agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-06-2013, 15:12   #1
Ağaçsever

M.Fıstık's Avatar

Giriş Tarihi: 14-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi parlasanteberi Mesajı Göster
Arkadaşlar 50 metreden Çıkan Kuyu suyu ile direkt olarak damlama su yapılır mı ? Çevize bir zararı olur mu? Yoksa Havuzda güneş görmesini mi sağlamalıyım.
Dinlendirilmiş kuyu suyu her zaman daha sağlıklı olacaktır. Direkt olarak su basımının çok fazla zararı yoktur zorunlu durumlarda kullanılabilir. Ancak neden bu suyu daha yararlı kullanmayasınız Bence bir havuz kullanmayı denemelisiniz...

M.Fıstık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2013, 17:12   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-04-2013
Teşekkür Ederim

parlasanteberi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2013, 17:05   #3
Ağaç Dostu

fsuzen's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Ankara Çamlıdere ilçesine kış erken geliyor ve sert geçiyor. Kış öncesi diktiğim zaman ,fidanlar başka bir bölgeden geleceği için, kışın donma riski var diye düşünüyorum. Tüplü dikeceğim için hemen dikip 15 günde bir sulamak daha doğru olur gibi geliyor.Kışa kadar yerine alışsa daha doğru olmaz mı?

Ne dersiniz?

Saygılarımla

Düzenleyen fsuzen : 18-06-2013 saat 17:05 Neden: .
fsuzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2013, 20:28   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fsuzen Mesajı Göster
Ankara Çamlıdere ilçesine kış erken geliyor ve sert geçiyor. Kış öncesi diktiğim zaman ,fidanlar başka bir bölgeden geleceği için, kışın donma riski var diye düşünüyorum. Tüplü dikeceğim için hemen dikip 15 günde bir sulamak daha doğru olur gibi geliyor.Kışa kadar yerine alışsa daha doğru olmaz mı?

Ne dersiniz?

Saygılarımla
Bence kuvvetli kök yapısı olan sağlam pişkin fidan alın boylu poslu olsun.Mart ortası dikin Ağustos 15 e kadar aralıklı sulayın. Tüplü fidanlar küçük oluyor topraktan yükselmesi geç oluyor. Kırağı zarar veriyor. Birde baştan sağlam iş yapmak için fidan parasından kaçınmayın güvenilir yerden alın 2-3 lira fazla verin bir kere olsun. Kolay gelsin başarılar dilerim.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2013, 15:29   #5
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:

Ne dersiniz?

Saygılarımla
Degerli dostum karasal bölgeye dikeceginiz fidan akdeniz iklimi olan bolgeden gelirde dikilirse kışın donarlar.Birde kış erken gelen bir bölge ise daha zor bir doga karşısında etkelenmemesi mümkün değil.Size tavsiyem karasal iklimde yetiştirilen fidanlardan alıp dikerseniz daha az zaiyatla kıştan çıkar ağaçlarınız.Yoksa bahar ayında tekrarlamanız gerekebilir.

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2013, 18:07   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-05-2013
Sayın fsuzen Benim Ankarada dikimden itibaren takip ettiğim bahçeler bulunmaktadır.Bu bahçelerin en yaşlısı 4 yaşındadır.Bir arkadaşımızın mayıs ayında tüplü olarak diktiği cevizler kışın hemen hemen tepeden itibaren yarıya ve dahada aşağılara kadar kurudu.Diğer bir bahçede kasım ayı dikimi olmasına rağmen her dikimde olabilecek kadar zayiat verdi.Dikilecek ağacınız çokmu bilemem ama dikerseniz dikkatli olmanız gerekir.Ağustos ayının 15 inden sonra kesinlikle sulamanızı tavsiye etmem. çünki sürğünler kışa kendini hazırlıyamadığı için önemli ölçüde kurumalar meydana gelmektedir. Saygılar.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2013, 09:13   #7
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Selamlar

Kışın diktiğiniz fidan diktiğinizde uyuyor olacaktır ve soğuktan etkilenme ihtimali düşüktür. Erken bahar don olayı olmadığı takdirde sıkıntı olmayacaktır. Kasım-Aralık'ta ekilen fidanın bahara yeni yerinde uyanması çok daha sağlıklı olacaktır ve yerine alışmış olacaktır. Kök çalıştırmasını daha erken başlatmış olacağından daha az su isteyecektir.

