![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2014
|
Alıntı:
Öncelikle iyi bayramlar. yazdıklarınızdan durum iç açıcı gözükmese de ben şöyle bir sonuç çıkardım sizde katılırmısınız bilmiyorum. Bir arazimizdeki suyun tuzluluk değeri bu ayda 1000 ms/cm3 çıktığına göre bu değer kış ve bahar döneminde azalacaktır. Ceviz için uygun değerin 500-700 arası olduğunu öğrenmiştik. Arazimizdeki suyun değerinin düşeceğini düşünürsek buraya arıtma olmadan bahçe kurmanın uygun olacağı kanaatindeyim. Eğer yaz dönemi temmuz ve sonrası için tekrar ölçüm ile değerin yükseldiği görüldüğünde de taşıma ile sulamaya devam edebiliriz diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
merhaba ben daha net yazayım size bahane bırakmayayım.. bu değerlerde su ile meyvacılık yapılmaz, cevizcilik hiç yapılmaz. hevesinizi kırıyorum ama daha sonra daha çok üzüleceksiniz. diktiğiniz ağaçların birer ikişer ölümlerini seyretmektense hiç başlamayın. tarlayı satıp daha uygun bir yerden tarla almayı deneyin.. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2013
|
herkese iyi günler bizim zeytin bahçesinin su sorunu var yaklaşık 550 metre ilerimizden dere geçiyor ve buradan su çekmek istiyoruz bir tane su motorumuz var etiket değerleri şöyle: head-max:23m suction head max:5m capasıty h/m3:50 water inlet diameter:50mm water outlet diameter:50mm acaba bu su motoru dereden suyu alıp 550 metre yatay mesafe ve yaklaşık 13 metre kot farkı ile depoyu yerleştireceğimiz yere suyu basabilirmi? tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
Alıntı:
traktör pompası ile yaklaşık 320mt mesafe 15mt kot farkına suyu zor basıyoruz |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2015
|
arkadaşlar selamlar. çok değerli insanların muhteşem katkılarını gördükçe bu forumu neden daha önce bulamadım diye çok hayıflanıyorum. katkıda bulunan herkese çok teşekkurler. şimdi benim tarla şu kırmızı ile çizdiğim çizgi 75 lik kangal 500 m. dereye küçük bi baraj yaptırdım. dere ile depo kot farkı 50m. yeşil çizgiler 50 lik kangal bunlara 16 lık lateraller bağlı. ağaç diplerinde manuel ayarlı yeşil damlatıcılardan var. bu sene basınc ayarlılardan takmayı düşünüyorum ne dersiniz? elimde honda wh20x yüksek basınçlı motopump var. suyu depoya basamadığım için traktörle çekmek zorunda kaldım. bu sene suyu basmam lazım. varmıdır bana ekonomik bir çözüm tavsiye edebilecek. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Alıntı:
su koçunu araştır az ama sürekli su alırsın hem de bedava, mazota elektriğe para verme. Benim yakınlarımda dere olsa elektriğimi bile orada karşılardım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Alıntı:
Benim geçen sene ceviz sulama için motorlarla biraz tecrübem oldu.Anladığım kadarı ile basma seviyesi tam dik olarak hesaplanıyor.Sizin 23 m max yazan dik 23 metre basabilir.yatay hesaplayınca 1 metrelik 10 metre yatay hesaplıyorlar. Sizin 13 metre kot var+550 metre yatay(oda 55 metreye denk gelir)13+55= 68 m basan bir pompaya ihtiyacınız var .Bu şekilde yüksek basınçlı pompalar ihtiyacınızı görür.bu değer maximum olduğu için en az 80 m gücünde pompa olursa daha iyi çalışır. Benim bahçe 200 metre uzaklık+20 m kot farkı var. ben max 50m pompa aldım.maddiyattan dolayı en uygun markayı aldım. 450 tl ye mal oldu.Bir yıldır sorunsuz çalışıyor. head-max:23m (maximum dik basma yüksekliği) suction head max:5m (maximum kuyudan su çekme derinliği) capasıty h/m3:50 (saatte bastığı su miktarı ton olarak) water inlet diameter:50mm( motorun giriş boru çapı) water outlet diameter:50mm ( motorun çıkış boru çapı) Saygılar. |
|
|
|
|
![]() |
|
|