agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni771Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2013, 15:40   #391
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hayali_26 Mesajı Göster
Arkadaşlar kepçe ile fidan uerlerini açtırdıktan sonra çukurları 3veya 4 ay gibi 1 ila 1.5 metre açık kalsın diyorum dikimi yapacağım zaman taban gübrelemesini yapayım diyorum 7x7 dikim yapayım diyorum tarla dikdörtgen uzun kenar 120 kısa kenar 80 metre tarla iki senedirde ekilmedi inanın kasımda aralıkda dikim yapmaktansa bugün konuştuğum fidancı ekim ayında dikebilirsin tüplü fidanları dedi ama bilemiyorum yanlış bir şeyde yapmak istemiyorum tarlaya şebeke suyunu da gelecek mart nisan gibi alabilirim şimdiden bilgileriniz için teşekkürler
Hemen bismillah işe başlayabilirsin
ekim ayında adından da belli olduğu gibi
mükemmel olur
toprak hazırlıgını yapabiliyorsan şimdiden yapmaya başlayabilirsin
etrafının çevirilmesi muhafazası vb. ihtiyaçları yavaş yavaş tamamlayabilirsin
su problemini şebekeden çözmeye çalışırsan çok çok maliyetli olur
şebeke insanın mahveder
bir sondaj ya da kuyu yapmalısın
şimdi sevgili kardeşim...
bu melekette her kes bir şeyler ekmelidir...
sizleri tebrik ederim
yanlız 15 tl fidan parası çok biraz
mutlaka sözleşme imzalayın
ismine doğru çeşit oldugundan emin ol
aşılamaya elin yatkınsa ya da etrafında bulabiliyorsan benim şahsi kanaatim şu dur ki; cevizi tohumdan ek bir yıl sonra aşılarasın
daha az su ister
çok çok sağlam büyür
sadece bir yıl geç kalırsın
uzun yıllar içinde doğru yaptığından emin olursun

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2013, 18:05   #392
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Arkadaşlar haziran sonu gibi dikim çukurlarını açtırsam ekim ayı gibi tüplü fidanları diksem su,don,hava riski olurmu ekim ayından sonra sulamam gerekir mi bir fidancı ile görüştüm 15 tl den verebileceğini söyledi chandler ve maraş 18 birde oğuzlar77 dikmeyi düşünüyorum
tüplü fidan için 15 tl çok almayın... bir arkadaş için 10 gün önce bursadan fernoru 10 tl den aldık

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2013, 09:33   #393
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-06-2013
Arkadaşlar fidanlar konusunda yardımcı olursanız sevinirim. fidan konusunda kararsız kaldım bir başka fidancıya sorduğumda chandler yetişir 625 rakımda dedi ama ben ne yapacağımı bilmiyorum kafam allak bullak oldu bir başka ceviz uzmanı diye bildiğimiz kişiye sorduğumda maraş 18 dik diyor bende şaşırdım vallahi bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ben tarlam konusunda bilgi vereyim isterseniz çorum ili bayat ilçesi

hayali_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2013, 09:58   #394
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-06-2013
Arkadaşlar tarlanın resimlerini ekliyorum görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim

Eklenen Resimler

bahtiyar02 beğendi.
hayali_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2013, 14:53   #395
Ağaç Dostu

Alıntı:
Arkadaşlar fidanlar konusunda yardımcı olursanız sevinirim. fidan konusunda kararsız kaldım bir başka fidancıya sorduğumda chandler yetişir 625 rakımda dedi ama ben ne yapacağımı bilmiyorum kafam allak bullak oldu bir başka ceviz uzmanı diye bildiğimiz kişiye sorduğumda maraş 18 dik diyor bende şaşırdım vallahi bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ben tarlam konusunda bilgi vereyim isterseniz çorum ili bayat ilçesi
sayın hayali sanırım formda gözünüzden kaçtı ekteki linki okuyun size yol gösterici olacağından eminim..

http://www.agaclar.net/forum/1171215-post389.htm

Eski 21-06-2013, 08:39   #396
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
sayın hayali sanırım formda gözünüzden kaçtı ekteki linki okuyun size yol gösterici olacağından eminim..

