agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-05-2015, 00:50   #11
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sevgili musculusun karamsarlığını anlayabilyorum, zaman zaman benimde böyle karamsar yazılarım olmuştur ve beni felaket tellallığıyla dahi suçladılar,

Söylediklerinde haklı yanları var,

Bir taraftan öylesine bir fizibilite raporları yazıp çiziyorlar ki, şu yıl da şu kadar para şu yaşında şu kadar para bu işi bilmeyenler toprağı bilmeyenler bu fizibilite raporlarıyla işi kolay ve basit sanıp işe giriyorlar, kısacası bu işin bir yüzü,

Diğer yüzüyse benimde çokça değindiğim tarım politikaları daha doğrusu olmayan politikalar ,attılar mı mangalda kül bırakmayan politikacılarımız dönüme şu kadar destek verirler bu kadar gübre verirler bedava fidan dağıtırlar naralar atarlar topluma hoş görülürler ama aydında bedava dağıttıkları fidanların narların meyvalarını nasıl değerlendirileceği konusunda tık yok hani nerdeler, ek ektir milletin parasını carcur et, bumudur türkiyenin tarım politikası yazıklar olsun.

Bir çok kereler yazdım bu işi bilmeyenler toprağı tarımı bilmeyenler türkiyenin tarımını bilmeyenler bu işe girmesin,
Efendim bilmiyorum ama parasıyla değilmi ziraat mühendisi tutar yaparız, vallah işin eğlisine birazda vijdan sahibine denk gelmezseniz alır paranızı yatar sırt üstü sizde olacak diye bakar durursunuz.

Kafandan atamadığım iz bırakan ve içimin yüreğimin cızladığı bir olay, Bu yılki bahçe budamalarımdan bir olayı anlatayım,

Yüz dönüm 3 yaşında şekil budaması olacak bir bahçe budamasına çağrıldım anlaştık ve gittim.

Bahçeyi görür görmez ilk sorduğum soru bu bahçeyi kim ya da kimden veya kimler vasıtasıyla aldınız kendileri o bölgenin insanlarından değillerdi belliki birileri vasıtasıyla almışlar,

Cevap

Bir ziraat mühendisi arkadaşımız var o tavsiye etti aldık.

Şok oldum

Bir ziraat mühendisi böyle bir yerde böyle bir toprağı ne toprağı yahu toprak yok ki, allahın dağı keçi bile çıkamaz bağlasan durmaz aşağı indikmi yukarıya çıkamıyoruz, arazinin her yeri su gözü kaynıyor, uzatmayayım.

Anlamıştım ki, ziraat mühendisi aldı elliye sattı yüze.

Bu iki iyi niyetli arkadaşlarımızda devletten destek teşfik alacaklar burada ceviz yetiştirecekler diye uğraşıp duruyorlar,
Önerim: zararın neresinden dönerseniz o kardır burada ceviz meviz olmaz gidin o ziraat mühendisi arkadaşınızın suratına okkalı bir tükürük atın ve rahatlayın.

Söz buna benzer olaylarla uzar gider, tarım zordur, sadece zor olan ceviz değildir tarımın her dalı zordur hiç bir şeyin karantisi yoktur, sevgili musculusun dediği gibi domates şu kadar para marul bu kadar para dediğine bakmayın onlarında riskleri var 50 dönüm domatesin mantar hastalığından 0 kg ile bittiğini bilirim, hayvancılığı bitirip angusları getirdiklerini daha dün gördük,

Uzatmayayım, kısaca şunu söylemek en doğrusu olur kanımca türkiyede tarım kumardır tutarsa köşe tutmazsa döşeğe, Bu işi yapacak olanlar buna göre yapsın.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025