![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2014
|
ceviz sulamada farklı bir yöntem
maliyeti 500 tl olan bu uygulamada 1 adet ctp boru 10 adet cimento 2 kepçe kum kullanılmıştır Düzenleyen sevdamızceviz : 05-11-2014 saat 15:18 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Ben böyle bir depo yapacak olsam. ctp borunun açık iki ağzını ctp malzemeden kapak yaparak kapatır ve yatay yerleştirirdim hem beton ile takviye yapmaya gerek kalmaz hem de maliyeti daha ucuz olurdu. Depodaki suyun dibe ve yanlara doğru yaptığı basınç deponun yüksekliği ile doğru orantılıdır yani seviye yükseldikçe en alt seviyedeki cidarlara gelen (cm2 ye düşen) basınçta yükselir . Montajı yatay yapılırsa yükseklik daha az olacağı için basınçta bir kaç kat az olurdu dolayısıyla ctp boruya takviye yapmaya gerek kalmazdı. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
ctp
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2014
|
bende böyle bir depo düşünüyorum çoktan beri bademlik için yaptığınız depo hem ucuz olmuş yani bedavaya yakın. Ben çıkma mazot tankerinden plastik depoya kadar araştırıyorum beton depoyuda düşündüm maliyeti çok olur dediler. Hatta eski çıkma mazot tankeri 5-6 bin tl den bahsediliyor. Sizin yaptığınız dikkatimi çekti. Bu ctp boruyu da bilmiyordum. Yani tam anlamadım nasıl yaptınız boruyu nerde kullandınız nasıl kullandınız açıklayıcı yazabilirmisiniz. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Ctp boru zemininde sızdırmazlık sağlanarak monte edilirse boru içine ve dışına ayrıca beton atmaya da gerek olmaz çünkü çelik kasa ctp borunun sağa sola hareket etmesini engeller. (çelik kasayı zemine sabitlemeli) Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Mesajlarınızın kolay okunur olması için, nasıl yazmalısınız? Alıntı:
|
||
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|