![]() |
|
![]() |
#391 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
ekim ayında adından da belli olduğu gibi mükemmel olur toprak hazırlıgını yapabiliyorsan şimdiden yapmaya başlayabilirsin etrafının çevirilmesi muhafazası vb. ihtiyaçları yavaş yavaş tamamlayabilirsin su problemini şebekeden çözmeye çalışırsan çok çok maliyetli olur şebeke insanın mahveder bir sondaj ya da kuyu yapmalısın şimdi sevgili kardeşim... bu melekette her kes bir şeyler ekmelidir... sizleri tebrik ederim yanlız 15 tl fidan parası çok biraz mutlaka sözleşme imzalayın ismine doğru çeşit oldugundan emin ol aşılamaya elin yatkınsa ya da etrafında bulabiliyorsan benim şahsi kanaatim şu dur ki; cevizi tohumdan ek bir yıl sonra aşılarasın daha az su ister çok çok sağlam büyür sadece bir yıl geç kalırsın uzun yıllar içinde doğru yaptığından emin olursun |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2013
|
Arkadaşlar fidanlar konusunda yardımcı olursanız sevinirim. fidan konusunda kararsız kaldım bir başka fidancıya sorduğumda chandler yetişir 625 rakımda dedi ama ben ne yapacağımı bilmiyorum kafam allak bullak oldu bir başka ceviz uzmanı diye bildiğimiz kişiye sorduğumda maraş 18 dik diyor bende şaşırdım vallahi bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ben tarlam konusunda bilgi vereyim isterseniz çorum ili bayat ilçesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2013
|
Arkadaşlar tarlanın resimlerini ekliyorum görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1171215-post389.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
sayın cemal61 bir soru sormuştum sanırım gözünüzden kaçtı.. neye dayanarak şebin ve bilecikte ısrar ediyorsunuz elinizde hangi doneler var?? hangi deneyime dayanarak bu kadar ısrarcı olabiliyorsunuz çok merak ediyorum bizi aydınlatacağınızı umarak bu yazıyı yazdım.. http://www.agaclar.net/forum/1171221-post390.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-05-2013
|
değerli ceviz dostları illaki şebin bilecik demenin hiç bir mantığı ve anlamı yok.yakın bir akrabam şebin bilecik ceviz dikti biraz önce yaptığım telefon görüşmesinde cevizlerin meyve tutumunu sorduğumda hiç yok dedi ve bu cevizleri bir an önce gelip aşı yaparak chandler cevizine çevirelim dedi.kendisi tarım müdürlüğünde çalışmakta olup cevizleri sertifikalı ve 4. yaştadır.eğer gerçekleri görmek istiyorsak verime yatmış bir chandler veya fernor bahçesine uğramanız en isabetli karar olacaktır.bu bahçeleri fidancılarda veya ekili diğer alanlarda bulabilirsiniz.chandlerin karasal iklimdeki performansı her bakımdan çok üstündür.gerek verim gerekse soğuklara karşı olan dayanıklığı üst düzeydedir.bunun en büyük delili şu an var olan son 40 yılın en soğuk kışı denilen 2012 yi görüp hiç etkilenmemeleridir.kasım ayında dikilen bukışı hiç bir zarar görmeden -26 ları gören cevizden bahsediyoruz.yetişkin 7 veya 8 yaşlı verime yatmış olanlardada verim yönüyle hiç bir aksama olmamıştır.ben kendimde bu gelişmeleri gördükten sonra 1400 metre rakımda 100 adet chandler diktim vede allah nasip ederse 400 adet daha dikeceğim saygılarımla bilgilerinize sunulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Arkadaşlar amacım kesinlikle yerli çeşitleri kötülemek değil yanlış anlaşılmasın. 2000 yılında sahil yeniceden 150 adet ceviz diktim. Şebin-bilecik-yalova 3 ve yavuz cinsi. 12 yıl bekledim bazı arkadaşlar 8 yaşındayken tekrar çeşit deyiştirdiler. 12 yaşındaki ağaçlarımdan 150 ağaç en fazla 200kg verdi toplamda.Bende bu sene malesef 13 yaşındaki ağaçlarımı aşılattım yarma aşı. Aşı ustamız becerikli çıktı % 5 tutmadı gerekçesi belli acı suyu akmaya devam edenler.Diğerleri tuttu şu anda 1,5 m filiz verdiler. rüzgarda kırmamak için zor tutuyorum. Filizlerin hepsinin ucunda cevizleri var.İllaki şebin-bilecik diye tutturmayalım.Denenmiş bahçeler var çok verimli. Chandler-Pedro-Fernette aşıladık.İnşallah başarırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Cemal61 : 24-06-2013 saat 07:33 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
