agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2013, 11:15   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-06-2013
haklısın dostum da ben hiç birşey bilmiyorum bilgi aldım biraz buralardan da her toprakda ceviz olmaz onu anladım. analiz yaptırdım diyelim olumlu sonuç oldukdan sonra neler yapmam gerek yok gösteren biri olur galiba..

samet40 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 16:37   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samet40 Mesajı Göster
haklısın dostum da ben hiç birşey bilmiyorum bilgi aldım biraz buralardan da her toprakda ceviz olmaz onu anladım. analiz yaptırdım diyelim olumlu sonuç oldukdan sonra neler yapmam gerek yok gösteren biri olur galiba..
bu sayfalarda gönüllü yardıma hepimiz hazırız
ancak her seyi yaşayarak ögrenmek gerekir
başkalarının doğruları size gelmeyebilir
siz kendi imkanlarınaıza göre
doğrularını belirlemelisiniz
ceviz ile ilğili ne varsa hatmetmelisiniz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 16:47   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
bu sayfalarda gönüllü yardıma hepimiz hazırız
ancak her seyi yaşayarak ögrenmek gerekir
başkalarının doğruları size gelmeyebilir
siz kendi imkanlarınaıza göre
doğrularını belirlemelisiniz
ceviz ile ilğili ne varsa hatmetmelisiniz
Haddim olmayarak cevap yazmak istedim.Hatmetme derken sadece okuyarak bilgi edinilmemeli. Yeni başlayan körpeleri(ben gibi) (BAZI)fidan satıcıların kucağına atmayın çünkü onlar yüzlerce kilo ceviz hasadı yaparlar kendinin ama bir tane bile ceviz bahçesi yoktur ve domates eker gibi fidan ektirirler bize bence okuyup anladıktan sonra bir bir bu işi gerçekten dürüst şekilde yapan insanlarla konuşmak eli topraklı kişilerden yardım almakta fayda var. Hatamız varsa af ola.

bulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2013, 15:38   #4
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samet40 Mesajı Göster
Degerli dostum hemşerim sen kamana gel 05426255027 nolu tlf la ara yardımci olmaya çalışalım,İSAHOCALI KASABASI CİN DERESİNDE DİKİLEN CEVİZ BAHÇESİNİ GÖRMENİ TAVSİYE EDERİM

Düzenleyen arif göçmen : 17-07-2013 saat 15:40 Neden: YANLIŞ CUMLE
arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2013, 17:28   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-05-2013
fernor hakkında

sayın arif göçmen
yazılarınızı okuduğumda şaşırdım kaldım.şu iki konuda sizin gibi düşünmemekteyim.birincisi fernor konusunda yapmış olduğunuz değerlendirmede .ikincisi ise akdeniz bölgesi fidanının karasal iklimde olmasının zor olduğundan bahsetmişsiniz.
kestiğiniz fernorlar kaç yaşındaydıki verimsiz diye kestiniz.ben sizinle geçen yıl yapmış olduğum telefon görüşmesinde fernorları daha yeni ektim demiştiniz.ne çabuk verimsiz ilan ettinizki kestiniz.bir çok arkadaş fernor dikti şimdi bunlar sizin engin tecrübenize güvenerek onlardamı aynısını yapsın.birde şu günlerde köy tv de çekilen ceviz programında bol bol fernor konusu işlenip görüntüleri yayınlanıyor.bu görüntülerde müthiş bir meyve tutumu sergileniyor.üstelik bu ağaçlar 4-5 yaşında .acaba tozlayıcı sıkıntısımı çektiniz.fernorun gerçek tozlayıcısı ronde de montignacdır.fernette ise kısmen tozlar.bir başka husus ise dallarının kış ayına pişkin girmediğini belirtmişsin.benim görüştüğüm uzmanlar ise fernorun vejetasyon süresinin kısa olduğundan kışa chandlerden daha sağlıklı girdiğini belirtiyorlar.yaprak dökümününde daha önce olduğunu dolayısıyla dalları kışa daha dayanıklı olarak girdiğini belirtiyorlar.bu yazmış olduklarım fransaya gidip bizzat gezen akademisyen ve uzmanlarla yapmış olduğum görüşmelerden çıkan sonuçtur.bahçesinde bir yılı geçirmiş fernor ve chandler cevizi olan bir arkadaşımız var ise durumu anlatsınki bizde gerçeği öğrenelim.saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2013, 17:50   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-05-2013
akdeniz fidanının karasal iklime uymayabileceği