Mayıs ayında diktiğiniz fidana göre avantajları budur. Yine de karar sizin.

Saygılar,

Ç.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2013, 10:30   #8
Ağaç Dostu

fsuzen's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Cahilliğimi mazur görün.Özetle;

1.Çukurları şimdi kazıyorum.
2.Kasım ayında boylu açık kök dikiyorum
3.Ağustos 15 'e kadar suluyorum.

Cins olarak Kaman1 düşünüyorum.Ne dersiniz?

Saygılarımla

fsuzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2013, 10:51   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:

Saygılarımla
Kasım dikimi elbette çok iyi ama kışlar normal geçerse avantaj sağlar.İç bölgelerde -20 dereceleri bulan soğuklarda taze fidanların gözleri ve odun dokusu harap oluyor.2012 yılı uşakta -29 dereceyi kendim ölçtüm 12 yaşındaki ağaçlar bile meyve vermedi.Ben 2000 yılında 26 kasımda diktim ağaçlarım tepeden itibaren 50 cm kurudu.2 yılda zor toparladım.Kök gelişimi yerine adaptasyon yönüyle kasım dikimi iyi ama iç bölgelede kış şartlarına göre değişir.Çamtepe arkadaşın yorumlarına güvenirim.Boş yorum yapmaz araştırır bilgilidir forumdan yazılarını okurum.Sadece Ankara şartlarını göz önünde bulundur.Belki kaman 1 de sorun çıkmaya bilir zaten Ankara iklimine adapta olmuş sende kaman 1 dikmeyi düşünüyorsun kolay gelsin.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2013, 15:09   #10
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Kasım dikimi elbette çok iyi ama kışlar normal geçerse avantaj sağlar.İç bölgelerde -20 dereceleri bulan soğuklarda taze fidanların gözleri ve odun dokusu harap oluyor.2012 yılı uşakta -29 dereceyi kendim ölçtüm 12 yaşındaki ağaçlar bile meyve vermedi.Ben 2000 yılında 26 kasımda diktim ağaçlarım tepeden itibaren 50 cm kurudu.2 yılda zor toparladım.Kök gelişimi yerine adaptasyon yönüyle kasım dikimi iyi ama iç bölgelede kış şartlarına göre değişir.Çamtepe arkadaşın yorumlarına güvenirim.Boş yorum yapmaz araştırır bilgilidir forumdan yazılarını okurum.Sadece Ankara şartlarını göz önünde bulundur.Belki kaman 1 de sorun çıkmaya bilir zaten Ankara iklimine adapta olmuş sende kaman 1 dikmeyi düşünüyorsun kolay gelsin.
Degerli dostum son baharda fidan dikerken dikkat edecegimiz en önemli 1-2 konuda katkıda bulunmak istiyorum .Özellikle fidanların etli odunlaşmış fidanlar dikilmeli,diktiğiniz fidanları plastik su bazlı bo ile boyarsanız kışa üzerine palto giydirmiş gibi olursunuz.Fidanlarınızı ilk bahar ayında aşı yerini 2-3 cü göz üzerinden kesmeniz gerekir çünkü kök yarası oldugu için yaralı kök fidanın tamamını besleyemez yanı en uçtaki göz kokten su ister kokde derki su istıyorsun ama ben yaralıyım yeteri kadar su gönderemiyorum vede yeteri kadar su gonderemediğinden fidanın uçlarında kurumalar başlar bu sorunu gidermek için gökün besleyecegi kadar gövde bırakırsak ilk baharda ki en güçlü bir sürgünü büyütüp o bölgenin iklimine uyacak bir lider dal oluştururun buda bir sonrakı yıla o bölgeye adapta edilmiş bir fidana sahip oluruz.

Eski 08-07-2013, 10:17   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2013
Alıntı:

Saygılarımla
kaman çeşidini önermem iyi araştırınız lütfen

Cemal61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2013, 12:19   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemal61 Mesajı Göster
kaman çeşidini önermem iyi araştırınız lütfen
sayın cemal61

neye dayanarak kaman1 i önermiyorsunuz??