Alıntı:
bizim burda da yıllardır şebin bilecik diyen tarım il müdürlüğü de şimdi ilçelerde seminer düzenliyo chandler aşı ile nasıl çogaltılır bizim zamanında sattıgımız fidanları nasıl chandler a dönüştürürsünüz diye... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
chandler 20 kg verse şebin 40 kg vay vay vayyyy 1400X40=56.000 Kg 56.000X5 usd=280.000 usd pöfffffffffff 280.000X1,94=543.200 TL vay anaaaammmm vay köşe olacağım desene hiç durmadan yarın şebin aşılatmaya başlıyorum ağaçlarıma ![]() yahu kardeşim sen ne içiyorsan söyle bende içeyimde aynı kafayı yaşayalım yoksa ben senle aynı kafayı asla yaşayamam. fidansatıcılarının analiz tablosuna benzedi valla. aman kimse sakın bu rakamların gerçek falan olduğunu düşünüp ceviz işine girmek için atlamasın ![]() sevgili cemal61 bak bir kezdaha söylüyorum çevremde şebin ve bilecik v.s kurulu çok bahçe var bunların bir çoğu fidanı senin çalıştığın kurumdan almışlar yıllar önce senin dediğin verimi 40 kg değilde 4 kg olarak anca alıyor insanlar. sen nerede görüyorsan şu ağaçların daha detaylı bilgilerini (yaş cins v.s) ve resimlerini, varsa imkanın videosunu yüklede gerçekten görelim. neymiş bu şebin bizi şimdiye kadar kandıran kim? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaçsever
|
değerli arkadaşlar artık bizimde çok verimli bir cevizimiz var imiş ama haberimiz yok imiş,cemal61 sayesinde haberimiz oldu.Şimdi bizde şebin cevizinin chandlerin veriminin iki katına katladığına göre amerikaya ihraç edelim.arkadaş merak ediyorum siz tarım bakanlığının bünyesinde ne iş yapardınız?mademki tarım bakanlığında çalışıyordunuzda o zamanki şebinleriniz verimsizmiydiki bizi uyarmadınızda şimdi uyarıyorsunuz.ne iş yaptığınız beni ilgilendirmez ama ne söylediğiniz beni ilgilendirir.adres alarak bafra fidancılığı gösterdiğinize göre şebin,bilecik fidanlarınızı herhalde elden çıkarmak içinreklam yapmaya uğraşıyorsunuz.siz gerçekleri görmekte geç kalmışınız.gerçek büyük fidancılar artık neredeyse yerli fidan üretimini durdurma aşamasına geldi.Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ticaret üretici ve tüketici dengesi üzerine değilde sadece üreticinin kazanması üzerine kurulursa (ben satış yapayım çeşit ismine doğru olup olmadığı önemli değil diye düşünürse) ve bu tüketicinin sonuçları 5-10 arasında ortaya çıkarsa sizin anlattığınız olay gerçekleşmiş olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaçsever
|
sayın cemal61 siz daha 5 yıl sonra göreceğinizden bahsetmişiniz.belliki bu işte yenisiniz,ben size şu anda 12 yıl önce kurulan sorgundaki bir assubay emekli arkadaşımızın,kamanda bulunan 8 yıllık chandler ceviz bahçesinden örnek verebilirim. daha birçok fidancıya ait mevcut bahçe bulunmaktadır.reklam olmaması açısından onların ismini vermiyorum.ziraat mühendisi olduğunuzu söylüyorsunuz(ben inanmıyorum)ama söylemlerinizle hiçde bu diplomayla uyuşmuyorsunuz.değerli arkadaşlar cemal61 in önerilerini dikkate almadan işlerinize devam ediniz .belkide şebin bilecik satıcısı olduğu için dikkatleri bu yöne toplamak istemektedir.Şunuda belirtmek isterim ben kesinlikle yerli ceviz düşmanı değilim ama daha iyi verimi olan daha çok getirisi olan bir ceviz çeşiti varsa yabancıda olsa niye dikmeyelim diye düşünüyorum.ama daha henüz tescil aşamasında yandal verimi çok yüksek olan yerli bir ceviz çeşiti bulunmuştur.şu an üniversite denetiminde çalışmalar sonuçlanma aşamasındadır.bunun sonucu olarak seri üretime geçilecektir.çok geç yapraklanması ve hasatınında erken olması nedeniyle karasal iklime uygun olabileceği düşünülmektedir.bunun için deneme amaçlı iç bölgelere(karasal)fidan dikimi yapılmıştır.gelişmeler zaman zaman sitemizde yer bulacaktır.hepinize saygılarımla işlerinizde kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
