![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
sn çamtepe yoncayı 6.ya biçeceğim cumartesi günü yoncanın ağaçlara faydalarını şöyle özetleyebilirim: çapalama derdini ortadan kaldırdı yabancı otla mücadeleyi ortadan kaldırdı toprak işlemeyi ortadan kaldırdı ağaçlara gübrelemeyi ortadan kaldırdı toprağın nemini muhafaza etti toprak ısısını sabit tuttuğunu biliyoruz ayrıyeten yonca ek gelir sağladı her biçimde 80-90 balle alıyorum masraflarını karşılayıp banada harçlık kaldı diyebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu yonca konusuna hep değinmek istedim bir türlü zaman fırsat bulamadım, Yonca hem azot bakımından faydalıdır hem ek gelir bakımından iyi getirisi vardır, ağaçlar büyürken yine araziden gelir elde edebiliyorsun, bir tek endişe edilecek yeri yonca her biçişte sulamak gerekiyor, su dikkatli kullanılırsa her bakımdan fayda sağlanır. Küçük bir hesap yapacak olursak 80x6= 480 balya. 480x20 9600 tl, güzel bir gelir olduğu düşüncesindeyim. Yoncanın balyasının daha pahalı olduğunu düşünüyorum ben minimum hesapla yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Her defasında 80 balya ( arkadaş kaç dekar olduğunu yazmamış) = 480 balya eder. Bildiğim kadarı ile bir dekardan her biçimde yaklaşık 30-40 balya alınabiliyor ve fiyatı 10-12 tl/balya. Bu durumda: 30x6x10= 1800 tl/da. İyi bir gelir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
sn çamtepe yoncayı traktörün arkasına takılan tamburla biçiyorum ama ağaçlar çok büyüdü ağaç kenarları kalıyor seneye çapa makinesi alacağım hem yoncayı biçeceğim hemde çapalama yaparım diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2012
|
Alıntı:
özelden telefonunuzu iletirmnisiniz yonca hakkında ufak bir bilgi almak istiyorum selamve saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|