Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman70
Üçüncü yaz derken ekim zamanını yazarmısın, ayrıca tüplümü diktin, bana göre sanki gelişimleri yavaş olmuş gibi.
|
Sayın uzman 70
Fidanlar açık kök olarak 2012 yılının aralık ayında dikildi. Gerek dikim zamanındaki hava koşulları gerek bizim acemiliğimiz gerekse de fidanların kendisinden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı bahçedeki 140 fidandan yaklaşık 100 tanesini 1 sene ara ile söküp tekrar dikmek zorunda kaldık. Bu sebeple fidanların gelişimleri birbirinden farklı ve yavaş olabilir.Bu süreç benim için yorucu ve yıpratıcı oldu.(işler tersine gittiği zaman etrafınızda ne danışman ne de yakın çevreniz hariç sizi motive edecek birisi kalıyor bu forum sizin can suyunuz , motivasyonunuz oluyor) Tabiri yerinde ise bizimki biraz 'kafayı gözü yara yara' oldu halen de öyle devam ediyor...

Çok şükür ki fidanları en sonunda tutturabildik Ama öğrendim ki yılmamak gerekiyormuş kendi edindiğimiz tecrübeler daha değerli ve anlamlıymış... Sevmeden de asla olmuyormuş...toprağı , bahçeyi seviyorum sevmeye de devam edeceğim
Tüm bu süreçte babamın büyük emeği var kendisine buradan çok teşekkür ediyorum.