http://www.agaclar.net/forum/1171215-post389.htm
ben olsam çorum bayat ilçesinde şebin bilecik çeşidi dikerim nedeni şebin verimi yüksek ve soğuğa dayanıklı bir çeşit bilecikte tozlayıcı olarak dikerin 8/1 şeklinde daha detaylı bilgi isterseniz benim sitede telefon numaram var arayıp daha detaylı bilgi alabilirsiniz

Cemal61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 08:43   #397
Ağaç Dostu

Alıntı:
Arkadaşlar haziran sonu gibi dikim çukurlarını açtırsam ekim ayı gibi tüplü fidanları diksem su,don,hava riski olurmu ekim ayından sonra sulamam gerekir mi bir fidancı ile görüştüm 15 tl den verebileceğini söyledi chandler ve maraş 18 birde oğuzlar77 dikmeyi düşünüyorum
bence şebin ve bilecik çeşitlerini dikmenizi tavsiye ederim

Eski 21-06-2013, 09:01   #398
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cemal61 Mesajı Göster
bence şebin ve bilecik çeşitlerini dikmenizi tavsiye ederim
sayın cemal61

bir soru sormuştum sanırım gözünüzden kaçtı.. neye dayanarak şebin ve bilecikte ısrar ediyorsunuz elinizde hangi doneler var??

hangi deneyime dayanarak bu kadar ısrarcı olabiliyorsunuz çok merak ediyorum bizi aydınlatacağınızı umarak bu yazıyı yazdım..

http://www.agaclar.net/forum/1171221-post390.htm

Eski 21-06-2013, 14:59   #399
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-05-2013
değerli ceviz dostları illaki şebin bilecik demenin hiç bir mantığı ve anlamı yok.yakın bir akrabam şebin bilecik ceviz dikti biraz önce yaptığım telefon görüşmesinde cevizlerin meyve tutumunu sorduğumda hiç yok dedi ve bu cevizleri bir an önce gelip aşı yaparak chandler cevizine çevirelim dedi.kendisi tarım müdürlüğünde çalışmakta olup cevizleri sertifikalı ve 4. yaştadır.eğer gerçekleri görmek istiyorsak verime yatmış bir chandler veya fernor bahçesine uğramanız en isabetli karar olacaktır.bu bahçeleri fidancılarda veya ekili diğer alanlarda bulabilirsiniz.chandlerin karasal iklimdeki performansı her bakımdan çok üstündür.gerek verim gerekse soğuklara karşı olan dayanıklığı üst düzeydedir.bunun en büyük delili şu an var olan son 40 yılın en soğuk kışı denilen 2012 yi görüp hiç etkilenmemeleridir.kasım ayında dikilen bukışı hiç bir zarar görmeden -26 ları gören cevizden bahsediyoruz.yetişkin 7 veya 8 yaşlı verime yatmış olanlardada verim yönüyle hiç bir aksama olmamıştır.ben kendimde bu gelişmeleri gördükten sonra 1400 metre rakımda 100 adet chandler diktim vede allah nasip ederse 400 adet daha dikeceğim saygılarımla bilgilerinize sunulur.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2013, 20:15   #400
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Arkadaşlar amacım kesinlikle yerli çeşitleri kötülemek değil yanlış anlaşılmasın. 2000 yılında sahil yeniceden 150 adet ceviz diktim. Şebin-bilecik-yalova 3 ve yavuz cinsi. 12 yıl bekledim bazı arkadaşlar 8 yaşındayken tekrar çeşit deyiştirdiler. 12 yaşındaki ağaçlarımdan 150 ağaç en fazla 200kg verdi toplamda.Bende bu sene malesef 13 yaşındaki ağaçlarımı aşılattım yarma aşı. Aşı ustamız becerikli çıktı % 5 tutmadı gerekçesi belli acı suyu akmaya devam edenler.Diğerleri tuttu şu anda 1,5 m filiz verdiler. rüzgarda kırmamak için zor tutuyorum. Filizlerin hepsinin ucunda cevizleri var.İllaki şebin-bilecik diye tutturmayalım.Denenmiş bahçeler var çok verimli. Chandler-Pedro-Fernette aşıladık.İnşallah başarırız.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2013, 20:27   #401
Ağaç Dostu

Alıntı:
sayın cemal61

bir soru sormuştum sanırım gözünüzden kaçtı.. neye dayanarak şebin ve bilecikte ısrar ediyorsunuz elinizde hangi doneler var??

