Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blksr_selim
herkese selamlar
ben balıkesirde 300 ağaçlık bi bahçe kurma sürecindeyim. kısmet olursa hava şartlarına göre aralık ayı içinde fidanlarımı dikeceğim. ana çeşit olarak chandler ve pedro karışık dikeceğim ama tozlayıcı konusunda kafam çok karıştı. pedroların tozlayıcı istemedğini anladım o tamam ama chandlerler için ilk etapta % 10 Franguette düşünüyordum daha sonra öğrendim ki Franguette 7 yıldan önce çiçek vermiyo fernette ekleyin diyor herkes sonra balkaldan bahsediyo burada tecrübeli olanlar düzceden büyük bi üretici ile görüştüm oda fernette chandleri tozlamaz dedi anlayacağınız oldu çorba yardımlarınızı bekliyorum...
|
Chandler ve pedro karışık olarak dozlamada sorun yaratabilir,
Dozlayıcı olarak franguette geç çiçeğe yatışından dolayı fernette tercih ediliyor buna destek olarak balkal ronde mutlaka olmalı.
"büyük bi üretici ile görüştüm oda fernette chandleri tozlamaz dedi "
O üreticiye sorarmısın aralarında kaç gün uyanma ya da çiçek açma farkı varmış. İki ya da üç gün, iki üç gün içinde 6-7 yıl bahçemi erkek çiçeksiz bekletemem, ve devasa taç yapısıyla yanlarındaki ağaçları bastıraçağına da kuşkum yok, ronde balkal takviyeleriyle franguetteye ihtiyac yok.