şu rakım işinide bi tatlıya bağlasanız artık bir yerde 600 mt diğerinde 700 mt en son 800 mt ye kadar çıktınız.

bir kez sordum cevap vermediniz. çeşitleri önerirken okuduklarınıza dayanarakmı öneride bulunuyorsunuz, yoksa danışmanlığını yaptığınız kurulu bahçelermi var.

eğer kurulu bahçeler var ise, sizden rica etsek resimlerini yükleseniz. bizide gittiğimiz yanlış yoldan dönderseniz.

sadece yazıp susuyorsunuz, formda bir iddiada bulununca ya iddianızı doğrulayacak birşeyler sunun. resim, video, v.s

bence çeşit önererek kimseyi etkilemeyin, ilerde ne şekilde anılacağınızdan emin olun.

bakın burada yazan arkadaşların hemen hepsinin dikili ağaçları var hepsi cevizle içiçe yaşıyor. hepimizin etrafında değişik türlerle kurulu bahçeler var gidiyoruz bakıyoruz sahiplerinden bilgi alıyoruz. ona rağmen kimseye şu çeşidi dik veya dikme deme cesaretini şahsen ben kendimde göremedim. soran kişye yakın, bildiğimiz bahçe varsa onu adres gösterip orayla temasa geçmesini istiyoruz çeşit kararını kendisine bırakıyoruz.

linkte olduğu gibi

http://www.agaclar.net/forum/1171215-post389.htm

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2013, 07:57   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
sayın cemal61

neye dayanarak kaman1 i önermiyorsunuz??

şu rakım işinide bi tatlıya bağlasanız artık bir yerde 600 mt diğerinde 700 mt en son 800 mt ye kadar çıktınız.

bir kez sordum cevap vermediniz. çeşitleri önerirken okuduklarınıza dayanarakmı öneride bulunuyorsunuz, yoksa danışmanlığını yaptığınız kurulu bahçelermi var.

eğer kurulu bahçeler var ise, sizden rica etsek resimlerini yükleseniz. bizide gittiğimiz yanlış yoldan dönderseniz.

sadece yazıp susuyorsunuz, formda bir iddiada bulununca ya iddianızı doğrulayacak birşeyler sunun. resim, video, v.s

bence çeşit önererek kimseyi etkilemeyin, ilerde ne şekilde anılacağınızdan emin olun.

bakın burada yazan arkadaşların hemen hepsinin dikili ağaçları var hepsi cevizle içiçe yaşıyor. hepimizin etrafında değişik türlerle kurulu bahçeler var gidiyoruz bakıyoruz sahiplerinden bilgi alıyoruz. ona rağmen kimseye şu çeşidi dik veya dikme deme cesaretini şahsen ben kendimde göremedim. soran kişye yakın, bildiğimiz bahçe varsa onu adres gösterip orayla temasa geçmesini istiyoruz çeşit kararını kendisine bırakıyoruz.

linkte olduğu gibi

http://www.agaclar.net/forum/1171215-post389.htm
kaman çeşidi ceviz bahçesi karadeniz bölgesinde nerede görmüş isem içini doldurmuyor ve küflenerek çürüyüp gidiyor resim yazın koyacağım bazı arkadaşlarımız resim çekip siteye koymamızı istiyorlar yazın meyvelerden resim çekip siteye koyacağım ancak acele etmeyelim lütfen
rakım olayına gelince bazı yerler vardır ki 600 rakımda 800 rakımdaki ilkbahar donları veya son bahar donlarından çok daha şiddetlidir onun için 600-800 arası rakım diyorum ve bu formda kastamonuda ceviz bahçesi kurulumu konu başlıklı datada ercan332 isimli kardeşimiz 850 rakımda 3 yaşında 120 adet chandler çeşidi cevizlerinin 70 tanesinin kuruduğunu not etmişler ve bu yazı benim tecrübemi doğruluyor şükürler olsun. verim konusuda beni doğrulayacak ama beklemek lazım çünkü verim kısa zamanda ortaya çıkmıyor

Cemal61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2013, 12:40   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2013
geçen gün bir bankaya gittim kredi konusunda danışmaya. bankanın adı bende kalsın ancak banka şartları ile normal bir köylü ziraat kredisi alamaz çünkü köylü kredi almaması ve üretim yapmaması için elinden geleni yapmışlar resmen köylünün şirket olmasını istiyorlar. köycülük ölmemiş öldürülmüş üretim büyük şirketlerde ve taraftarda güçlüden yana. Çok üzüldüm.

bulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2013, 21:16   #15
Ağaç Dostu

pikan cevizi yetiştiren varmı?Bahçe olarak kuran varmı?

