![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
sn.juglandales, daha önceki bir mesajınızda yerli cevizlerdeki meyvelerin yabancı çeşitlerden çok daha lezzetli olduğunu yazmışsınız.bunu bir çok kişi söylüyor..rica etsem diğer özellikler açısından da karşılaştırmalarını yapabilirmisiniz(hastalıklara-dona dayanımı,çiçek açma zamanları vb.) özellikle kaman ile chandler arasında nasıl fark var? arif bey soğuga en dayanıklı yerli çeşidin kaman1 olduğunu söylüyor..sizin bahçenizdeki kaman ve chandlerden hangisi daha önce uyanıyor, çiçek açıyor, ya da soğuga karşı hangisi daha dayanıklı? resimdeki chandlerin bir dalında ucunda taş olan ip mi bağlı? ben mi yanlış görüyorum..bunu; dalın farklı gelişmesi, üstteki dala yaklaşmaması için mi yaptınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Alıntı:
Resimde gördüğünüz briketi bir iple dala bağlamamdaki neden hem dal ile gövde arasındaki gerekli açıyı yakalamak hemde rüzgarın etkisini bir nebze olsun hafifletmek içindi. Hatalardan ders alarak yola devam ediyoruz, Kaman1'in saat 1 yönüne bakan dala zamanında bu şekilde müdahale edebilseydim daha düzgün bir taç yapısı oluşacaktı. Sayın Lilium'u bahçemize misafir edebilirsek, yanlışları düzelteceğiz kısmet olursa ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Boyunlu göz yerine düğme gözlerden yan dal oluşturmak tabi ki en doğrusu hiç bir sakıncası yok, en doğrusu olduğu gibi en mukavemetli dal da oluşturmuş olursun. Ana yan dal oluşturmada düğme göz tercihi doğru ama bunu yaparken de lideri daima boyunlu gözden tercih etmeliyiz buna göre liderliği devam ettirecek gözleri de bırakmalıyız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
|
Alıntı:
aslında ilkbahar geç donlarını atlatabilse sonbahar donlarından erken hasat yapılacağı ve erken yaprağını dökeceği için fazla etkilenmez diye düşünüyorum.. çeşitlerin belirgin özellikleri olsa da farklı bölge ve iklimlerde değişiklik gösterebilirler..bir kaç çeşit dikip gözlemlemek lazım.. kaman1 ağacınız neden o kadar eğri duruyor?dikerken düz dikilmediğinden mi yoksa rüzgardan falan mı? sağ tarafına büyük bir kazık çaksanız iple de gerdirerek fidanı kazığa bağlasanız belki düzelebilir bu konuarda tecrübem yok sadece olabilir diye düşündüm ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın juglandales, mesajınızda cevap verilmesi gereken o kadar soru var ki, hangisine öncelik vermeliyim diye düşünmeden edemedim. Neyse bir kısmını buradan bir kısmını görüştüğümüzde vermeye çalışırım. Alıntı:
Güneş yanıklığı tüm cevizlere aynı oranda etkiler diye düşünüyorum, kaolin kilini kesinlikle ihmal etmeyiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, ceviz, chandler ceviz fidanı, fidan üretimi |
|
|