hangi deneyime dayanarak bu kadar ısrarcı olabiliyorsunuz çok merak ediyorum bizi aydınlatacağınızı umarak bu yazıyı yazdım..

http://www.agaclar.net/forum/1171221-post390.htm
memnuniyetle şebin ana meyve bilecik ise dölleyici olacaktır. 8 adet şebin 1 adet bilecik şeklinde dikilmelidir. şebinin verimi Chandlerin 2 katına yakın ayrıca chandler ana vatanında çok düşük rakımda olduğu söylenmekte olan bir ceviz çeşididir. ülkemizde verimi çok düşük yapılan bahçelerde, yaptığım gözlemler bu yöndedir. şebin ise yerli meyvemiz bizim ülke şartlarına adapte olmuş bir çeşittir. ben tarım bakanlığında yıllardır çalışmaktayım kurdurduğumuz bahçelerdeki verimlere bakarak bunları söylüyorum. cevabım sizleri aydınlatmışsa ne mutlu bana, şayet yeterli cevap olmamışsa tekrar sorun memnuniyetle yazarım.

Düzenleyen Cemal61 : 24-06-2013 saat 07:33
Eski 23-06-2013, 20:33   #402
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Arkadaşlar amacım kesinlikle yerli çeşitleri kötülemek değil yanlış anlaşılmasın. 2000 yılında sahil yeniceden 150 adet ceviz diktim. Şebin-bilecik-yalova 3 ve yavuz cinsi. 12 yıl bekledim bazı arkadaşlar 8 yaşındayken tekrar çeşit deyiştirdiler. 12 yaşındaki ağaçlarımdan 150 ağaç en fazla 200kg verdi toplamda.Bende bu sene malesef 13 yaşındaki ağaçlarımı aşılattım yarma aşı. Aşı ustamız becerikli çıktı % 5 tutmadı gerekçesi belli acı suyu akmaya devam edenler.Diğerleri tuttu şu anda 1,5 m filiz verdiler. rüzgarda kırmamak için zor tutuyorum. Filizlerin hepsinin ucunda cevizleri var.İllaki şebin-bilecik diye tutturmayalım.Denenmiş bahçeler var çok verimli. Chandler-Pedro-Fernette aşıladık.İnşallah başarırız.
sıkıntı şebin ve bilecik çeşidinde değil sıkıntı aldığınız fidanlar ismine doğru çeşit mi acaba fidanı aldığınız kişinin veya firmanın güvenilir olması çok önemli

Eski 23-06-2013, 23:35   #403
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemal61 Mesajı Göster
memnuniyetle şebin ana meyve bilecik ise dölleyici olacaktır. 8 adet şebin 1 adet bilecik şeklinde dikilmelidir. şebinin verimi chandlerin 2 katına yakın ayrıca chandler ilk vatanında sıfır rakımda olan bir ceviz çeşididir ülkemizde verimi çok düşük yapılan bahçelerde yaptığım gözlemler bu yöndedir. şebin ise yerli meyvemiz bizim ülke şartlarına adapte olmuş bir çeşittir. Ben tarım bakanlığında yıllardır çalışmaktayım kurdurduğumuz bahçelerdeki verimlere bakarak bunları söylüyorum. Cevabım sizleri aydınlatmışsa ne mutlu bana, şayet yeterli cevap olmamışsa tekrar sorun memnuniyetle yazarım.
Enteresan
bizim burda da yıllardır şebin bilecik diyen tarım il müdürlüğü de şimdi ilçelerde seminer düzenliyo chandler aşı ile nasıl çogaltılır bizim zamanında sattıgımız fidanları nasıl chandler a dönüştürürsünüz diye...