Eski 28-06-2013, 08:52   #16
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Degerli ceviz dostları havalar çok sıcak olacak ve olmayada başladı biz kaman belediyesi olarak ilçemizdeki ceviz agaçlarının tamamına cavolin (kaolın kil) ile püskürtme yapıyoruz .Bu uygulamayı herkesin uygulanması faydalı olacagını düşünüyoruz bu konudaki uzmanlarda tavsiye ediyorlar.

Eski 28-06-2013, 11:08   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-06-2013
***.. ben kırşehir de 55 dönümlük bir araziye ceviz ekmeyi düşünüyorum.. yalnız hiç bir bilgim yoktur.. toprak analizi yaptırmadım.. lütfen detaylı bilgi sahibi arkadaşlar irtibata geçebilirmi acaba ? sametkocak40@hotmail.com 0541 637 57 49 tüm detayları öğrenmek için lütfen geri dönüş yaparmkıısnz..

samet40 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 11:10   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samet40 Mesajı Göster
***.. ben kırşehir de 55 dönümlük bir araziye ceviz ekmeyi düşünüyorum.. yalnız hiç bir bilgim yoktur.. toprak analizi yaptırmadım.. lütfen detaylı bilgi sahibi arkadaşlar irtibata geçebilirmi acaba ? sametkocak40@hotmail.com 0541 637 57 49 tüm detayları öğrenmek için lütfen geri dönüş yaparmkıısnz..
dostum
hazır hap şeklinde bir reçete yok malesef
bu sayfaları sindire sindire okumalısın...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 11:15   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-06-2013
haklısın dostum da ben hiç birşey bilmiyorum bilgi aldım biraz buralardan da her toprakda ceviz olmaz onu anladım. analiz yaptırdım diyelim olumlu sonuç oldukdan sonra neler yapmam gerek yok gösteren biri olur galiba..

samet40 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 16:37   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
haklısın dostum da ben hiç birşey bilmiyorum bilgi aldım biraz buralardan da her toprakda ceviz olmaz onu anladım. analiz yaptırdım diyelim olumlu sonuç oldukdan sonra neler yapmam gerek yok gösteren biri olur galiba..
bu sayfalarda gönüllü yardıma hepimiz hazırız
ancak her seyi yaşayarak ögrenmek gerekir
başkalarının doğruları size gelmeyebilir
siz kendi imkanlarınaıza göre
doğrularını belirlemelisiniz
ceviz ile ilğili ne varsa hatmetmelisiniz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 16:47   #21
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
bu sayfalarda gönüllü yardıma hepimiz hazırız
ancak her seyi yaşayarak ögrenmek gerekir
başkalarının doğruları size gelmeyebilir
siz kendi imkanlarınaıza göre
doğrularını belirlemelisiniz
ceviz ile ilğili ne varsa hatmetmelisiniz
Haddim olmayarak cevap yazmak istedim.Hatmetme derken sadece okuyarak bilgi edinilmemeli. Yeni başlayan körpeleri(ben gibi) (BAZI)fidan satıcıların kucağına atmayın çünkü onlar yüzlerce kilo ceviz hasadı yaparlar kendinin ama bir tane bile ceviz bahçesi yoktur ve domates eker gibi fidan ektirirler bize bence okuyup anladıktan sonra bir bir bu işi gerçekten dürüst şekilde yapan insanlarla konuşmak eli topraklı kişilerden yardım almakta fayda var. Hatamız varsa af ola.

