünüyorum bir sürü hastalığı ve budaması var.. 5-10 yıl içinde çoğu kurur...

mustafa431 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 23:52   #5
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa431 Mesajı Göster
hakkaten ceviz ve badem hastalık ve bakım olarak diğer meyve ağaçlarına göre bakımı en az iseyen ağaçlar...bir kiraz ağacını düşünüyorum bir sürü hastalığı ve budaması var.. 5-10 yıl içinde çoğu kurur...
Aynen hocam bu yüzden benim gibi memur olanlar veya tam gün zaman ayıramayanlar için ideal olduğunu düşünüyorum. Bakım giderleri korkutmuştu beni mesela bu konuda ilk sayfalarda 10-15 bin TL yıllık bakımdan bahsedenler vardı ama düşünüyorum da budama, sulama, gübreleme, ilaçlama gibi işler işçi tutmadan da yapılabilir bunu sormak istemiştim asıl forumda. Sulama deseniz zaten damlama döşenirse hiç zahmetli olmaz gübre ve ilaç fiyatları da çok uçuk değildir heralde çevremde hayvancılık işiyle uğraşan da var keçi gübresi bile bulabilirim diye düşünüyorum. Aslında beni cesaretlendirecek birkaç cümleye ihtiyacım vardı

Eski 01-06-2016, 11:15   #6
Ağaçsever

Alıntı:
Sayın ihvan
İki tane ziraat mühendisi arkadaşınız varken neden bu forma soruyorsunuz anlamadım.
Ama madem sordunuz. Bizde söyledik.
70 dönüm bahçe hafta sonları yetişmez diye.
1500 tane ağacınız olacak. Her ağaca 1 dk. Baksanız sadece 25 saat yapıyor. Diye.
Kaldiki çapa, Budama. Hasat vs.
Masraflara gelince.
1500 fidan.
Arazi tel çekilmesi.
Sondaj
Pompa.
Damla sulama.
Toprak hazırlığı.
Fidan dikimi
Yanmış ahır gübresi. Nakliye. Vs.
Bunlar ilk kurulum maliyeti.
Zahmet olmazsa bunları araştırın ve fiyatları nı karşısına yazarak bu sayfada yayınlayın. Yeni arkadaşlar da faydalansın.

Eğer iyimser cevaplar istiyorsanız, ziraat mühendislerinden ve fidancılardan bilgi alabilirsiniz. Onlar size çok daha iyimser tablolar çizecektir.
Benden bu kadar. Son.
Saygılar.

Düzenleyen ertuğrul 37 : 01-06-2016 saat 13:13 Neden: Yazım hatası
Eski 01-06-2016, 17:56   #7
Yeni Üye

Alıntı:
Sayın ihvan
İki tane ziraat mühendisi arkadaşınız varken neden bu forma soruyorsunuz anlamadım.
Ama madem sordunuz. Bizde söyledik.
70 dönüm bahçe hafta sonları yetişmez diye.
1500 tane ağacınız olacak. Her ağaca 1 dk. Baksanız sadece 25 saat yapıyor. Diye.
Kaldiki çapa, Budama. Hasat vs.
Masraflara gelince.
1500 fidan.
Arazi tel çekilmesi.
Sondaj
Pompa.
Damla sulama.
Toprak hazırlığı.
Fidan dikimi
Yanmış ahır gübresi. Nakliye. Vs.
Bunlar ilk kurulum maliyeti.
Zahmet olmazsa bunları araştırın ve fiyatları nı karşısına yazarak bu sayfada yayınlayın. Yeni arkadaşlar da faydalansın.

Eğer iyimser cevaplar istiyorsanız, ziraat mühendislerinden ve fidancılardan bilgi alabilirsiniz. Onlar size çok daha iyimser tablolar çizecektir.
Benden bu kadar. Son.
Saygılar.

Ziraat mühendisi çevremde çok kardeşim onların verdiği bilgiler teknik bu bilgileri tatbik edenlerin fikirlerini sormak istedim aradaki farkı anlarsın heralde değil mi. Bu durumda foruma sorma nedenim anlaşılmıştır sanırsam...

İkincisi kurulum masraflarını da ucuza getirmeye çalışmıyorum kurulum masrafları konusunda az çok bilgim ve hazırlığım var. İnşallah girişebilirsem bu işe zaten her türlü bilgi paylaşımı yaparım. Benim asıl sorduğum bahçe kurulduktan sonraki yapılan masraflardı sadece çünkü kurulum maliyeti düşündüğümden fazla tutarsa bakım gideri konusunda zor durumda kalabilirim diye düşündüm arkadaşın biri 100 dönüm için 10-15 bin yazmış biri de az önce 8 dönüm için 6500 tl yazmış yıllık bakım masrafı olarak kendisinden bilahare fikir alacam inşallah...

