agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni585Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-02-2013, 08:47   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vizyon_78 Mesajı Göster
sayın juklandeles bu resim de görmüş oldugumuz ceviz fidanlarının cinsi nedir .Tarih olarak ne zaman diktiniz .Bol kazançlar dilerim .saygılar
Soldaki chandler 3 yaşında
sağdaki Kaman1 5 yaşında

ömür-uşak beğendi.
juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 07:47   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Soldaki chandler 3 yaşında
sağdaki Kaman1 5 yaşında
sn.juglandales, daha önceki bir mesajınızda yerli cevizlerdeki meyvelerin yabancı çeşitlerden çok daha lezzetli olduğunu yazmışsınız.bunu bir çok kişi söylüyor..rica etsem diğer özellikler açısından da karşılaştırmalarını yapabilirmisiniz(hastalıklara-dona dayanımı,çiçek açma zamanları vb.)

özellikle kaman ile chandler arasında nasıl fark var? arif bey soğuga en dayanıklı yerli çeşidin kaman1 olduğunu söylüyor..sizin bahçenizdeki kaman ve chandlerden hangisi daha önce uyanıyor, çiçek açıyor, ya da soğuga karşı hangisi daha dayanıklı?

resimdeki chandlerin bir dalında ucunda taş olan ip mi bağlı? ben mi yanlış görüyorum..bunu; dalın farklı gelişmesi, üstteki dala yaklaşmaması için mi yaptınız?

orion1988 beğendi.
ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 08:28   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
sn.juglandales, daha önceki bir mesajınızda yerli cevizlerdeki meyvelerin yabancı çeşitlerden çok daha lezzetli olduğunu yazmışsınız.bunu bir çok kişi söylüyor..rica etsem diğer özellikler açısından da karşılaştırmalarını yapabilirmisiniz(hastalıklara-dona dayanımı,çiçek açma zamanları vb.)

özellikle kaman ile chandler arasında nasıl fark var? arif bey soğuga en dayanıklı yerli çeşidin kaman1 olduğunu söylüyor..sizin bahçenizdeki kaman ve chandlerden hangisi daha önce uyanıyor, çiçek açıyor, ya da soğuga karşı hangisi daha dayanıklı?

resimdeki chandlerin bir dalında ucunda taş olan ip mi bağlı? ben mi yanlış görüyorum..bunu; dalın farklı gelişmesi, üstteki dala yaklaşmaması için mi yaptınız?
İlk önce şunu belirtmek gerekir; Bahsi geçen bahçe Trakya'da 50m rakım ve denize uzaklık 2km. Kaman1, Chandler' a göre her konuda daha erkenci, soğuktan bugüne kadar hiçbir çeşitte şikayetçi olmadım. Chandler'larda ne bir antraknoz nede güneş yanıklığına rastladım. Kaman1'lerim yazın güneş yanıklığına maruz kalıyor,nadiren antraknoza , meyveler çok lezzetli fakat iç renginde koyulaşmalar oluyor. Bunun için Sun-Shader kullanmayı düşünüyorum.

Resimde gördüğünüz briketi bir iple dala bağlamamdaki neden hem dal ile gövde arasındaki gerekli açıyı yakalamak hemde rüzgarın etkisini bir nebze olsun hafifletmek içindi. Hatalardan ders alarak yola devam ediyoruz, Kaman1'in saat 1 yönüne bakan dala zamanında bu şekilde müdahale edebilseydim daha düzgün bir taç yapısı oluşacaktı.

Sayın Lilium'u bahçemize misafir edebilirsek, yanlışları düzelteceğiz kısmet olursa

ladikli beğendi.
juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 10:44   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Chandler'larda ne bir antraknoz nede güneş yanıklığına rastladım. Kaman1'lerim yazın güneş yanıklığına maruz kalıyor,nadiren antraknoza , meyveler çok lezzetli fakat iç renginde koyulaşmalar oluyor. Bunun için Sun-Shader kullanmayı düşünüyorum.
Meyvaya yatmış Özellikle sıcak olan bölgeler de(40-45 gibi) mutlaka kaolin kili kullanmalı, bölgemde kullanmayan bahçelerde güneş gören meyvalar tümüyle güneş yanığına maruz kalırken kaolin (Sun-Shader) kullandığım bahçemde hiç güneş yanığı yoktu.

Name:  fotoğraf.jpg
Views: 4969
Size:  27.0 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2013, 11:44   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Meyvaya yatmış Özellikle sıcak olan bölgeler de(40-45 gibi) mutlaka kaolin kili kullanmalı, bölgemde kullanmayan bahçelerde güneş gören meyvalar tümüyle güneş yanığına maruz kalırken kaolin (Sun-Shader) kullandığım bahçemde hiç güneş yanığı yoktu.