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 20:45   #404
Ağaç Dostu

Alıntı:
memnuniyetle şebin ana meyve bilecik ise dölleyici olacaktır. 8 adet şebin 1 adet bilecik şeklinde dikilmelidir. şebinin verimi Chandlerin 2 katına yakın ayrıca chandler ana vatanında çok düşük rakımda olduğu söylenmekte olan bir ceviz çeşididir. ülkemizde verimi çok düşük yapılan bahçelerde, yaptığım gözlemler bu yöndedir. şebin ise yerli meyvemiz bizim ülke şartlarına adapte olmuş bir çeşittir. ben tarım bakanlığında yıllardır çalışmaktayım kurdurduğumuz bahçelerdeki verimlere bakarak bunları söylüyorum. cevabım sizleri aydınlatmışsa ne mutlu bana, şayet yeterli cevap olmamışsa tekrar sorun memnuniyetle yazarım.
demek şebin chandlerin iki katı verim veriyor??? şebin bahçesi kuranların hepsi köşe oldu o zaman

chandler 20 kg verse şebin 40 kg vay vay vayyyy 1400X40=56.000 Kg
56.000X5 usd=280.000 usd pöfffffffffff 280.000X1,94=543.200 TL vay anaaaammmm vay köşe olacağım desene hiç durmadan yarın şebin aşılatmaya başlıyorum ağaçlarıma

yahu kardeşim sen ne içiyorsan söyle bende içeyimde aynı kafayı yaşayalım yoksa ben senle aynı kafayı asla yaşayamam.

fidansatıcılarının analiz tablosuna benzedi valla. aman kimse sakın bu rakamların gerçek falan olduğunu düşünüp ceviz işine girmek için atlamasın yok böyle bir verim falan

sevgili cemal61 bak bir kezdaha söylüyorum çevremde şebin ve bilecik v.s kurulu çok bahçe var bunların bir çoğu fidanı senin çalıştığın kurumdan almışlar yıllar önce senin dediğin verimi 40 kg değilde 4 kg olarak anca alıyor insanlar.

sen nerede görüyorsan şu ağaçların daha detaylı bilgilerini (yaş cins v.s) ve resimlerini, varsa imkanın videosunu yüklede gerçekten görelim. neymiş bu şebin bizi şimdiye kadar kandıran kim?

Eski 24-06-2013, 20:55   #405
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2013
Alıntı:
pahalı bir fiyat

bulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2013, 22:40   #406
Ağaçsever

değerli arkadaşlar artık bizimde çok verimli bir cevizimiz var imiş ama haberimiz yok imiş,cemal61 sayesinde haberimiz oldu.Şimdi bizde şebin cevizinin chandlerin veriminin iki katına katladığına göre amerikaya ihraç edelim.arkadaş merak ediyorum siz tarım bakanlığının bünyesinde ne iş yapardınız?mademki tarım bakanlığında çalışıyordunuzda o zamanki şebinleriniz verimsizmiydiki bizi uyarmadınızda şimdi uyarıyorsunuz.ne iş yaptığınız beni ilgilendirmez ama ne söylediğiniz beni ilgilendirir.adres alarak bafra fidancılığı gösterdiğinize göre şebin,bilecik fidanlarınızı herhalde elden çıkarmak içinreklam yapmaya uğraşıyorsunuz.siz gerçekleri görmekte geç kalmışınız.gerçek büyük fidancılar artık neredeyse yerli fidan üretimini durdurma aşamasına geldi.Saygılarımla.

Eski 25-06-2013, 08:23   #407
Ağaç Dostu

Alıntı:
demek şebin chandlerin iki katı verim veriyor??? şebin bahçesi kuranların hepsi köşe oldu o zaman

56.000X5 usd=280.000 usd pöfffffffffff 280.000X1,94=543.200 TL vay anaaaammmm vay köşe olacağım desene hiç durmadan yarın şebin aşılatmaya başlıyorum ağaçlarıma

yahu kardeşim sen ne içiyorsan söyle bende içeyimde aynı kafayı yaşayalım yoksa ben senle aynı kafayı asla yaşayamam.

fidansatıcılarının analiz tablosuna benzedi valla. aman kimse sakın bu rakamların gerçek falan olduğunu düşünüp ceviz işine girmek için atlamasın yok böyle bir verim falan

sevgili cemal61 bak bir kezdaha söylüyorum çevremde şebin ve bilecik v.s kurulu çok bahçe var bunların bir çoğu fidanı senin çalıştığın kurumdan almışlar yıllar önce senin dediğin verimi 40 kg değilde 4 kg olarak anca alıyor insanlar.

