![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2012
|
Sayın ncp1963, ben de yakın zamanda Mucur'da küçük çaplı bir ceviz bahçesi kurmayı planlıyorum; bu konuda sizin için de uygun olursa bir kaç sorum olacaktı. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
sayın sertacoruc msn türevi iletişim araçlarını kullanmıyorum yakınsanız buyrun gelin bir çayımı içersiniz tanışır konuşuruz. bahçem şatıroğlu mah. karşısında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2012
|
Sayın ncp1963, işim gereği şuan İstanbuldayım, Mucur'a geleceğim zaman size önceden haber veririm, müsait olursanız ben de ziyaret etmekten çok memnun olurum. Bir de kısa bir sorum olacaktı, yaptığım maliyet hesaplarına göre arazi maliyeti hariç, içinde ev vb. yapı bulunmayan bir bahçe kurmak için da. başına yapılması gereken harcama olarak 1150-1200 TL gibi bir rakam buluyorum; sizce bu ne kadar reel bir rakamdır ? Saygılarımla Düzenleyen sertacoruc : 06-06-2012 saat 16:07 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
elektrik yaklaşık 7.000 kuyu 6.000 tel çit mt tül 15 çevre ile çarpar toplamı bulursunuz. toprak hazırlığı da 150 damlama sistemi da 200 toprak tahlili toprak ıslahı dikim maliyetleri fidan maliyeti vs dediğiniz gibi 1000 ila 1200 da/TL civarı olur Düzenleyen ncp1963 : 10-06-2012 saat 15:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
inanılır gibi değil ama bahçeme meyva fidanlarımı dikip ceviz fidanlarımı dikmeden gelmek zorunda kaldım. çok büyük bir şevkle bahçeme gittim fidancı ile olan sözleşmem gereği 6 haziranda fidanlarım gelecekti geldide ![]() tabii doğal olarak ben kamyonu indirmeden geri gönderdim. resimlerini çektim güzel bir ihtarname gönderdim karşılığında 30 haziranda dikim işinide kendileri yaparak bahçemi teslim edecekler. 2013 ekim sonuna kadarda tüm sorumluluk onlara ait olacak şekilde yeni bir sözleşme yapıyoruz (sözlü olarak anlaştık imzalar bekleniyor) onlar bahçede görevli kişi ile sürekli temas halinde olup onu yönlendirecekler. sulama, ilaçlama, gübreleme vs onların talimatı ile yapılacak. çıkarılacak ders: kurumsal firma ile anlaşıp bir miktar fazla ödemeyi göze almak gerekiyor sözleşemelerinin gereğini yapıyorlar bu tüzel kişi olsa idi eminim telefonlarıma bile bakmazdı. hani derlerya herşeyde bir hayır vardır bir kezdaha anladımki doğru.. bir kaç gün geç olacak ama iki yıl her türlü sorumluluk firmaya ait olacak Düzenleyen ncp1963 : 14-06-2012 saat 15:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
açık kamyonda nakledilen cevizler
içler acısı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bu ülkede bazı şeyler tersmi işliyor yoksa devlette görevli olanlar kendilerini padişah falanmı sanıyor anlamış değilim. geçen yıl kendi imkanlarımla yaklaşık 160 metreden elektrik aldım şimdi yandaki bahçe için elektrik lazımmış. olur direklerimi kullanabilirsiniz sorun olmaz dedim ama tedaş taki yetkili kablo almana gerek yok oradan ekleriz demiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2013
|
Alıntı:
Düzenleyen Cemal61 : 17-06-2013 saat 08:40 |
|
![]() |
![]() ![]() |