![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Selamlar Sayın formullaone müsadenizle bir kaç sorum olacak size ; Aynı zamanda diktiğimiz fidanlarımızı Ben geçen yıl (2012 mart) aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesmediğim ve bazı bilgisizliklerimden dolayı 1 yıl kaybettiğimi biliyordum (şimdi çok daha iyi anladım) Sormak istediğim 600 fidanınızın kaç tanesi taç yapısını (yukarıdaki fotoğraf gibi) bu şekilde oluşturmaya başladı ? Kaç tanesi hala tek lider dal ? Bu Mart'ta fidanların tepe vurumlarını kaçtan yaptınız ? Yeni sistem bahçelerde taçlandırmayı 1 buçuk 2 metreden yapıyorlar diye hatırlıyor gibiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk tepe vurmasının 2 metreden yapılması bence çok yanlış bir uygulama videodada bu konuya değiniyorum tepe vurulması 170 cm den yapılmış ve fidan ana yan dallarını çok yüksekte oluşturdu Böyle yüksek taç isteyenler bu metrelerden tepe vurmasını yapabilirler, yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim birden yüksek bir taç gövdede güneş yanıklığına rüzgardan dolayı ağaçların yatmalarına sebebiyet verir, yüksek bir taç tercih edilse istense bile bunu zamana yıllara yayarak yapılmasını öneririm. Yüksek bir taç istenmiyorsa ve yüksek bir tepe vurması yapılmışsa videoda olduğu gibi ilk ana yandallarımızı oluşturmada bir yıl geç kalırız, bunu anlatmaya çalışmıştım. Tercih sizlerindir istediğiniz uygulamayı yapabilirsiniz neyi ne için yaptığınızı nasıl yaparsam ne oluru bildikten sonra sorunda kalmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
![]() Ancak 2. budamada hepsini tek lider bıraktık ve bu yaz gelişimleriyle beni bile şaşırtan fidanlar oldu.Sanırım 1. yaz üzerlerinde bolca yeşil dal yaprak olmasından dolayı kök sistemleri güzel gelişmiş,bu da,bu yıla yansımıştı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Sağolun Sayın ömür-uşak.Düşüncenizde haklısınız.Keşke her insan imkanı olduğu kadarıyla fidan dikse,bakıp büyütse. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
bu yıl kasım 2012 de diktiğim göz aşılı chanler fidanlarıma sizlerden öğrendiklerimle bu yıl mart ayının sonundan itibaren sulama gübrelemelerini ihmal etmedim.fidanlar 60-70 cm iken diktim .sezon boyu o kadar bakım, ilgi ;fidancıklar yandal verdi boya gitmedi.sordum ettim forumda okudum.önce kesmeyip köke çalışsın dedim.ta ki yandallar ara yan dal atınca tam anlamıyla gözüm döndü.bahçeye git gel onca zaman emek ilgi.ben yandala mı ? uğraşıyorum dedim ve su tut sürmek şartıyla sezon geçte olsa 5.ayın sonlarında tüm yandaları kesip tek lider göz kalacak şekilde alt bir iki gözleri dahi kestim.o haftadan sonra cevizleri gözlemledim.lider hızlı bir şeklde uzama yaptı.keşke mart gibi bunu yapsaydım onca yandal kestim ki. belki yaptığım riskliydi ama hiç budamadan beklettiğim bir fidan hala yerinde sayıyor.yandallara çalıiyor.sirf aşı kalemi için bekletiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, ceviz, chandler ceviz fidanı, fidan üretimi |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|