sen nerede görüyorsan şu ağaçların daha detaylı bilgilerini (yaş cins v.s) ve resimlerini, varsa imkanın videosunu yüklede gerçekten görelim. neymiş bu şebin bizi şimdiye kadar kandıran kim?
çok özür dilerim sen ancak kendinle alay edersin bu site bilgi alış veriş sitesi alay etme sitesi değil ben Allahın helal ettiği dışında bir şey içmedim şu ana kadar, içmeyide düşünmüyorum. benim çalıştığım kurum devletin kurumu, ancak fidanların üreticiliğini yapan firma, ismine doğru çeşitler mi üretti yoksa önüne gelen her ağaçtan aşı alıp çöğürleri öylemi aşıladı ve satışa sundu. bunu iyi araştırmak gerekir bence yerli çeşitlerimizi eleştirmeden anlatabildim mi

Eski 25-06-2013, 08:37   #408
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 Mesajı Göster
değerli arkadaşlar artık bizimde çok verimli bir cevizimiz var imiş ama haberimiz yok imiş,cemal61 sayesinde haberimiz oldu.Şimdi bizde şebin cevizinin chandlerin veriminin iki katına katladığına göre amerikaya ihraç edelim.arkadaş merak ediyorum siz tarım bakanlığının bünyesinde ne iş yapardınız?mademki tarım bakanlığında çalışıyordunuzda o zamanki şebinleriniz verimsizmiydiki bizi uyarmadınızda şimdi uyarıyorsunuz.ne iş yaptığınız beni ilgilendirmez ama ne söylediğiniz beni ilgilendirir.adres alarak bafra fidancılığı gösterdiğinize göre şebin,bilecik fidanlarınızı herhalde elden çıkarmak içinreklam yapmaya uğraşıyorsunuz.siz gerçekleri görmekte geç kalmışınız.gerçek büyük fidancılar artık neredeyse yerli fidan üretimini durdurma aşamasına geldi.Saygılarımla.
amacım polemik dedil ancak, dikilen fidanlar sonuçlarını 5 yıldan sonra vermeye başlarlar sizinle rabbim nasip etsede 5 yıl sonra görüşsem ben. kim haklı olduğunu anlarız o zaman bizim ülkemizde birisi bir balon patlatır herkes onun peşine koşar ama sonuç hep hüsran olmuştur bunu zaman gösterecek sabretmek lazım
ticaret üretici ve tüketici dengesi üzerine değilde sadece üreticinin kazanması üzerine kurulursa (ben satış yapayım çeşit ismine doğru olup olmadığı önemli değil diye düşünürse) ve bu tüketicinin sonuçları 5-10 arasında ortaya çıkarsa sizin anlattığınız olay gerçekleşmiş olur.

Eski 25-06-2013, 10:53   #409
Ağaçsever

sayın cemal61 siz daha 5 yıl sonra göreceğinizden bahsetmişiniz.belliki bu işte yenisiniz,ben size şu anda 12 yıl önce kurulan sorgundaki bir assubay emekli arkadaşımızın,kamanda bulunan 8 yıllık chandler ceviz bahçesinden örnek verebilirim. daha birçok fidancıya ait mevcut bahçe bulunmaktadır.reklam olmaması açısından onların ismini vermiyorum.ziraat mühendisi olduğunuzu söylüyorsunuz(ben inanmıyorum)ama söylemlerinizle hiçde bu diplomayla uyuşmuyorsunuz.değerli arkadaşlar cemal61 in önerilerini dikkate almadan işlerinize devam ediniz .belkide şebin bilecik satıcısı olduğu için dikkatleri bu yöne toplamak istemektedir.Şunuda belirtmek isterim ben kesinlikle yerli ceviz düşmanı değilim ama daha iyi verimi olan daha çok getirisi olan bir ceviz çeşiti varsa yabancıda olsa niye dikmeyelim diye düşünüyorum.ama daha henüz tescil aşamasında yandal verimi çok yüksek olan yerli bir ceviz çeşiti bulunmuştur.şu an üniversite denetiminde çalışmalar sonuçlanma aşamasındadır.bunun sonucu olarak seri üretime geçilecektir.çok geç yapraklanması ve hasatınında erken olması nedeniyle karasal iklime uygun olabileceği düşünülmektedir.bunun için deneme amaçlı iç bölgelere(karasal)fidan dikimi yapılmıştır.gelişmeler zaman zaman sitemizde yer bulacaktır.hepinize saygılarımla işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

