agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-03-2013, 08:29   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
[QUOTE adım ümit korkmaz yeni üyeyim ceviz konusunda bilgilerinize muhtacım 4- mesela elektrik niçin gerekiyor tarlaya. acaba sulama sistemi için mi? ya bir de bu ceviz konusunda bu kadar bilgi güzel ama beni korkutmaya başladı bir yöndende kişilerin umutları yıkılıyor arkadaşlar hevesim kaçmadı ama heyacanım kesildi.Biraz moral bulmak için bu işin güzel tarafı yok mu? gelir elde edilmiyor mu hiç?[/QUOTE]

Biraderim Korkmaz,önce hoşgeldin derim.
Heyecanınız ve umutlarınız yıkılmasın sakın, ceviz işi uzun vadeli bir yatırımın geri dönüşüde 6-10 yıl gibi uzun vadede oluyor, daha sonraki yıllarda iyi kar edilebiliyor öncelik ise bahçeye iyi bakım yapılmalı. (yatırım ve bakım giderleri ile ilgili bilgiler benim önceki sayfalardaki mesajlarımda var)
Bu işi yapmak isteyenler mutlaka uzman desteği almalı, kredi kullanmadan en az 6-10 yıl yatırım ve bakım masraflarını karşılıyabilecek mali imkanları olmalı, ancak o zaman büyük yatırımlara (50-100 dönüm ) girmeliler aksi durumda hayal kırıklığına uğrarlar.
Benim tavsiyem, önce 3-5 dönüm kadar bir bahçe kurarak tecrübe edinin ve daha sonra işinizi büyütebilirsiniz.
Elekt. olmasada olabilir, sulama pompası için enerji gerekli elkt. daha ucuz.

sevgiler,

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025