![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
enerji sorununuzu hallederseniz reverseozmosis sistemleri istediğiniz miktarda su üretmek üzere dizayn edilebilir ister 1 ton, ister 1000 ton. fiyat konusunda yardımcı olamayacağım internetten firmalara bakıp fiyat alabilirsiniz. tek dikkat etmeniz gereken ürettiğiniz sudur.. çok agrasif bir su elde edeceksiniz elinden herşeyi alınmış çocuk misali her bulduğundan kendine birşeyler almak isteyecektir, çünki suyun içindeki herşey alınmış durumda. plastik bir tankta muhafaza edip plastik borularla dağıtımını yaparsanız sorununuz kalmaz birde içine mevcut suyunuzdan az bir miktar paçallarsanız hem birazcık ph ı dengelemiş olursunuz hemde suyun açlığını gidermiş olursunuz. kısaca sizin tuz sorununuzu çözmenin tek yolu bu sistemdir. **** suyu başka bir kaynaktan elde edeceksiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
merhabalar. size akademik bir cevap vermem sözkonusu olamaz. ama bildiklerimi yazayım 1500 ms/cm3 bitkiler için zehirli sayılacak kadar tuzlu bir değer. size bir örnek vereyim bizde sizinki gibi 100 ila 1500 ms/cm3 değerde bir su ile çim alan sulaması yapardık kışın yağmurlar tuzu yıkadığı için baharda gübrelerle destekleyerek çimleri yeşertirdik fakat temmuz ortalarına gelindiğinde sudaki tuzluluk artınca yanmalar başlar birdahaki bahara uyanmak üzre kururdu. çimi yakan tuza, tuzluluğa çok daha hasas olan ceviz ağacı daha erken tepki verecektir. içeriğinde tuz olmayan bir su ile sulama şansınız yoksa bahçe falan kurmayın derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Öncelikle iyi bayramlar. yazdıklarınızdan durum iç açıcı gözükmese de ben şöyle bir sonuç çıkardım sizde katılırmısınız bilmiyorum. Bir arazimizdeki suyun tuzluluk değeri bu ayda 1000 ms/cm3 çıktığına göre bu değer kış ve bahar döneminde azalacaktır. Ceviz için uygun değerin 500-700 arası olduğunu öğrenmiştik. Arazimizdeki suyun değerinin düşeceğini düşünürsek buraya arıtma olmadan bahçe kurmanın uygun olacağı kanaatindeyim. Eğer yaz dönemi temmuz ve sonrası için tekrar ölçüm ile değerin yükseldiği görüldüğünde de taşıma ile sulamaya devam edebiliriz diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
merhaba ben daha net yazayım size bahane bırakmayayım.. bu değerlerde su ile meyvacılık yapılmaz, cevizcilik hiç yapılmaz. hevesinizi kırıyorum ama daha sonra daha çok üzüleceksiniz. diktiğiniz ağaçların birer ikişer ölümlerini seyretmektense hiç başlamayın. tarlayı satıp daha uygun bir yerden tarla almayı deneyin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2013
|
herkese iyi günler bizim zeytin bahçesinin su sorunu var yaklaşık 550 metre ilerimizden dere geçiyor ve buradan su çekmek istiyoruz bir tane su motorumuz var etiket değerleri şöyle: head-max:23m suction head max:5m capasıty h/m3:50 water inlet diameter:50mm water outlet diameter:50mm acaba bu su motoru dereden suyu alıp 550 metre yatay mesafe ve yaklaşık 13 metre kot farkı ile depoyu yerleştireceğimiz yere suyu basabilirmi? tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|