ibas06 beğendi.
Eski 25-06-2013, 14:30   #410
Ağaç Dostu

Alıntı:
sayın cemal61 siz daha 5 yıl sonra göreceğinizden bahsetmişiniz.belliki bu işte yenisiniz,ben size şu anda 12 yıl önce kurulan sorgundaki bir assubay emekli arkadaşımızın,kamanda bulunan 8 yıllık chandler ceviz bahçesinden örnek verebilirim. daha birçok fidancıya ait mevcut bahçe bulunmaktadır.reklam olmaması açısından onların ismini vermiyorum.ziraat mühendisi olduğunuzu söylüyorsunuz(ben inanmıyorum)ama söylemlerinizle hiçde bu diplomayla uyuşmuyorsunuz.değerli arkadaşlar cemal61 in önerilerini dikkate almadan işlerinize devam ediniz .belkide şebin bilecik satıcısı olduğu için dikkatleri bu yöne toplamak istemektedir.Şunuda belirtmek isterim ben kesinlikle yerli ceviz düşmanı değilim ama daha iyi verimi olan daha çok getirisi olan bir ceviz çeşiti varsa yabancıda olsa niye dikmeyelim diye düşünüyorum.ama daha henüz tescil aşamasında yandal verimi çok yüksek olan yerli bir ceviz çeşiti bulunmuştur.şu an üniversite denetiminde çalışmalar sonuçlanma aşamasındadır.bunun sonucu olarak seri üretime geçilecektir.çok geç yapraklanması ve hasatınında erken olması nedeniyle karasal iklime uygun olabileceği düşünülmektedir.bunun için deneme amaçlı iç bölgelere(karasal)fidan dikimi yapılmıştır.gelişmeler zaman zaman sitemizde yer bulacaktır.hepinize saygılarımla işlerinizde kolaylıklar diliyorum.
ben fidan satıcısı değilim fidan firmamda yok ben gerçekleri konuşurum chandler cevizin tescilini yapan mehmet sütyemez hocamıza sor ondan sonra konuş benle olurmu

Eski 25-06-2013, 16:41   #411
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

elimde 400 adet şebin - bilecikle oluşturulmuş bahçe var önümüzdeki bahar komple chandler aşılanacak ağaçlar 7 yaşında şu ana kadar fire bile vermeyen bakımlı ağaçlar gel gör senin şebinini 1090 metrede ilkbahar erken donlarında ne hale geldiklerini gör sonra 400 cevizden 1 ton bile ceviz alınamamasına şahit ol şebin dikip de beklemeye gerek yok merak eden gelsin göstereyim bahçeyi, bırakın ya anadol yerli arabaydı da kaçınız hala anadola biniyo çevremize bakalım millet uzaya günübirlik geziye gidiyo biz yerli cevizden 5 kilo alabilirmiyiz diye rüyaya yatıyoruz. aynı masrafı yapacaksam anadola binmem aga ha bana desenki şebini 15 liraya satarsın chandler ı 10 anlarım ama modifiye şahin mercedes i geçer dersen ben degil en cahil nsan bile sadece güler
(amacım polemik yaratmak degil ama okudum ben en iyisini bilirim demenin hiç anlamı yok halep ordaysa arşın burda)

Düzenleyen yolgezer2001 : 25-06-2013 saat 16:42 Neden: .
Eski 25-06-2013, 17:23   #412
Ağaçsever