elimde 400 adet şebin - bilecikle oluşturulmuş bahçe var önümüzdeki bahar komple chandler aşılanacak ağaçlar 7 yaşında şu ana kadar fire bile vermeyen bakımlı ağaçlar gel gör senin şebinini 1090 metrede ilkbahar erken donlarında ne hale geldiklerini gör sonra 400 cevizden 1 ton bile ceviz alınamamasına şahit ol şebin dikip de beklemeye gerek yok merak eden gelsin göstereyim bahçeyi, bırakın ya anadol yerli arabaydı da kaçınız hala anadola biniyo çevremize bakalım millet uzaya günübirlik geziye gidiyo biz yerli cevizden 5 kilo alabilirmiyiz diye rüyaya yatıyoruz. aynı masrafı yapacaksam anadola binmem aga ha bana desenki şebini 15 liraya satarsın chandler ı 10 anlarım ama modifiye şahin mercedes i geçer dersen ben degil en cahil nsan bile sadece güler (amacım polemik yaratmak degil ama okudum ben en iyisini bilirim demenin hiç anlamı yok halep ordaysa arşın burda) Düzenleyen yolgezer2001 : 25-06-2013 saat 16:42 Neden: . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaçsever
|
cemal61 ben anadoluda 5 yaş ile 12 yaş arası enaz 10 adet chandler ceviz bahçesi gösterebilirim.En iyi verileri onlarla görüşerek edinebilirsiniz.üstelik bu bahçeler 2012 kışını -26 ları görerek hiç bir hasar görmeden atlatmıştır.fidancı değilim diyorsunuz fidan bafra fidancılıktan alınır diyorsunuz.çünki bu sizin mesajlarınızın içinde var.sütyemez hocanın you toube deki aksu tv deki bir saati aşan konuşmasını iyi dinlerseniz ne söylediğini öğrenmiş olursunuz.(niğde yöresinde ekilen chandler ceviz bahçesi ile ilgili yorumunda hiç bir sıkıntı olmadığını ve oradada yetişebileceğini ifade etmiştir.)niğdenin rakımı yaklaşık 1250 dir.buda demektirki bizim iç bölgelerde bu chandler yetişir. bunun yanında ekilip hasat yapılan bahçelerlede bu kanıtlanmıştır.şuda var,ben iç anadoluya chandler ektim kurudu ,kuruyabilir ama neden kurudu? sen eğerki ceviz çabuk büyüsün diye geç sezona kadar sular, birde aşırı azotlu gübre kullanırsan hangi çeşit olursa olsun kuruma tehlikesiyle karşılaşır.benim iç ve dış kaynak bilgileri doğrultusunda yapmış olduğum çok incelemelerim mevcut.izlediğim iç anadolu bölgesi ağırlıklı olmak üzere bahçeler var.yapmış olduğum istatistikler var ve bunları yeri geldiğinde tüm kamuoyuyla paylaşacağım.eğer sizinde öğrenmek istediğiniz bir konu olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.hiç bir art niyetim yok,ben sizi tanımam siz beni tanımasınız fidancıda olabilirsiniz fidanda satabilirsiniz, buna kimsenin itirazı olamaz.ama doğru bigi edinmeye herkesin hakkı vardır.saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sayın cemal61 alay falan ettiğim yok biraz mizahla anlatmaya çalıştım. hakikaten senin şu çok övdüğün ağaçların görsellerini ve bilgilerini paylaşırsan bizleri aydınlatmış olursun.. arkadaşım 15 yıl önce ilçe tarımdan şebin ve bilecik fidanı alarak bahçe kurmuş ağaçlar harika gelişmiş inşaallah hepimizin ağaçlarının o kadara olduğunu görmek nasip olur herkese. ama gelelim verime o devasa ağaçta 4 kg meyva yok ![]() demekki ilçe tarımda ismine doğru olmayan fidanlar satmış.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
Ben ankara çubuk 950 mt ye 700 adet chandler ektim 3 hafta önce. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaçsever
|
sayın sedatkso inşaallah hayırlı olur.ankarada şu anda ekili ayaş,sincan ve kazanda chandler ceviz bahçeleri mevcut. olumlu veya olumsuz tüm gelişmeler zaman zaman ceviz dostlarına sitemiz aracılığı ile duyurulacaktır.Zaten çeşit üzerine kazan ilçe tarım müdürlüğünün tavsiyeleride bu yöndedir. saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun allah yardımcınız olsun.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
hayırlı olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
chandler ceviz 800 rakıma kadar olabiliyor ancak karasal iklimlerde durum farklı olabilir dikkat etmek lazım tokat1, şebin, bilecik, yavuz gibi soğuğa dayanıklı çeşitler dikilmeli |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|