agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni585Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-08-2013, 20:14   #1
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Selamlar
Sayın formullaone müsadenizle bir kaç sorum olacak size ; Aynı zamanda diktiğimiz fidanlarımızı Ben geçen yıl (2012 mart) aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesmediğim ve bazı bilgisizliklerimden dolayı 1 yıl kaybettiğimi biliyordum (şimdi çok daha iyi anladım)
Sormak istediğim 600 fidanınızın kaç tanesi taç yapısını (yukarıdaki fotoğraf gibi) bu şekilde oluşturmaya başladı ? Kaç tanesi hala tek lider dal ?
Bu Mart'ta fidanların tepe vurumlarını kaçtan yaptınız ? Yeni sistem bahçelerde taçlandırmayı 1 buçuk 2 metreden yapıyorlar diye hatırlıyor gibiyim.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 02:14   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Bu Mart'ta fidanların tepe vurumlarını kaçtan yaptınız ? Yeni sistem bahçelerde taçlandırmayı 1 buçuk 2 metreden yapıyorlar diye hatırlıyor gibiyim.
Sayın aviator34, bazı şeyler tam oturtamadınız galiba, konu başlığında ki ilk videoyu izlemediniz sanırım, videoyu bu konuya değinmek için çekmiştim ya da ben iyi anlatamadım.

İlk tepe vurmasının 2 metreden yapılması bence çok yanlış bir uygulama videodada bu konuya değiniyorum tepe vurulması 170 cm den yapılmış ve fidan ana yan dallarını çok yüksekte oluşturdu
Böyle yüksek taç isteyenler bu metrelerden tepe vurmasını yapabilirler, yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim birden yüksek bir taç gövdede güneş yanıklığına rüzgardan dolayı ağaçların yatmalarına sebebiyet verir, yüksek bir taç tercih edilse istense bile bunu zamana yıllara yayarak yapılmasını öneririm.

Yüksek bir taç istenmiyorsa ve yüksek bir tepe vurması yapılmışsa videoda olduğu gibi ilk ana yandallarımızı oluşturmada bir yıl geç kalırız, bunu anlatmaya çalışmıştım.

Tercih sizlerindir istediğiniz uygulamayı yapabilirsiniz neyi ne için yaptığınızı nasıl yaparsam ne oluru bildikten sonra sorunda kalmaz.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 17:42   #3
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın aviator,toplam fidan sayısı 2.350,ancak bu şekilde dallanmış olanlar 500 civarı vardır.Geriye kalanların %80'i iki metre ve üzeri tek lider,%10'u iki metre altıda tek lider,kalan %10'u da sonradan kuruyanlar,alttan yabani çıkarıp aşı yaptıklarım,büyümeyenler vb..

Zaten normalde beklenen boy,2. yazlarında fidanların tek lider olarak 2 metre ve üzerine ulaşmaları.Bu başarılmışsa,şimdilik sorun yok demektir

Bu 500 civarı fidan,1. yazında 2 metre ve üzerine ulaştı.Biz de,1.80-2.00 cm gibi tepe vurduk.Taçlandırmayı da,120 cm civarı yaptık.Normalde 140-150 cm denir ama bu yükseklik gözümüze çok geldi.Üstelik,o kadar yüksek taçlandırsaydık rüzgar hepsini yatırırdı,biz de meyveleri yerden toplardık
2350 büyük bir rakkammış kolay gelsin Mart ayına daha çok olmasına rağmen insan ne yapması gerektiğini öğrenmek istiyor. Teşekkür ederim saygılar...

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 19:26   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
2350 büyük bir rakkammış kolay gelsin Mart ayına daha çok olmasına rağmen insan ne yapması gerektiğini öğrenmek istiyor. Teşekkür ederim saygılar...
Rica ederim Sayın avaitor34,unutmadan söylemeliyim,diktiğimiz kış biz de 3-4 göz üzerinden değil,8-10 göz üzerinden tepe vurmuştuk.Yaz boyunca da çıkan filizleri hiç ellemedik.Aşağıdaki gibi tamamen serbest büyüdüler.Hatta,çalı gibi desem daha doğru olur

Ancak 2. budamada hepsini tek lider bıraktık ve bu yaz gelişimleriyle beni bile şaşırtan fidanlar oldu.Sanırım 1. yaz üzerlerinde bolca yeşil dal yaprak olmasından dolayı kök sistemleri güzel gelişmiş,bu da,bu yıla yansımıştı.

Eklenen Resimler

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 21:32   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Rica ederim Sayın avaitor34,unutmadan söylemeliyim,diktiğimiz kış biz de 3-4 göz üzerinden değil,8-10 göz üzerinden tepe vurmuştuk.Yaz boyunca da çıkan filizleri hiç ellemedik.Aşağıdaki gibi tamamen serbest büyüdüler.Hatta,çalı gibi desem daha doğru olur

Ancak 2. budamada hepsini tek lider bıraktık ve bu yaz gelişimleriyle beni bile şaşırtan fidanlar oldu.Sanırım 1. yaz üzerlerinde bolca yeşil dal yaprak olmasından dolayı kök sistemleri güzel gelişmiş,bu da,bu yıla yansımıştı.
Maşallah dağı devirdin mücade ettin 2350 ağaç dile kolay senin alnından öpmek gerek kolay gelsin.Kurada kuşa insanlığa büyük hizmet.Bırak 2350 yi herkerin 3 fidan diktiğini düşünün nasıl olur.Başarılarrrrrrrrrrr kardeşim.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 22:17   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Maşallah dağı devirdin mücade ettin 2350 ağaç dile kolay senin alnından öpmek gerek kolay gelsin.Kurada kuşa insanlığa büyük hizmet.Bırak 2350 yi herkerin 3 fidan diktiğini düşünün nasıl olur.Başarılarrrrrrrrrrr kardeşim.
Sağolun Sayın ömür-uşak.Düşüncenizde haklısınız.Keşke her insan imkanı olduğu kadarıyla fidan dikse,bakıp büyütse.

ömür-uşak beğendi.
formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 23:26   #7
Ağaç Dostu

ahmettugrul55's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2012
bu yıl kasım 2012 de diktiğim göz aşılı chanler fidanlarıma sizlerden öğrendiklerimle bu yıl mart ayının sonundan itibaren sulama gübrelemelerini ihmal etmedim.fidanlar 60-70 cm iken diktim .sezon boyu o kadar bakım, ilgi ;fidancıklar yandal verdi boya gitmedi.sordum ettim forumda okudum.önce kesmeyip köke çalışsın dedim.ta ki yandallar ara yan dal atınca tam anlamıyla gözüm döndü.bahçeye git gel onca zaman emek ilgi.ben yandala mı ? uğraşıyorum dedim ve su tut sürmek şartıyla sezon geçte olsa 5.ayın sonlarında tüm yandaları kesip tek lider göz kalacak şekilde alt bir iki gözleri dahi kestim.o haftadan sonra cevizleri gözlemledim.lider hızlı bir şeklde uzama yaptı.keşke mart gibi bunu yapsaydım onca yandal kestim ki.
belki yaptığım riskliydi ama hiç budamadan beklettiğim bir fidan hala yerinde sayıyor.yandallara çalıiyor.sirf aşı kalemi için bekletiyorum.

ahmettugrul55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
budama, ceviz, chandler ceviz fidanı, fidan üretimi

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025