agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-11-2015, 22:31   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Açık köklü fidanlarınızı nereden aldınız? yaprak dökümü yapmışlar mı yoksa yaprakları koparılmış mı?

Mart ayı budama ayı olduğu için mart ayında demişim,siz buna takılmayın, Ekildiğinde 3-4 göz üzerinden kesip aşı macunu ya da sutut ile kesilen yeri kapayınız, haziran ayın başlarında da liderler belli olur yani güçlü gelişen filiz liderdir, liderin dışındakileri bu dönemde alınız.

Gövdeleri plastik su bazlı Boyamaya çok sıcak bakmıyorum ama yapan arkadaşlar var.
Toprakla doldurman daha sağlıklı. Yalnız bunları ilk baharda açmayı unutma.
Lilium ustanın tavsiyelerine uyarak, buyıl mart ayında açık kök olarak diktiğim fidanlarımı 3-4 göz üzerinden kestim çıkan sürgünlerden lideri belirleyip diğerlerini tekrar kestim sürgünlerim 1.5-2 metreye ulaştılar,fidanlarımın kökleri pek de güzel olmamalarına rağmen.fidan sökümü aceleye getirilip özensiz yapılıyor.fidan demetleri dikim esnasında çözülünce kazık kökün kalmadığı saçak köklerin yolunup perişan olduğu görülüyor.o saatten sonrada tarlada yapacak bir şey kalmıyor iyi kötü dikiyorsun.kökü iyi olan fidanlar 2 metre kökü kötü olanlar 1 metre de kaldılar

araştırmacılar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2015, 00:03   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi araştırmacılar Mesajı Göster
Lilium ustanın tavsiyelerine uyarak, buyıl mart ayında açık kök olarak diktiğim fidanlarımı 3-4 göz üzerinden kestim çıkan sürgünlerden lideri belirleyip diğerlerini tekrar kestim sürgünlerim 1.5-2 metreye ulaştılar,
İstenen ya da olması gerekende bu (hatta daha üstü yaşamış olduğunuz olumsuzluklar ya da toprak koşulları gübreleme bakım gibi eksiklikler daha üstü olmasına bir etken olmuş olabilir.) Söylediklerimizin karşılığında olumlu mesajlar görmek doğru söylediğimizin bir kanıtı olsa gerek.

Ana yandallarınızı belli bir mesafelerden (en az 1 metre yükseklikte) ve yıl kaybetmeden yapmak istiyorsanız lider dalı ilk yıl en az 1.5 mt relere getirmelisiniz ki, Gelecek yıl mart ayında tepe kesimi yapıp belli mesafelerden yandallanmasına teşvik edesiniz, bunu ilk yıl yapmazsanız ana yan dal yükseklik tercihi ikinci yıla hatta üçüncü yıla sarkar ki, buda yıl kaybetmek demektir.

Tüm anlatmak istediğimiz üreticilerin yıl kaybetmeden bir an önce ağaçlarının belli bir taç oluşturmaları gelişmeleri ve ürüne yatmaları ürün almalarıdır, yoksa kişi istediği gibi eker istediği gibi biçer buna kimse bir şey diyemez.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2015, 16:09   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2014
Lilium üstad teşekkürler.

Düzenleyen araştırmacılar : 23-11-2015 saat 16:10 Neden: ekleme
araştırmacılar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025