Üçüncüsü tanımadığınız bir kişi foruma fikir danışmaya geliyor niye atar yapıyorsunuz anlamıyorum "benden bu kadar son" bu nedir abicim ya memleket mi kurtarıyoruz veya batırıyor muyuz anlamadım. Biri yardım talep ediyor, ya yardımcı olursun Allah rızası için ya hiç oralı olmazsın...

Eski 02-06-2016, 10:23   #8
Ağaçsever

Alıntı:
Ziraat mühendisi çevremde çok kardeşim onların verdiği bilgiler teknik bu bilgileri tatbik edenlerin fikirlerini sormak istedim aradaki farkı anlarsın heralde değil mi. Bu durumda foruma sorma nedenim anlaşılmıştır sanırsam...

İkincisi kurulum masraflarını da ucuza getirmeye çalışmıyorum kurulum masrafları konusunda az çok bilgim ve hazırlığım var. İnşallah girişebilirsem bu işe zaten her türlü bilgi paylaşımı yaparım. Benim asıl sorduğum bahçe kurulduktan sonraki yapılan masraflardı sadece çünkü kurulum maliyeti düşündüğümden fazla tutarsa bakım gideri konusunda zor durumda kalabilirim diye düşündüm arkadaşın biri 100 dönüm için 10-15 bin yazmış biri de az önce 8 dönüm için 6500 tl yazmış yıllık bakım masrafı olarak kendisinden bilahare fikir alacam inşallah...

Üçüncüsü tanımadığınız bir kişi foruma fikir danışmaya geliyor niye atar yapıyorsunuz anlamıyorum "benden bu kadar son" bu nedir abicim ya memleket mi kurtarıyoruz veya batırıyor muyuz anlamadım. Biri yardım talep ediyor, ya yardımcı olursun Allah rızası için ya hiç oralı olmazsın...
Sayın ihvan
Ben şahsen atar yapmadım, yanlış anlaşılma olmuş.
70 dönüm bahçenin hafta sonları yetiştirilemeyeciğini söylemek istedim.
Soru ****** sorabilirsiniz bu formlar bu yüzden var.ama soruyu sordum cevabı beğenmedim olmaz.
Yıllık masraflar birazda size kalmış bir olay aslında.
Çok az bakım ve masraf yapanda var, çok yapanda var.kendi haline bırakanda.

Bu forumlarda daha önceleri bakım ile ilgili çok defa sorular soruldu. Geçmiş dönemlerde. Buralara bakabilirsiniz.
Ben bunları iyi niyetle söylüyorum, yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. Öyle bir niyetim yok.
Çıkacağınız bu uzun yolda ALLAH güç, kuvvet ve sabır versin.hayırlı eylesin.
Sağlıcakla kalın.

Eski 02-06-2016, 10:47   #9
Yeni Üye

Alıntı:
Sayın ihvan
Ben şahsen atar yapmadım, yanlış anlaşılma olmuş.
70 dönüm bahçenin hafta sonları yetiştirilemeyeciğini söylemek istedim.
Soru ****** sorabilirsiniz bu formlar bu yüzden var.ama soruyu sordum cevabı beğenmedim olmaz.
Yıllık masraflar birazda size kalmış bir olay aslında.

Bu forumlarda daha önceleri bakım ile ilgili çok defa sorular soruldu. Geçmiş dönemlerde. Buralara bakabilirsiniz.
Ben bunları iyi niyetle söylüyorum, yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. Öyle bir niyetim yok.
Çıkacağınız bu uzun yolda ALLAH güç, kuvvet ve sabır versin.hayırlı eylesin.
Sağlıcakla kalın.
Allah razı olsun abicim ya kusura bakmayın belki ben soruları yanlış sordum. Özellikle bir kişinin cevapları yüzünden herkese ön yargılı olarak yaklaştım. Ben 30 yaşındayım abicim 5 yıldır memur olarak görev yapıyorum hem yaş olarak hem çiftçilikle ilgili bilgi olarak burdaki herkese nazaran amiyane tabirle toy sayılırım. Haksız yere kalp kırmalarımı cahilliğime verin. Ama bir kişi müstesna vallahi güneş doğmadan önce gördüm bahsettiğim arkadaşın mesajını onun yüzünden doğru dürüst uyuyamadım çok canım sıkıldı. İnşallah işe başladığım zaman malumat veririm engin bilgilerinizden faydalanmak isterim. Hakkınızı helal edin abi sizin de işleriniz rast gider inşallah Allah hayırlı kazançlar versin selametle...