Eklenti 367852
Sayın lilium,üstteki resimde boyunlu gözlerden uyanan dalları açmak gerektiğini yazmışsınız.Büyük bahçelerde malumunuz onbinlerce dalı açmak imkansız.Bunun yerine boyunlu gözleri henüz küçükken kopartıp,düğme gözlerden yan dal oluştursak uygun olur mu? Bir sakıncası var mıdır ? Ya da böyle bir şeye hiç kalkışmasak mı?

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2013, 23:21   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın lilium,üstteki resimde boyunlu gözlerden uyanan dalları açmak gerektiğini yazmışsınız.Büyük bahçelerde malumunuz onbinlerce dalı açmak imkansız.Bunun yerine boyunlu gözleri henüz küçükken kopartıp,düğme gözlerden yan dal oluştursak uygun olur mu? Bir sakıncası var mıdır ? Ya da böyle bir şeye hiç kalkışmasak mı?
Sayın formullaone, Söyleminiz de haklısınız, benim anlattığım bu evreyi kaçıranlar için,

Boyunlu göz yerine düğme gözlerden yan dal oluşturmak tabi ki en doğrusu hiç bir sakıncası yok, en doğrusu olduğu gibi en mukavemetli dal da oluşturmuş olursun.

Ana yan dal oluşturmada düğme göz tercihi doğru ama bunu yaparken de lideri daima boyunlu gözden tercih etmeliyiz buna göre liderliği devam ettirecek gözleri de bırakmalıyız.

formullaone ve kamkat38 beğendi.
Eski 07-02-2013, 20:09   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Alıntı:
İlk önce şunu belirtmek gerekir; Bahsi geçen bahçe Trakya'da 50m rakım ve denize uzaklık 2km. Kaman1, Chandler' a göre her konuda daha erkenci, soğuktan bugüne kadar hiçbir çeşitte şikayetçi olmadım. Chandler'larda ne bir antraknoz nede güneş yanıklığına rastladım. Kaman1'lerim yazın güneş yanıklığına maruz kalıyor,nadiren antraknoza , meyveler çok lezzetli fakat iç renginde koyulaşmalar oluyor. Bunun için Sun-Shader kullanmayı düşünüyorum.

Resimde gördüğünüz briketi bir iple dala bağlamamdaki neden hem dal ile gövde arasındaki gerekli açıyı yakalamak hemde rüzgarın etkisini bir nebze olsun hafifletmek içindi. Hatalardan ders alarak yola devam ediyoruz, Kaman1'in saat 1 yönüne bakan dala zamanında bu şekilde müdahale edebilseydim daha düzgün bir taç yapısı oluşacaktı.

Sayın Lilium'u bahçemize misafir edebilirsek, yanlışları düzelteceğiz kısmet olursa
benim dikmeyi düşündüğüm yer 900 rakım, erken ve geç donların görüldüğü karasal iklim..chandler için bile soğuktan etkilenebileceğini fernor ya da şebin bilecik dikmemi söylüyorlar..kaman1 bu şartlarda daha zor gibi..
aslında ilkbahar geç donlarını atlatabilse sonbahar donlarından erken hasat yapılacağı ve erken yaprağını dökeceği için fazla etkilenmez diye düşünüyorum..

çeşitlerin belirgin özellikleri olsa da farklı bölge ve iklimlerde değişiklik gösterebilirler..bir kaç çeşit dikip gözlemlemek lazım..

kaman1 ağacınız neden o kadar eğri duruyor?dikerken düz dikilmediğinden mi yoksa rüzgardan falan mı? sağ tarafına büyük bir kazık çaksanız iple de gerdirerek fidanı kazığa bağlasanız belki düzelebilir
bu konuarda tecrübem yok sadece olabilir diye düşündüm

ncp1963 ve Tugsad beğendi.
ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2013, 23:54   #8
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Sayın juglandales, mesajınızda cevap verilmesi gereken o kadar soru var ki, hangisine öncelik vermeliyim diye düşünmeden edemedim. Neyse bir kısmını buradan bir kısmını görüştüğümüzde vermeye çalışırım.

Alıntı:
Kaman1, Chandler' a göre her konuda daha erkenci, soğuktan bugüne kadar hiçbir çeşitte şikayetçi olmadım.

Denize yakınlığınız don riskini çok azaltıyor bundan dolayı etkilenmemeniz gayet doğal.

Chandler'larda ne bir antraknoz nede güneş yanıklığına rastladım. Kaman1'lerim yazın güneş yanıklığına maruz kalıyor,nadiren antraknoza , meyveler çok lezzetli fakat iç renginde koyulaşmalar oluyor. Bunun için Sun-Shader kullanmayı düşünüyorum.
Antraknozun henüz görülmeyişinin nedenleri ağaçlarınız henüz küçük ve bahçenizin hava alması bir etken, bölgenizde nem ve rutubet düşükse buda bir etken. Kamanda antraknoz görülmesi şaşırtıcı.
Güneş yanıklığı tüm cevizlere aynı oranda etkiler diye düşünüyorum, kaolin kilini kesinlikle ihmal etmeyiniz.

Etiketler
budama, ceviz, chandler ceviz fidanı, fidan üretimi

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025