agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-02-2013, 03:37   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2013
Arkadaşlar Kastamonu merkeze 20 km arazime 10 dönüm ceviz bahçesi kuracagım en çok sorun yaşadığım konu çeşit ilkbahar donlarının sık yaşandığı bir bölge rakım 800-850 arazi çok az meyilli sulama damla sisitem olacak edrafı korunaklı yabancı çeşit olarak FERNOR -FERNETTE yerli çeşi olarakta KAMAN - 1 / YAVUZ - 1 / ŞEN - 1 düşünüyorum Kastamonu merkezde bu çeşitleri yetiştiren varmı ve tavsiyeniz ne olur ***.

orhanmrz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2013, 21:14   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orhanmrz Mesajı Göster
Arkadaşlar Kastamonu merkeze 20 km arazime 10 dönüm ceviz bahçesi kuracagım en çok sorun yaşadığım konu çeşit ilkbahar donlarının sık yaşandığı bir bölge rakım 800-850 arazi çok az meyilli sulama damla sisitem olacak edrafı korunaklı yabancı çeşit olarak FERNOR -FERNETTE yerli çeşi olarakta KAMAN - 1 / YAVUZ - 1 / ŞEN - 1 düşünüyorum Kastamonu merkezde bu çeşitleri yetiştiren varmı ve tavsiyeniz ne olur ***.
şebin ve bilecik çeşitlerini dikmenizi öneririm

Cemal61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2013, 22:12   #3
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemal61 Mesajı Göster
şebin ve bilecik çeşitlerini dikmenizi öneririm
Merhabalar sevgili cemal61

Bırak Sen şimdi Şebin'ini bileceği de hazır ziraat mühendisiymişsin ,sektör'desin şu '' altay cevizi " hakkında ne düşünüyorsun ? kökeni sibirya ya uzanan bu aşısız cevizin Türkiye topraklarında 8 yaşında 150 kg verebilme ihtimali mümkün müdür ?

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 17:26   #4
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster

Bırak Sen şimdi Şebin'ini bileceği de hazır ziraat mühendisiymişsin ,sektör'desin şu '' altay cevizi " hakkında ne düşünüyorsun ? kökeni sibirya ya uzanan bu aşısız cevizin Türkiye topraklarında 8 yaşında 150 kg verebilme ihtimali mümkün müdür ?
Şimdi arkadaş bir bilecik ,şebin, 7x7 tutturmuş gidiyor.Bu forum sitesinde bir tek ziraat mühendisi kendisi sanıyor.Benim şu yazdığım yazıya ilk önce bir cevap ver de aydınlanalım.

Eski 03-05-2013, 10:09   #5
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Bu altay cevizinden 10 adet fidan aldım kasım ayında topraga diktim şu an uyandılar,aynı bahçemde kaman 1,çhantler,pedro,fernor da var sonuçlarını bekleyecegim ,altay cevizi dedikleri gibimi olacak merak ediyorum ama dedikleri gibi olacağını tahmin etmiyorum inşaallah dedikleri gibi olsun 1 yaşında biz çögür dıyoruz onlar fidan diyorlar tanesi 25 tl ben denemeden bir sonuç almadan konuşmayı sevmiyorum.Bu konuda daha fazla bilğisi olan varsa paylaşalım.Şebin -bilecik kaman 1 den 10 gün önce uyanıyor Cevizcilerin Sanal Dünyadaki Rehberine Hoş Geldiniz, Ceviz, Ceviz Fidanı, Ceviz Bahçesi herşey burada te ki ceviz çiçeklenmesi diye pencereye bakmanızı tavsiye ederim bizzat benim gözlemlerim

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2013, 14:23   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Şimdi arkadaş bir bilecik ,şebin, 7x7 tutturmuş gidiyor.Bu forum sitesinde bir tek ziraat mühendisi kendisi sanıyor.Benim şu yazdığım yazıya ilk önce bir cevap ver de aydınlanalım.
kızarak soru sormanıza gerek yok ben sizleri aydınlatmayı kendime bir borç bilirim çünkü rabbim bu mesleği bana insanlara yardımcı olayım onlarda bana dua etsinler diye nasip etti

Eski 03-05-2013, 15:05   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Alıntı:
kızarak soru sormanıza gerek yok ben sizleri aydınlatmayı kendime bir borç bilirim çünkü rabbim bu mesleği bana insanlara yardımcı olayım onlarda bana dua etsinler diye nasip etti
Cenab-ı Allah sizin gibi bir Ziraat Mühendisini bizim başımızdan eksik etmesin inşallah...Dualarımız sizinle...

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2013, 16:16   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
cenab-ı allah sizin gibi bir ziraat mühendisini bizim başımızdan eksik etmesin inşallah...dualarımız sizinle...
allah razı olsun

Eski 04-05-2013, 08:50   #9
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Alıntı:
4 gündür takip ediyorum sizi tam 9 kez Ben ziraat mühendisiyim yazmışsınız benim latife yapmam buradan geliyor sayın cemal61 yoksa iyi niyetli olmanız,insanlarlara yardım etmeniz gayet doğal.
Her fırsatta Ziraat mühendisi olduğunuzu yazmanın bir anlamı yok !

Eski 03-05-2013, 14:17   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:

aşısız cevizin yabani olma ihtimali çok yüksek ceviz anaç gibi olması için aşılanmış olmalı kısaca ceviz aşılı olmalı 10 yaşından sonra şebin en fazla 40-50 kğ verebiliyor altay cevizi diye tanımlanan bu cevizin verimini görmek lazım

Düzenleyen Cemal61 : 03-05-2013 saat 16:35

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026