sayın arif göçmen
diğer ikinci konuda akdeniz fidanının karasal iklime uymayabileceği.böyle bir şeyin olması mümkün değildir.çünki her cins kendi karakteristik özelliği neyse onu taşır.eğer bu özellik gittiği yerde uyuyorsa yaşar uymuyorsa ya ölür **** verimsiz olur.hani deniyordu ya 800 metreden yukarı rakımda chandler olmaz onungeldiği yer deniz kenarı californiya neden oluyor çünki o cevizin gen yapısıyla ilgili.Sonra mart ayında mersinde tüpte aşılanan kalem aşılı bir fidan takiben haziran ve sonrası aylarda karasal iklimde neden sakıncalı olsun. eğer öyle olsaydı bugün karasal iklimde yapılan ticari yetiştirilen fidanların hiç birisi başka bölgelerden gelmezdi.oysaki tamamına yakını akdeniz veya egeden gelmektedir.saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2013, 23:28   #7
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 Mesajı Göster
sayın arif göçmen
diğer ikinci konuda akdeniz fidanının karasal iklime uymayabileceği.böyle bir şeyin olması mümkün değildir.çünki her cins kendi karakteristik özelliği neyse onu taşır.eğer bu özellik gittiği yerde uyuyorsa yaşar uymuyorsa ya ölür **** verimsiz olur.hani deniyordu ya 800 metreden yukarı rakımda chandler olmaz onungeldiği yer deniz kenarı californiya neden oluyor çünki o cevizin gen yapısıyla ilgili.Sonra mart ayında mersinde tüpte aşılanan kalem aşılı bir fidan takiben haziran ve sonrası aylarda karasal iklimde neden sakıncalı olsun. eğer öyle olsaydı bugün karasal iklimde yapılan ticari yetiştirilen fidanların hiç birisi başka bölgelerden gelmezdi.oysaki tamamına yakını akdeniz veya egeden gelmektedir.saygılarımla.
Degerli dostum çok doğru söylüyorsunuz ,Bu ülkede her yıl bir milyon ceviz fidanı dikiliyor 30 yılda otuz milyon ceviz ağacı olması lazım değilmi,bu ağaçlardan 20 milyonu yaşamış olsa 20 kğ meyve vermiş olsalar idi bu ülke şimdi ceviz ithal etmezdi.Bu çünkü içanadolu ,doğu Anadolu gibi bölgelere farklı iklimden gelipde dikilen benim bölgemde onlarca kişiler var siz ankara da yaşıyosunuz kaman size 140 km gelin kamana ben size ceviz mağdurlarını bahçelerini bir görelim .Degerli dostum biz ceviz konusunda hep cephedeyiz ve sahada hergün cevizle yatıp kalkıyoruz.

Eski 17-07-2013, 23:40   #8
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
sayın arif göçmen
Degerli dostum ceviz fidanını diğer fidanlarla karıştırmamak gerekir .Dediğim gibi sizin takip ettiğiniz ceviz bahçeleri varsa gelip bu bahçeleri görmek isterim benim yanlış bilgilerim varsa o bilgilerin dorusunu öğrenirim bana bir harf öğretenim bin yıl kölesi olurum.

