![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
sayın cemal61 neye dayanarak kaman1 i önermiyorsunuz?? şu rakım işinide bi tatlıya bağlasanız artık bir yerde 600 mt diğerinde 700 mt en son 800 mt ye kadar çıktınız. bir kez sordum cevap vermediniz. çeşitleri önerirken okuduklarınıza dayanarakmı öneride bulunuyorsunuz, yoksa danışmanlığını yaptığınız kurulu bahçelermi var. eğer kurulu bahçeler var ise, sizden rica etsek resimlerini yükleseniz. bizide gittiğimiz yanlış yoldan dönderseniz. sadece yazıp susuyorsunuz, formda bir iddiada bulununca ya iddianızı doğrulayacak birşeyler sunun. resim, video, v.s bence çeşit önererek kimseyi etkilemeyin, ilerde ne şekilde anılacağınızdan emin olun. bakın burada yazan arkadaşların hemen hepsinin dikili ağaçları var hepsi cevizle içiçe yaşıyor. hepimizin etrafında değişik türlerle kurulu bahçeler var gidiyoruz bakıyoruz sahiplerinden bilgi alıyoruz. ona rağmen kimseye şu çeşidi dik veya dikme deme cesaretini şahsen ben kendimde göremedim. soran kişye yakın, bildiğimiz bahçe varsa onu adres gösterip orayla temasa geçmesini istiyoruz çeşit kararını kendisine bırakıyoruz. linkte olduğu gibi http://www.agaclar.net/forum/1171215-post389.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2013
|
Alıntı:
rakım olayına gelince bazı yerler vardır ki 600 rakımda 800 rakımdaki ilkbahar donları veya son bahar donlarından çok daha şiddetlidir onun için 600-800 arası rakım diyorum ve bu formda kastamonuda ceviz bahçesi kurulumu konu başlıklı datada ercan332 isimli kardeşimiz 850 rakımda 3 yaşında 120 adet chandler çeşidi cevizlerinin 70 tanesinin kuruduğunu not etmişler ve bu yazı benim tecrübemi doğruluyor şükürler olsun. verim konusuda beni doğrulayacak ama beklemek lazım çünkü verim kısa zamanda ortaya çıkmıyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
Ankara çamlıderede dikim yapacak kişiye kaman1 olmaz yazmışınız. ben kamanda sayın arif göçmenin damızlık bahçesinde 1050 mt rakımda chandleri dalları kırılmasın diye altında destekle kendi gözümle gördüm. http://www.agaclar.net/forum/1171288-post595.htm http://www.agaclar.net/forum/1177744-post628.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yücel bey benim bahcem Daday'da rakım yaklaşık 850m civarında. Benim 2 bahcem var biri 3 yaşında chandler 120 fıdan diğeri 1 yaşında fernor 420 fidan olmak üzere yaklaşık 500 ağacım var. Kastamonu'da ben satıcıların tavsiyesi üzerine chandler çeşidi seçmiştim ilkbahar geç donlarınden etkilenmiyor diye evet ilkbahar geç donlarından etkilenmedi ancak sonhabar erken donlarında yaklaşık 70 adet 3 yaşındaki fidanım tamamen kurudu. O yüzden kastamonu için fernor çeşidini öneriyorum. Tabı fernorunda ne olacağını bilmiyorum. tamamen satıcıların tavsiyesi üzerine diktim. Sizin bahçeniz nerde özelden telimi gönderiyorum sormak istediğiniz bişey olursa yardımcı olurum. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Sayın Cemal61 ben Mersin'de 650 rakımlı bir araziye 60 adet fidan ektim. Türünü bilmiyorum,satıcının tavsiyesi ile aldım.Oldukça iri meyvesi vardı.Bu fidanlara aşı yapılması zorunlu mu?Şu anda yaklaşık 1 ve birbuçuk metre boyundalar. Şehir suyu ile sulama yapmanın sakıncası var mı? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Devam ediyorum,Ercan bey yer seçiminde hata yaptı benim fotoraflardan gördüğüm kadar yanlışsam ercan bey düzeltsin 2-Ercan be fidan çukurlarını burgu ıle açmış gibi anladım,iNŞALLAH OYLE DEGİLDİR ,eger burgu ile cukur açılmışsa burgu dönme hızı ile çukur kenarlarında bir duvar oluşur kök gelişimi çok geç olur kök sıkıştıgı duvara çarptığı için kok çalışmaz ve kök çalışmadıgı için gövdeye su veremez fidan su kaybından kuruya bilir.Dere içi olduğu için fidan çok sert rüzgarlarla gövdede rüzgar ayaz yanıklıgı olur fidan kurumasa bile şok a girer,Ercen bey bu yazdıklarım senin forma koyduğun resimlerde tesbitlerimi yazdım eger yanlış tebitim varsa şimdiden özür dilerim hakkını helal et doğru ise buraya yaz bazı tavsiyelerim olacaktır,özellikle arazinizin yeri konusu çok önemli ama üzülmeyin öyle bile olsa sorununuz çözülür kuruyan fidanlar hakkında canlımı onlarında bir resmini kormusunuz.Allah emeginizi zayi etmesin saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|