View Single Post
Eski 15-07-2014, 19:46   #255
ncp1963
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetinte Mesajı Göster
Merhaba,

Damla sulama sistemine verilen suyun basıncı yüksek geldiğinde, ya borular da yırtılma olur, ya da ek yerlerinden atma yapar.

Eğer ekleme yerlerini kelepçe,tel vs ile bağlarsanız fazla basınç bir yerden mutlaka kendini dışarı çıkaracaktır.

Bunun çözümü ise, sisteme bir tane basınç kontrollü tahliye vanası eklemektir.

Basınç arttığında belli bir sınırı geçince bu vana otomatik olarak açılır ve fazla su buradan çıkar, böylece sistemde herhangi bir zarar meydana gelmez.

Bunu elektrik sigortalarına benzetebilirsiniz.

Tahliye vanasının ucuna bağlayacağınız bir hortum ile bu fazla suyu istediğiniz bir şekilde değerlendirme şansınız var.

merhaba

şöyle bir malzeme kullansak daha iyi olmazmı ??

Basınç Regülatörü

sisteme 1 ile 8 bar arası istediğimiz kadar basınç verebiliyoruz. yani şebekemiz veya kuyumuzdan gelen su 4 bar olsun biz bu cihazla damlama sistemimize bir bar veya istediğimiz kadar basınç uygulayabiliyoruz.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön