agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni270Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-02-2015, 09:02   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-09-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso Mesajı Göster
arkadaşlar kasım ayında dikmiş olduğum 300 adet chandler ceviz fidanını mart sonunda budayacagım. fidanlar ortalama 2 m cıvarı ben bunları 4-5 göz üzerinden budayacagım. fidanları FÜPAŞ fidancılıktan temin ettim. aşı kalemi ihtiyacı olan varsa bana özelden yazabilir.yer ankara-çubuk isteyen bahçeye de gelebilir saygılar
1. tepe vurmasında elde edilen parçaların aşı kalemi olarak kullanılamadığını sanıyordum, kullanılabildiğine eminmisiniz. Eyer kullanılabiliyorsa benim de aynı durumda 100 fidanım var, aşı kalemleri ile komşu bahçeleri aşılayacağım.

Murat Kayadelen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2015, 09:33   #2
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat Kayadelen Mesajı Göster
1. tepe vurmasında elde edilen parçaların aşı kalemi olarak kullanılamadığını sanıyordum, kullanılabildiğine eminmisiniz. Eyer kullanılabiliyorsa benim de aynı durumda 100 fidanım var, aşı kalemleri ile komşu bahçeleri aşılayacağım.
Sayın Murat KAYADELEN, geçen sene ben aşı kalemi bulamadığımdan tüplü fidanların bile kalemini kullandım, açık köklü fidanların kalemi daha kalın dolgun ve canlıdır sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2015, 11:33   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat Kayadelen Mesajı Göster
agaçlar kalın ve güzel kalem çıkar bı sıkıntı yok. ağaç kuru agaç mı ki neden kullanılmasın anlamadım. kuru agaç olsa zaten agaç kurur ki ben kendimde aşı için de bu kalemleri kullanacagım. saygılar.

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2015, 11:38   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
bu arada elinde mart ayında ronde de montıgnac ve pedro aşı kalemi varsa 5-10 adet ücreti karşılıgında almak ısterım.

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2015, 15:59   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-02-2015
iyi akşamlar eskişehirde 800 metre yükseklikte kar amacı olmayan, 3 kardeşe ait olan toplam 3 dönüm yerimiz var.

bahçenin durumu aşağıdaki gibi.
yeşil olan yerlerde; dut, elma, armut, kayısı, şeftali, nektarin, erik, ayva fidanları var.

kırmızı olan yerlerde kaman cevizi var. türünü bilmiyorum. sarı olan yerler ise boş. biz şimdi her dönüme ayrı ayrı toplam 5 er tane ceviz fidanı dikmek istiyoruz. fernor cinsi fidan düşündük. bu kadar ceviz için ne kadar tozlayıcı gerekir. her dönüme 4 fernor 1 tozlayıcı çok mu olur. sizce sarı olan yerlerden nerelere fernor nerelere tozlayıcı dikmeliyiz. ve tozlayıcı olarak hangi türlerden almalıyız.

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

Düzenleyen mailmann : 18-11-2015 saat 14:12
mailmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2015, 11:10   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-11-2015
5 chandler 5 franquette

arkadaşlar merhaba bu sabah tarım gıda hayvanclık bakanlıgına ceviz fidanı gelmiş bende köydeki arazilere hobi amacıyla 10 tane aldım fakat bu konuda hiç bir bilgim olmadıgı için gelen tırdan 5 er adet chandler franquette aşılı tüplü ceviz fidanı aldım sonrasında netten araştırmaya basladım fakat franquette olan tozlayıcı oluyormus. ben bu 5 er adet fidanları nasıl dikersem verim alabilirim

koroglu87 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2015, 12:00   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koroglu87 Mesajı Göster
arkadaşlar merhaba bu sabah tarım gıda hayvanclık bakanlıgına ceviz fidanı gelmiş bende köydeki arazilere hobi amacıyla 10 tane aldım fakat bu konuda hiç bir bilgim olmadıgı için gelen tırdan 5 er adet chandler franquette aşılı tüplü ceviz fidanı aldım sonrasında netten araştırmaya basladım fakat franquette olan tozlayıcı oluyormus. ben bu 5 er adet fidanları nasıl dikersem verim alabilirim
Franguetelerin birini veya ikisini tozlayıcı olarak bırak geri kalanını dikildikten sonra uygun zamanda chandler aşı yaparsınız.

Tozlayıcıları rüzgar hakim yönünde olacak şekilde dağıtırsınız.

Musti beğendi.
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2015, 12:36   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-11-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
Franguetelerin birini veya ikisini tozlayıcı olarak bırak geri kalanını dikildikten sonra uygun zamanda chandler aşı yaparsınız.

Tozlayıcıları rüzgar hakim yönünde olacak şekilde dağıtırsınız.

biraz önce 3 tanesini değiştirdim 2 tane franguete kaldı onlarıda bi başa bi sona mı dikmeliyim bu arada ilginiz için teşekkürler

koroglu87 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2015, 12:30   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
biraz önce 3 tanesini değiştirdim 2 tane franguete kaldı onlarıda bi başa bi sona mı dikmeliyim bu arada ilginiz için teşekkürler
Baştan ve sondan 2. çukura dikiniz.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2015, 13:25   #10
Yeni Üye

Alıntı:
Nasıl aldın hocam, ankaradada bu imkan var mı.

Eski 17-11-2015, 16:17   #11
Yeni Üye

Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mailmann Mesajı Göster
iyi akşamlar eskişehirde 800 metre yükseklikte kar amacı olmayan, 3 kardeşe ait olan toplam 3 dönüm yerimiz var.

bahçenin durumu aşağıdaki gibi.
yeşil olan yerlerde; dut, elma, armut, kayısı, şeftali, nektarin, erik, ayva fidanları var.

kırmızı olan yerlerde kaman cevizi var. türünü bilmiyorum. sarı olan yerler ise boş. biz şimdi her dönüme ayrı ayrı toplam 5 er tane ceviz fidanı dikmek istiyoruz. fernor cinsi fidan düşündük. bu kadar ceviz için ne kadar tozlayıcı gerekir. her dönüme 4 fernor 1 tozlayıcı çok mu olur. sizce sarı olan yerlerden nerelere fernor nerelere tozlayıcı dikmeliyiz. ve tozlayıcı olarak hangi türlerden almalıyız.

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025