Eski 17-07-2013, 15:38   #22
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
Degerli dostum hemşerim sen kamana gel 05426255027 nolu tlf la ara yardımci olmaya çalışalım,İSAHOCALI KASABASI CİN DERESİNDE DİKİLEN CEVİZ BAHÇESİNİ GÖRMENİ TAVSİYE EDERİM

Düzenleyen arif göçmen : 17-07-2013 saat 15:40 Neden: YANLIŞ CUMLE
Eski 17-07-2013, 17:28   #23
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-05-2013
fernor hakkında

sayın arif göçmen
yazılarınızı okuduğumda şaşırdım kaldım.şu iki konuda sizin gibi düşünmemekteyim.birincisi fernor konusunda yapmış olduğunuz değerlendirmede .ikincisi ise akdeniz bölgesi fidanının karasal iklimde olmasının zor olduğundan bahsetmişsiniz.
kestiğiniz fernorlar kaç yaşındaydıki verimsiz diye kestiniz.ben sizinle geçen yıl yapmış olduğum telefon görüşmesinde fernorları daha yeni ektim demiştiniz.ne çabuk verimsiz ilan ettinizki kestiniz.bir çok arkadaş fernor dikti şimdi bunlar sizin engin tecrübenize güvenerek onlardamı aynısını yapsın.birde şu günlerde köy tv de çekilen ceviz programında bol bol fernor konusu işlenip görüntüleri yayınlanıyor.bu görüntülerde müthiş bir meyve tutumu sergileniyor.üstelik bu ağaçlar 4-5 yaşında .acaba tozlayıcı sıkıntısımı çektiniz.fernorun gerçek tozlayıcısı ronde de montignacdır.fernette ise kısmen tozlar.bir başka husus ise dallarının kış ayına pişkin girmediğini belirtmişsin.benim görüştüğüm uzmanlar ise fernorun vejetasyon süresinin kısa olduğundan kışa chandlerden daha sağlıklı girdiğini belirtiyorlar.yaprak dökümününde daha önce olduğunu dolayısıyla dalları kışa daha dayanıklı olarak girdiğini belirtiyorlar.bu yazmış olduklarım fransaya gidip bizzat gezen akademisyen ve uzmanlarla yapmış olduğum görüşmelerden çıkan sonuçtur.bahçesinde bir yılı geçirmiş fernor ve chandler cevizi olan bir arkadaşımız var ise durumu anlatsınki bizde gerçeği öğrenelim.saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 14:20   #24
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
Samet bey, size tavsiyem öncelikle 1 dönümde ceviz yetiştirmeyi denemeniz.

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2013, 18:59   #25
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
öncelikle son 30 yılın ilkbahar geç son bahar erken don grafigini temin edin daha sonra her dekar için 1 noktadan olmak üzere 30 60 ve 90 cm derinliklerden toprak numunesi ve tahlil sonuçlarıyla burada tekrar görüşelim burada kimse kimseyi yalnız bırakmaz herkes imkanı dahilinde bildiği kadar yol göstermeye çalışır....
bu arada fidan işi en son mesele önce dediklerimi yapmanız gerek..

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 12:29   #26
Yeni Üye

zafer37's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2013
Sayın Agaclar.net okurları 3 ay önce adını vermiyorum düzcede büyük bir firmadan denemek için 4 adet chanler 1 ader franquette aldım iklime uyumunu gözlemleyip 20 dönümlük candler bahçesi kurmayı düşünüyordum aldığım 5 fidandan 2 si kurudu diğerleride hiç bir gelişim göstermedi bu sorunlar topraktan **** dikim hatasından kaynaklanıyor olabilir.
bu fidanlar hakkında bilgi almak için fidan aldığım düzcedeki firmayı 3 haftadır 5 kez aradım her seferinde kendimi tanıttığımda müsait olmadıklarını sonra aramamı söylüyorlar **** telefonuma cevap vermiyorlar. Ben bunlardan ne paramı geri istiyorum nede yeni fidan istiyorum sadece sorunun neden olabileceğini daha önce başına gelen olmuşmu ne önlem almam gerektiğini sormak için arıyorum bugün enson aradığımda saat 13:10 firma sahibi ile görüştüm Dediği laf aynen şu cumartesi cumartesi niye arıyorsun müsait değilim bende bana bi numara verin onu arayım dedim yok dedi bende fidanları sattınız artık işimiz bitti mi dedim evet dedi. şok oldum ben hiçbir ters laf söylemedim gayet düzgün bir şekilde konuştum neden böyle bir şey yapıyorlar anlamadım web sitelerinde beraber bahçenizi kuruyoruz bakımını beraber yapıyoruz budamasını gösteriyoruz diye yazıyorlar ama iş başa düşünce müsait değilim kapat teli diyorlar başına böyle bir durum gelen oldumu bu firma kendini biliyor eğer agaclar.net deyse bi açıklama getirsin

