agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni3132Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-07-2013, 23:17   #38
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-07-2013
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
1-İpsalada 4 yaşında chandler ağaçları var,soğuklama zararı görmediler.Bu bahçeleri dolaşmanızda yarar var.Yabancı çeşit düşünürseniz Chandler ve ya Pedro olabilir.Fakat araziniz çukurdaysa o zaman zarar görebilir.

2-Kare dikimde ben olsam 8*8 yapardım.Tabi,budamasına özen gösterirseniz 7*7 de olabilir.

3-Bunların fiyatları,kullanıcağınız malzemeye göre değişir.Fidanları 10 defa araştırıp,1 defa alın derim.

4-Keşanda toprak tahlili yapan yerler var.Tarım ilçe müdürlüğünden bilgi alabilirsiniz.
Toprak tahlillerini bu sene yaptırmam gerekli. Yer oralak cukur değil güney cephesine mehilli bir yer. İpsala'nın Turcular köyüne devlet 4.000 dekar ceviz ekti buradaki haraziyi köylüye 49 yıllığına kiraladı yaklaşık 5 yıl önce. Buradaki yetiştiriciler cins ve bakım konusunda uzman değiller her kez görerek bir şeyler yapmaya çalışıyor. Profosyenel yardım alan yok yetiştiricilerden.
Benim araziye yaklaşık 500 ağaç ekiliyor kaba hesapla. Ben İpsalanın iklimine uygun en iyi verimi alacağım cinsi bularak ve her türlü uzman desteği ile bu işe başlamak istiyorum. 4 yıl sonra köye döndüğümde tamamen bu araziyle uğraşacağım ve hayatımın bundan sonraki gecimini bu araziden kazandığım para ile sağlamayı düşünüyorum. Emekli olmak için daha 18 sene var yaşın dolmasına 4 yıl sonra primler tamamlanacak Allahın izniyle. Gözü kapalı girmek istemememin nedenide bundan dolayıdır.
İklimi ve yöreyi bilen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

bereketbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025