Eklenen Resimler

Eski 17-07-2013, 22:40   #9
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
sayın arif göçmen
yazılarınızı okuduğumda şaşırdım kaldım.şu iki konuda sizin gibi düşünmemekteyim.birincisi fernor konusunda yapmış olduğunuz değerlendirmede .ikincisi ise akdeniz bölgesi fidanının karasal iklimde olmasının zor olduğundan bahsetmişsiniz.
kestiğiniz fernorlar kaç yaşındaydıki verimsiz diye kestiniz.ben sizinle geçen yıl yapmış olduğum telefon görüşmesinde fernorları daha yeni ektim demiştiniz.ne çabuk verimsiz ilan ettinizki kestiniz.bir çok arkadaş fernor dikti şimdi bunlar sizin engin tecrübenize güvenerek onlardamı aynısını yapsın.birde şu günlerde köy tv de çekilen ceviz programında bol bol fernor konusu işlenip görüntüleri yayınlanıyor.bu görüntülerde müthiş bir meyve tutumu sergileniyor.üstelik bu ağaçlar 4-5 yaşında .acaba tozlayıcı sıkıntısımı çektiniz.fernorun gerçek tozlayıcısı ronde de montignacdır.fernette ise kısmen tozlar.bir başka husus ise dallarının kış ayına pişkin girmediğini belirtmişsin.benim görüştüğüm uzmanlar ise fernorun vejetasyon süresinin kısa olduğundan kışa chandlerden daha sağlıklı girdiğini belirtiyorlar.yaprak dökümününde daha önce olduğunu dolayısıyla dalları kışa daha dayanıklı olarak girdiğini belirtiyorlar.bu yazmış olduklarım fransaya gidip bizzat gezen akademisyen ve uzmanlarla yapmış olduğum görüşmelerden çıkan sonuçtur.bahçesinde bir yılı geçirmiş fernor ve chandler cevizi olan bir arkadaşımız var ise durumu anlatsınki bizde gerçeği öğrenelim.saygılarımla.
Degerli dostum ben yaşadığım tercübelerimi anlatıyorum.Bakın kamana gelin benim bahçemde chantleri ,pedroları görün dediğiniz gibi fransadaki fernor bahçeleri ülkenin hangi bölgesinde buna bir bakın,ben fernor çeşidini 12 yaşındaki ağaca aşıladım 2 yıl son bahar donlarından etkilendi ve tekrar chantlara çevirdim .Chantler karasal iklimde yaşamaz diyen akademisyenlerden yaşar hocamdan bire bir yaşamayacagını söylediler.Denizliden saygıdeğer abim ramazan ekizden kalem ve fidan tedarik ettim şuan chantler ve pedro çok süper verimleri var ben resim felan yüklemeyi pek beceremiyorum ama cevizci_40@hotmail.com facebokta bazı çhantler resimlerini koyabildim.

Eski 17-07-2013, 23:05   #10
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
sayın arif göçmen
Degerli dostum ben şunu demek istiyorum ben denemelerimi buradan paylaşıyorum.Ama bu işin bilimsel yanı şöyle olmalı ,bir ceviz çeşidi tescil çalışması yapılırken 4 farklı ekolojide yanı enaz 4 farklı iklim yapısında ve dikilebileceği bölge olarak denendikten sonra hangi bölgelere uyum sağlıyorsa o bölgelere dikilmelidiye bilim adamları.üniversiteler,tarım bakanlığının hangi ekolojilere hangi çeşidin dikilmesi gerektiğini tesbitten sonra bu çeşitler dikilmeliki bu insanlar daha sonra hezimete uğramayıp yollarına devam etsinler yoksa cevizde pardon demek 6 yıla mal olur 6 yılda pardonu düzeltmek eder 12 yıl ben burada yaşadığımı yazmalıyım ki bu işe yeni başlayanlar hata yapmasın siz katılırsınız katılmazsınız

Sizin fernor çeşidiniz bahçenizde varsa veya bildiğiniz yerde varsaben gelip bakabilirmiyim.

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025