zafer37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 12:43   #27
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zafer37 Mesajı Göster
Sayın Agaclar.net okurları 3 ay önce adını vermiyorum düzcede büyük bir firmadan denemek için 4 adet chanler 1 ader franquette aldım iklime uyumunu gözlemleyip 20 dönümlük candler bahçesi kurmayı düşünüyordum aldığım 5 fidandan 2 si kurudu diğerleride hiç bir gelişim göstermedi bu sorunlar topraktan **** dikim hatasından kaynaklanıyor olabilir.
bu fidanlar hakkında bilgi almak için fidan aldığım düzcedeki firmayı 3 haftadır 5 kez aradım her seferinde kendimi tanıttığımda müsait olmadıklarını sonra aramamı söylüyorlar **** telefonuma cevap vermiyorlar. Ben bunlardan ne paramı geri istiyorum nede yeni fidan istiyorum sadece sorunun neden olabileceğini daha önce başına gelen olmuşmu ne önlem almam gerektiğini sormak için arıyorum bugün enson aradığımda saat 13:10 firma sahibi ile görüştüm Dediği laf aynen şu cumartesi cumartesi niye arıyorsun müsait değilim bende bana bi numara verin onu arayım dedim yok dedi bende fidanları sattınız artık işimiz bitti mi dedim evet dedi. şok oldum ben hiçbir ters laf söylemedim gayet düzgün bir şekilde konuştum neden böyle bir şey yapıyorlar anlamadım web sitelerinde beraber bahçenizi kuruyoruz bakımını beraber yapıyoruz budamasını gösteriyoruz diye yazıyorlar ama iş başa düşünce müsait değilim kapat teli diyorlar başına böyle bir durum gelen oldumu bu firma kendini biliyor eğer agaclar.net deyse bi açıklama getirsin
bu tarz firmalar her yerde var allah ömür versin daha neleriyle karşılaşacaksınız benim fidan aldıgım karakter özürlü satıcı kazık kökleri dibinden kesip torbalamış elma armut mu satıyor acaba? telefonla hiç aramadım arayıp sinirlerimi bozmanın anlamı yok bir digeri de ziraat mühendisi aracılıyla yavuz u kaman 1 diye sattı bizzat şahit oldum adamı uyandırdım telefon açtı firmaya firmada "kaman satma yetkimiz yok cevizler kaman ama sertifikaya yavuz yazmak zorundayız " dedi bir digeri agaçları yolladı sertifikalar bu gün yarın yollayacağım derken 1 sene geçti hepsinide allaha havale ettim benim agaçlarım nasıl sararıp kuruduysa onlarında elleri ayakları....... sonuçta işini yapan dürüst satıcılarda yok degil ama bi elin parmakları kadar.
keşke forumda ihbar bölümü olsada bu satıcıları bir bir yazsak bizden sonrakiler zarar görmese...

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 13:41   #28
Yeni Üye

zafer37's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yolgezer2001 Mesajı Göster
bu tarz firmalar her yerde var allah ömür versin daha neleriyle karşılaşacaksınız benim fidan aldıgım karakter özürlü satıcı kazık kökleri dibinden kesip torbalamış elma armut mu satıyor acaba? telefonla hiç aramadım arayıp sinirlerimi bozmanın anlamı yok bir digeri de ziraat mühendisi aracılıyla yavuz u kaman 1 diye sattı bizzat şahit oldum adamı uyandırdım telefon açtı firmaya firmada "kaman satma yetkimiz yok cevizler kaman ama sertifikaya yavuz yazmak zorundayız " dedi bir digeri agaçları yolladı sertifikalar bu gün yarın yollayacağım derken 1 sene geçti hepsinide allaha havale ettim benim agaçlarım nasıl sararıp kuruduysa onlarında elleri ayakları....... sonuçta işini yapan dürüst satıcılarda yok degil ama bi elin parmakları kadar.
keşke forumda ihbar bölümü olsada bu satıcıları bir bir yazsak bizden sonrakiler zarar görmese...
Sayın yolgezer2001 söylediklerinize katılıyorum Keşke Fidancılar Hakkında diye bi konu olsa bu konuda isim vererek memnun kaldığımız fidancıları ve şikayetci olduğumuz fidancıları yazsak böylece elindeki üç beş kuruşu da fidancılara kaptıran vatandaşlarımız olmasa iyi olur ben iyiki 5 fidanla kurtardım ya 800 tane fidan almış olsaydım ne olurdu artık mahkeme lerle uğraş işim yoksa

