![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2012
|
![]() pikaj çalışmam yorumlarınızı bekliyorum |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Alıntı:
**** 2-Ölçüm ile noktalara çubuk çakın ve ip gerin, kesişen noktaları kireç dökerek işaretleyin |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Yanlardan 2.5 metre meselesini iyi araştırmanız gerekebilir, sanırım kanuni bir limit var. İşaretleme için ip germek en güzeli. Ancak cidden çok zor bir iş. Baklava dikimde tutturmak da zor oluyor. Uzun iplerle arazinizi dört köşe çevirebilirsiniz. Büyükçene bir gönye açıyı tutturmanıza yardımcı olur. En güzeli, elinize hem 8m'lik, hem 6 m'lik, hem de köşegen uzunluğu kadar (7.21 m) ipler hazırlamanız. Hayırlısı olsun diyelim şimdiden ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
8x8 ekmeyi düşünenler için en avantajlısı baklava ekimi, Çit sistemi düşünenler için yani dikdörtken ekim 8x6 da aynı avantajı sağlar. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-11-2011
|
Alıntı:
pikajinizda benim anlayamadigim neden 6m X 8m olcusunu kullanmis olmaniz? ben 8m X 7m olarak uyguladim ve butun fidanlarin biribirine uzakligi 8m oldu. ben Ankara Sereflikochisarda kurdum bahcemi. sizin yeriniz neresi? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2012
|
Benim yerim Konya Akören8x7 m baklava dilimi şeklinde mi yaptınız |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
dikim araligi
Alıntı:
ayrica bahce kenarlarini fidan araligi olan mesafenin (8m) yarisi kadar biraktim (4m). selamlar. Düzenleyen nogaifatih : 26-11-2012 saat 20:28 Neden: tamamlama |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Alıntı:
sıra araları 7m olunca ağaç araları nasıl 8m oluyor..çizimle gösterebilirmisin.. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
sayin Ladikli , su sekilde bi yerlesim plani ifade etmeye calistim: |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaçsever
|
yon
Alıntı:
sevgili popeye, yuzumuzu doguya dondugumuzde sagimiz guney olmasi gerekmiyormu? senin pikajda neden kuzey cikmis? |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Ekim pilanımı burada görmek güzel ve keyifli, Yalnız bir şeyi hatırlatmak isterim, Pilanın çiziminde arazi üzerinde kenarlardan yani komşu arazisinin sınır noktasından 2.5 metre bırakılmış, bu neye göre 2.5 metre bırakılmış? Sayın camtepe konuya biraz değinmiş. "Yanlardan 2.5 metre meselesini iyi araştırmanız gerekebilir, sanırım kanuni bir limit var." Ben biraz daha açayım, Bahçe kurulmaların da kanuni limit, araziye ektiğiniz fidan ara mesafesinin yarısı kadar olmasıdır, 8x8 ektiyseniz bu mesafe 4 metre olmalıdır, 8x8 ektiğiniz fidanınızın sınıra yakınlığı 4 metreden azsa tarla komşunuzun şikayeti üzerine sınıra yakın olanlar sökülür ya da kesilir. Bahçe kuracaklar bu limitlere dikkat ederlerse sorunlarla da karşılaşmazlar. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Alıntı:
...cevizle ilgili değil ama sn.lilium,babamın ev yapmak için aldığı şehir içinde ki arsanın hemen sınırına(20-30cm falan)yan komşu sıra boyu ceviz dikmiş..bunun için limit nedir siz biliyormusunuz..nette baktım ama pek birşeye ulaşamadım.. gittiğimde uyaracağım sökmesi için ama sökeceğini sanmıyorum..mecburen şikayet edeceğim artık ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hele bu ceviz gibi büyük taç yapan bir ağaçsa ya da kavak gibi kökleri temellere zarar veriyorsa şikayetci olunursa kesinlikle kesilir. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|