cemal61 ben anadoluda 5 yaş ile 12 yaş arası enaz 10 adet chandler ceviz bahçesi gösterebilirim.En iyi verileri onlarla görüşerek edinebilirsiniz.üstelik bu bahçeler 2012 kışını -26 ları görerek hiç bir hasar görmeden atlatmıştır.fidancı değilim diyorsunuz fidan bafra fidancılıktan alınır diyorsunuz.çünki bu sizin mesajlarınızın içinde var.sütyemez hocanın you toube deki aksu tv deki bir saati aşan konuşmasını iyi dinlerseniz ne söylediğini öğrenmiş olursunuz.(niğde yöresinde ekilen chandler ceviz bahçesi ile ilgili yorumunda hiç bir sıkıntı olmadığını ve oradada yetişebileceğini ifade etmiştir.)niğdenin rakımı yaklaşık 1250 dir.buda demektirki bizim iç bölgelerde bu chandler yetişir. bunun yanında ekilip hasat yapılan bahçelerlede bu kanıtlanmıştır.şuda var,ben iç anadoluya chandler ektim kurudu ,kuruyabilir ama neden kurudu? sen eğerki ceviz çabuk büyüsün diye geç sezona kadar sular, birde aşırı azotlu gübre kullanırsan hangi çeşit olursa olsun kuruma tehlikesiyle karşılaşır.benim iç ve dış kaynak bilgileri doğrultusunda yapmış olduğum çok incelemelerim mevcut.izlediğim iç anadolu bölgesi ağırlıklı olmak üzere bahçeler var.yapmış olduğum istatistikler var ve bunları yeri geldiğinde tüm kamuoyuyla paylaşacağım.eğer sizinde öğrenmek istediğiniz bir konu olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.hiç bir art niyetim yok,ben sizi tanımam siz beni tanımasınız fidancıda olabilirsiniz fidanda satabilirsiniz, buna kimsenin itirazı olamaz.ama doğru bigi edinmeye herkesin hakkı vardır.saygılarımla.

ibas06 beğendi.
Eski 25-06-2013, 22:06   #413
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2012
Alıntı:

Abi süper anlatmışşın arkadaşa bak boyşe hesap yağılır diye de güzel tiye almışşın beğendim doğrusu anlatış tarzını ))

ibas06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 06:46   #414
Ağaç Dostu

Alıntı:
çok özür dilerim sen ancak kendinle alay edersin bu site bilgi alış veriş sitesi alay etme sitesi değil ben Allahın helal ettiği dışında bir şey içmedim şu ana kadar, içmeyide düşünmüyorum. benim çalıştığım kurum devletin kurumu, ancak fidanların üreticiliğini yapan firma, ismine doğru çeşitler mi üretti yoksa önüne gelen her ağaçtan aşı alıp çöğürleri öylemi aşıladı ve satışa sundu. bunu iyi araştırmak gerekir bence yerli çeşitlerimizi eleştirmeden anlatabildim mi

sayın cemal61

alay falan ettiğim yok biraz mizahla anlatmaya çalıştım.

hakikaten senin şu çok övdüğün ağaçların görsellerini ve bilgilerini paylaşırsan bizleri aydınlatmış olursun..

arkadaşım 15 yıl önce ilçe tarımdan şebin ve bilecik fidanı alarak bahçe kurmuş ağaçlar harika gelişmiş inşaallah hepimizin ağaçlarının o kadara olduğunu görmek nasip olur herkese. ama gelelim verime o devasa ağaçta 4 kg meyva yok

demekki ilçe tarımda ismine doğru olmayan fidanlar satmış..

ahmettugrul55 beğendi.
Eski 26-06-2013, 18:00   #415
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Ben ankara çubuk 950 mt ye 700 adet chandler ektim 3 hafta önce.

ncp1963 beğendi.
sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2013, 19:56   #416
Ağaçsever

sayın sedatkso inşaallah hayırlı olur.ankarada şu anda ekili ayaş,sincan ve kazanda chandler ceviz bahçeleri mevcut. olumlu veya olumsuz tüm gelişmeler zaman zaman ceviz dostlarına sitemiz aracılığı ile duyurulacaktır.Zaten çeşit üzerine kazan ilçe tarım müdürlüğünün tavsiyeleride bu yöndedir. saygılarımla.

Eski 26-06-2013, 20:05   #417
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso Mesajı Göster

Hayırlı uğurlu olsun allah yardımcınız olsun..

Eski 26-06-2013, 20:15   #418
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso Mesajı Göster
hayırlı olsun

Eski 26-06-2013, 22:52   #419
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
Çankırı korgun daki bahçeye 50 km mesafe var yani bahçenin ve ordaki astsubay ailede devamlı görüşüyorum orda oluyorsa yapılması gerekenleri yapınca sulama ilaçlama bakım neden burada olmasın.iyi dileklerinin için tsk iyi kötü bende yaşanan olumlu olumsuz yazarım.

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2013, 10:26   #420
Ağaç Dostu

Alıntı:

chandler ceviz 800 rakıma kadar olabiliyor ancak karasal iklimlerde durum farklı olabilir dikkat etmek lazım tokat1, şebin, bilecik, yavuz gibi soğuğa dayanıklı çeşitler dikilmeli

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025