agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-11-2015, 14:37   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-10-2015
Nasıl budamam gerektiği konusunda bilgi sahibi arkadaşların yardımını rica ediyorum

sinangor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 14:59   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-04-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinangor Mesajı Göster
Nasıl budamam gerektiği konusunda bilgi sahibi arkadaşların yardımını rica ediyorum
Şu ana kadar izlediğim programlarda, okuduğum ceviz yetiştiriciliği ile ilgili materyallerde hep tepe vurumu mart ayında yapılmasını anlatıyordu.Bu konu başlığı altında 2298 nolu sn.lilium abimin mesajında (Aynı soruyu sizin gibi biri daha sordu) ekince tepe vurumu yap diye mesaj attı.Anlayacağınız benim de ezberim bozuldu.Sn.lilium abimiz bu konuda bir açıklama yapacaktır.

berk10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 15:04   #3
Yeni Üye

Bende çok kararsız kaldım. Birçok yerde farklı kesimlerden bahsediyor. Benim fidanlarında boyu çok uzun olduğu için nasıl yapacağım konusunda kararsızım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berk10 Mesajı Göster
Şu ana kadar izlediğim programlarda, okuduğum ceviz yetiştiriciliği ile ilgili materyallerde hep tepe vurumu mart ayında yapılmasını anlatıyordu.Bu konu başlığı altında 2298 nolu sn.lilium abimin mesajında (Aynı soruyu sizin gibi biri daha sordu) ekince tepe vurumu yap diye mesaj attı.Anlayacağınız benim de ezberim bozuldu.Sn.lilium abimiz bu konuda bir açıklama yapacaktır.

Eski 27-11-2015, 15:41   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-04-2015
Alıntı:
Bende çok kararsız kaldım. Birçok yerde farklı kesimlerden bahsediyor. Benim fidanlarında boyu çok uzun olduğu için nasıl yapacağım konusunda kararsızım.
gerçi ekeceğiniz ceviz az ama ben gene söyleyeyim.ceviz ekeceğiniz çukurları derin açın.(en az 1*1)ekeceğiniz bölgede toprak su geçirimi iyi olsun.(çukura 1 kova su dökün.)1 gün sonra bakın çukurda su olmamalı.Ekerken hayvan gübresi+hümik asit+leonardit+taban gübresi bunlardan toprağı karıştırın.ekimi öyle yapın.mutlaka can suyu verin.ektikten sonra fidan gövdesini plastik boya ile boyayın.tozlayıcı olayını da unutmayın.

berk10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 19:46   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-11-2015
Sn Lilium;

Umut istek ve bilgi olunca insanlarda,yapamıcağı hiç bir şey yoktur.Sizin profilinize baktım emekli yazıyor. Gönen bize yakın.Boş bir gününüzde Sizi alsak ve misafir etsek (Pazar günü mantıklı sanırım)Tarlaya baksak,sizden de fikir alsak. Mümkünmüdür ?

Tabiiki işleriniz varsa saygı duyarım abi...

egelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2015, 00:06   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egelim Mesajı Göster
Sn Lilium;

Umut istek ve bilgi olunca insanlarda,yapamıcağı hiç bir şey yoktur.Sizin profilinize baktım emekli yazıyor. Gönen bize yakın.Boş bir gününüzde Sizi alsak ve misafir etsek (Pazar günü mantıklı sanırım)Tarlaya baksak,sizden de fikir alsak. Mümkünmüdür ?

Tabiiki işleriniz varsa saygı duyarım abi...
Pazar günü işim var fakat erteleyebiliriz, Ceviz dedin mi akan sular dururmuş Neden olmasın olabilir tabi ki, bir yardımımız olacaksa.

Yalnız size iki defa gel git olacak isterseniz kendi aracımlada gelebilirim.