zafer37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 14:48   #29
Ağaç Dostu

doğa64's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2013
Burada yapılması gereken adına doğru cevizi sertifikasyonlarını tamamlamış firmalardan almak. böyle firmalardan alışveriş yapmak garantili çünkü herhangi bir sorun olduğunda faturayı sertifika veren kuruma götürüp bu adam adına doğru fidan satmıyor diyebilirsiniz.

doğa64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2013, 15:00   #30
Ağaç Dostu

Efendiler birkaç sorum olacak. Şuan Balıkesir merkez köyler bölgesinde tarla bakmaktayız ama aklımı kurcalayan birkaç sorum olacak eğer cevap yazarsanız sevinirim.
Bulduğum ve anladığım cevapları ekledim.

1-Tarla alırken taban suyu yüksekliğini nasıl anlarız ceviz için uygun olup olmadığını?(tam detayını bilmediğimi için sorum düşük oldu)Tarlayı almadan mı toprak analizi yaptırmalıyım yoksa aldıktan sonra yaptırsam olur mu? Bunun geri dönüşü var mı?(toprak uygun olmazsa telafi edilebilir mi?
Cevap: Tarlayı almadan toprak analizi yapılmalı killi olup olmadığını kontrol edilmeli ve ilçe tarım ziraat mühendisi(hediye karşılığı ) getirtilip kontrol edilmeli ve ayrıca kepçe ile tarlanın farklı noktalarında kontrol yapılmalı.
2-Tarla çevresine tel örgü çit yapmazsan ne olur? Çit yaparsam makul ücretli çit mi yoksa uzun yıllar gidecek sağlam çit mi yapmalıyım? Ayrıca çiti nasıl fiyat bakımından nasıl hesaplı yaparım?
Cevap: Çit yapılmazsa ise yabancı varlıkların örneğin domuz gibi hayvanlar ağaca zara verebiliyor. Bir bahçe kuran bahçesini etrafını kavak ağaçları ile çevirmiş bunun sonuncunu ne olur bilinmiyor ama.
3-Devletten arazi kiralasam mı yoksa tarla mı alsam daha iyi olur sizin fikriniz nedir?
Cevap: Arazi kiralarsam toprak düzenlemesi için çok masraf gidiyor ve de devletin iyi yerlerde toprağı yok. Konu hakkında gönlüne ve gözüne yatan iyi bir yerden arazi al deniyor.
4-İlk cevizci işine başlayan bir veya birileri sizce en az kaç dönümle en çok kaç dönüme kadar bu işe girmemeliler?
Cevap: İlk tecrübe açısından 5 dönüm 10 dönüm gibi yerler başla derdini sıkıntısını anla ona göre değerlendir büyült. Âmâ birden büyük işe kalkışma tecrübe edin gibi tavsiyeler de bulunanlar var.
5-Bazı arkadaşlar ceviz aralarına başka cins meyve ağacı dikmekten bahsediyorlar? Bu olay mümkün müdür? Bu olay yapılırsa cevizim verimi düşmez mi ?iç doldurmama hastalık gibi problemler yaşanır mı?
Cevap: Yapanlar varmış ancak sıkıntılı bir seçim çünkü toprağı sürmek ve aralardaki meyveler birbirine değme gibi problemler yaşayanlar var.
6-İlk etapta masrafları en aza indirerek 15 dönüm yerine 20 dönüm bahçe kurmak mantıklı bir hareket midir? Küçük ve sağlam bir bahçe mi kurmak daha iyidir.?
Cevap:4.sorunu cevabı
7- Mavi sertifikalı fidan nedir? Kapama ceviz bahçesi ne demek?
Cevap:

Düzenleyen bulgur : 02-07-2013 saat 22:43 Neden: Ek soru-cevaplar bulundu eklendi

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026