Eski 03-06-2016, 03:18   #10
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:

Evet güzel bir cevap, Soruları sormadan önce Şu başlıkları okunmasında fayda var belki sorunuzun karşılığını bulamayabilirsiniz demiyorum kesinlikle var diyorum ve bu başlıklardaki bilgileri de hiç bir yerde bulacağınızı sanmıyorum, önemli olan doğru bilgiyle yanlışı ayırt edebilmek buradaki ince nüansları algılayabilmekte size kalıyor,

Nacizane önerim mektepliyle alaylının ne söylediklerini (ya da yaptıklarını) dikkate alıp bunların doğruluğunu gerek görsel gerek uygulamalı olarak tespitleri koymak ve beyini ikna etmek.

>Bize ceviz yetiştiriciliğinin bakımını, dikim aralığını, budama nedenlerini, hastalık sebeplerini, nasıl bir toprakta yetişirliğini, (vs) anlatıyorlar ama diğer konu verime geldi mi yetiştiriciliği unutturuyorlar.
Sadece verimi düşünür yetiştiriciliği unutursan doğru yolda olmadığından emin ol.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2016, 02:24   #11
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Alıntı:
ben hobi olarak ilgilenmekten ziyade maddi getiri amaçlıyorum
Türkiyede bahçede 5 yıl sonrası için Maddi getirinin hesabını kimse yapamaz, yapıyorsada mutlaka bakanlıklara da bir adam yetiştirmesi lazım ki, ceviz italatını yasaklayıp fiatları yüksek ya da kazançlı bir fiatlarda tutabilsin.

Alıntı:
İki tane ziraat mühendisi arkadaşımdan fikir aldım özellikle biriyle bugün görüştüm ceviz konusunda Aksarayda özel eğitime katıldığından falan da bahsetti. Her iki arkadaşım da bu işe girişmenin mantıklı olduğunu söyledi
Tabi ki mantıklı onlara iş çıkacak. Ben olsaydım sizin yerinize şu soruyu sorardım, Siz ziraat mühendisisiniz bu işi biliyorsunuz niye yapmıyorsunuz da bana akıl veriyorsunuz? Ve ya yapıyorsalar bunun mantıklı olduğu kanaatine hangi sonuca göre bunu söyleyebiliyorlar.

Alıntı:
bugün görüştüğüme masrafların çok olduğu söyleniyor yıllık 10-15 bin gibi maliyet çıkarıyorlar dedim çok şaşırdı ve bakımının çok zor olmadığını söyledi
Neyin maliyeti 10-15 bin belirtmemişsiniz? 1 dölümün mü? 70 dölümün mü?

Bakınız bu gün trakyadan döndüm trakyada bakımlarını üstlendiğim 3 bin ağaçlık 2-3 büyük bahçeler var ve dün bu konu üzerinde biraz görüş alış verişi yaptık iki bahçe sahibinede sordum ikisinin de bu yıl 4 cü yılları ve bu güne kadar harcadıkları para hemen hemen aynı. ne kadar mı, 1 milyon Tl yani eski parayla 1 tirilyon. ve zaman zaman kendileride çalışıyor. Ve bunlar daha yetiştirme safhasındalar daha hasat safhasına geçmediler hasat safhasının da bir maliyeti olacaktır.

Alıntı:
velhasıl bence mümkün hocam ama ceviz olur ama badem olur belirtilen yıllık giderlerden çok daha ekonomik bir şekilde bakılabilir bence saygılar...
Velhasıl, bu işler velhasıl bence mümkün demekle olmuyor, toprak, su, arazi yapısı, hastalıklar, hatalar, (Vs) gibi faktörler maliyetleri artırır düşürür, öyle masa başı fizibilite raporlarıyla hareket ederseniz hata yaparsınız, tüm her şeyi iyi etüt edip hesap edip hesapta olmayan riskleri de düşünmek gerekir, Hadi diyelim ki tüm bunları yaptınız her şey yolunda gitti ve sizin hesabınız doğru çıktı, ürünü sağlıklı yetiştirebilecekmisiniz don vurdu, dolu vurdu, hastalık vurdu, bunlara garanti verebiliyor mu o arkadaşlar. Hadi diyelim ki, bu safhayı da atlattınız ve her şey yolunda gitti ürünü yetiştirdiniz, sağlıklı bir şekilde hasat edip kurutabilecekmisiniz? Hadi bunuda yaptığınızı varsayalım pazar, fiat, garantisi veren bir yer var mı? Vallah varsa ben burdayım hemen hasatı yapayım vereyim. Ha sorarsan pazar var ve hemende alırız derler, kaça? 3 liraya 5 lira ya, ve bu fiatın da seneye garantisi de yok, türkiyede hiç bir şeyin garantisi olmadığı gibi.

Bu işi doğru yapanlar belki para kazanacaklar belkide deli para kazanacaklar bunu kimse bilemez. Ama bildiğim bir şey var ki, bu işi doğru yapmayanlar doğru yerde yapmayanlar ve ya bahçelerine bakmayanlar duvara toslayacaklardır.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025