![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2013
|
Sıra arası 7 metre,fidan arası 3,5 metre dikilebilir.Daha fazla ağaç dikmiş olursun.Birde benim bildiğim tüplü fidanlar her mevsim dikilebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Sn hanekase her ne kadar yabancı kaynaklar yazsada çoğu fidancılar 3,5 metre mesafeyi önersede ben katlmıyorum.Sizin ağaçlar 2004 yılında dikilmiş 9 yaşında olayı gözlerinizle bizzat kendi bahçenizde gözlemlemişsinizdir.Bir ağaca 175 cm den fazla yana gidemezsiniz diyorsunuz.Kuvvetli rüzgarlarda bile meyve dökümü olabiliyor.İki agacın dalları birbirine girecek rüzgarla sürtünecek dallar yaralanacak cevizleri dökülecek.Ben cevizin 8x8m olması görüşündeyim. 150 yıl ömrü olan bir agacı 175 cm de nasıl tutacağız.Bodur cinsler,Yaşam süresi kısa ağaçlar belki kurtarır ama ceviz kurtarmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2013
|
Alıntı:
Ayrıca ,7*3,5 dikim aralığında budamayıda ona göre ve çeşide göre yapacaksınız.Eminim başarılı olabilirsiniz.Herşeyde olduğu gibi tarımdada yeni bilgiler,yeni değerlendirmeler olmaktadır.Ben şahsen şu an 90 kadar ağacım var,geçen senede torbalara ektiğim 110 ceviz çöğürü var,onlarıda tarlamda kalan boşyerlere ve 8*8 olan cevizlerimin arasına dikmeyi düşünüyorum. Önümüzdeki kasım ayı ortlarındada şu an buzdolabında sakladığım50 ye yakın ceviz tohumunu tarlaya ekeceğim.İnşallah çıkıncada tarlada chandler çeşidiyle aşılayacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
Rakım 1600 m. Yer: Malatya-Hekimhan. Hangi çeşit önerirsiniz?
Değerli ceviz dostları, Ben forumda da cevize gönül vermede de yeniyim. Ben Malatya-Hekimhan'da 1600 metre rakımdaki arazimde 7-8 dönümlük küçük bir ceviz bahçesi kurmak istiyorum. Çeşit konusunda bir türlü karar veremedim. Bu rakımda bizim yerli(yabani) büyük ağaçlar az da olsa hemen her sene meyve veriyor. Chandler konusunda kimsenin aklında soru kalmadı. Çok verimli ve 1000 metre altında rahat yetişiyor galiba. Fernor konusunda ise yeterli bilgi yok. Yüksek rakımda yetişir deniliyor ama ben yüksek rakımda kurulmuş meyve veren bir bahçe resmine rastlamadım. Fernor bahçesi olan, yüksek rakımda ve karasal iklimde bahçe kuranlar varsa lütfen bilgilerini paylaşabilirler mi? Ayrıca forumda hepimizin bildiği ceviz üstatlarımızın da çok değerli önerilerini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
Araştırmalarıma göre,fernor vejetasyon süresi kısa ( chandlera göre daha kısa sürede kışa giren) ve 800 rakım üzeri soğuk,yağışlı yerlere önerilen bir çeşit. Fransa'da da,karasal iklimin hakim olduğu yüksek rakımlara dikildiğini duydum. Bence,öncelikle 5 tane kadar fernor dikip 2-3 yıl gözlemleyin,soğuk vurmazsa,bahçenin tamamını dikin. Ben de Türkiye'de yüksek rakıma dikili gelişmiş fernor bahçesi görmedim.Kendi bahçem dışında fernor bahçesi de görmedim ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu söylemi başka kaynaklara göre mi söylüyorsunuz, kendi tecrübeleriniz mi? Tecrübelerinizse inanın çok yararlı olacak anlatır ya da video resim varsa paylaşırmısınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı: Orijinal Mesaj Sahibi hanekase Mesajı Göster Sıra arası 7 metre,fidan arası 3,5 metre dikilebilir.Daha fazla ağaç dikmiş olursun. Alıntı:
Ceviz, diğer meyve ağaçları gibi kısa ömürlü değildir dolayısıyla 5-10 yıl sonrasını düşünerek değilde en az 30-40 sonra ağacın hangi büyüklüğe gelebilir hesabını yapmamız ve fidan aralık mesafelerini ona göre planlamalıyız. Seneler sonra ağaç dalları uzayıp bahçe güneş ve rüzgar alamayacak duruma gelirse, odunlaşmış meyve verebilecek dalları kesip atalımmı?. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Degerli dostum ben fidan satıyorum hemde çok iyi satıyorum hiç kimseye 3.5-7 veya4-8 demedim çünkü kamanda 10x 10 bahçeler ama ben biraz budamayı bildiğim için kendime yeni yaptıgım bahçeyi 8x8 metre yaptım çeşitleri k-1,çhantler ve pedro birde kıyaslama olsun diye söyleyim amasya elma bahçem var 12 dönüm ağaç aralıgı 7x7 metre elma birde heryıl budama isteyen meyve türü elmalarım yarı bodur 30 yaşında şimdi aralarına ceviz dikecegim zorunlu olarak sıra arası 7x7 olacak,birde amasya elma satıyorum bir agaçtan 100-150 kğ elma çıkıyor agaç başı 75 tl dir.Kıyaslama ile karşılaştırın saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-10-2013
|
sayın lilium sıra arası 7 fıdan arası 3.5 olarak orman müdürlüğü bu dikim planını onaylıyor ziraat onaylamıyor yani proje yapılcak olursa orman bakanlığı kabul ediyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|