Burayı meşgul etmeyelim özelinize tel numaramı yazıyorum yarın görüşürüz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 20:27   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2014
Alıntı:
fidanı; bahçen hazırsa hemen dik,4-5 göz üzerinden kes,aşı macunu sür,toprakla fidanı örtüp kümbet yap,kışı böyle geçir,bölgenize göre mart veya nisan da aşı yerinin altına kadar toprağı aç.kökler 2 metrelik fidanı beslemede zorlanır,kurumalar olabilir.ilkbaharda uyanan gözlerden çıkan güçlü sürgünü bırakarak diğerlerini kes.... ben öyle yaptım.kuruyan fidanım olmadı.selamlar.kolay gelsin.

araştırmacılar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2015, 08:53   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi araştırmacılar Mesajı Göster
fidanı; bahçen hazırsa hemen dik,4-5 göz üzerinden kes,aşı macunu sür,toprakla fidanı örtüp kümbet yap,kışı böyle geçir,bölgenize göre mart veya nisan da aşı yerinin altına kadar toprağı aç.kökler 2 metrelik fidanı beslemede zorlanır,kurumalar olabilir.ilkbaharda uyanan gözlerden çıkan güçlü sürgünü bırakarak diğerlerini kes.... ben öyle yaptım.kuruyan fidanım olmadı.selamlar.kolay gelsin.
Yardımınız için teşekkürler

Eski 30-11-2015, 16:37   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2015
Fidan tepe vurumunda 4_5 gozden kastınız nedir. Bir cok insan gercekten bilmedigi icin yaziyor soruları tıpkı benim gibi. Biraz daha acıklama yapabilirmisiniz. Mesela cm cinsinden. Beynim allak bullak oldu. Bazıları 80cm diyor. Bir baskasi 120 cm diyor. Siz 4_5 göz diyosunuz. 4_5 goz hangi ölcüye karsıkık geliyor. Ögrenmek istedigim icin soruyorum lütfen. 4_5 gözü ası noktasından tibaren mi sayacaz yoksa fitan tepe noktasindan mi. Cevaplarsaniz sevinirim. Simdiden cok tesekkurler.

Calycadnus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2015, 18:51   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Calycadnus Mesajı Göster
Fidan tepe vurumunda 4_5 gozden kastınız nedir. Bir cok insan gercekten bilmedigi icin yaziyor soruları tıpkı benim gibi. Biraz daha acıklama yapabilirmisiniz. Mesela cm cinsinden. Beynim allak bullak oldu. Bazıları 80cm diyor. Bir baskasi 120 cm diyor. Siz 4_5 göz diyosunuz. 4_5 goz hangi ölcüye karsıkık geliyor. Ögrenmek istedigim icin soruyorum lütfen. 4_5 gözü ası noktasından tibaren mi sayacaz yoksa fitan tepe noktasindan mi. Cevaplarsaniz sevinirim. Simdiden cok tesekkurler.
Aşı yerinden yukarıya doğru 4-5 göz sayıp keserseniz ve sutut ile kapatırsanız henüz yeni yeni tutunacak olan kökler bu az sayıdaki gözü yaz boyunca daha rahat ve verimli şekilde besleyecektir. Bu gözler daha güçlü şekilde sürecektir. Baharda sürmeye başladıklarında içlerinde en dik ve güçlü gelişeni lider seçip bağlayarak diğerlerini aşağıya doğru bükerek, uçlarını keserek ya da tamamen çıkararak durdurabilirsiniz. Böylece lider hızlı şekilde gelişir.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2015, 19:18   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Aşı yerinden yukarıya doğru 4-5 göz sayıp keserseniz ve sutut ile kapatırsanız henüz yeni yeni tutunacak olan kökler bu az sayıdaki gözü yaz boyunca daha rahat ve verimli şekilde besleyecektir. Bu gözler daha güçlü şekilde sürecektir. Baharda sürmeye başladıklarında içlerinde en dik ve güçlü gelişeni lider seçip bağlayarak diğerlerini aşağıya doğru bükerek, uçlarını keserek ya da tamamen çıkararak durdurabilirsiniz. Böylece lider hızlı şekilde gelişir.
ilginiz icin teşekkür eserim. Sagolun

Calycadnus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026