agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni627Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-03-2012, 12:31   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-06-2008
Chandler Ceviz Bahçemi Nasıl Oluşturdum

Bahçemin ve ağaçlarımın çeşitli fotoğraflarını yükledim.

Eklenen Resimler

dere1974 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2012, 12:36   #2
Ağaçsever

Fotoğrafların devamı

Eklenen Resimler

Eski 19-03-2013, 22:30   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2013
sizi tebrik etmek istiyorum cok özverili bir calisma ben bulgaristan göcmeniyim bursda ikamet ediyorum memlekette biraz topragim var ve bos kullanilmiyor ben orasi icin ceviz findik ve sakiz agaci üzerinde düsünüyorum topraklarimin bulundugu bölgenin iklimi akdeniz gecis iklimi sizin bana önereceyiniz bir secenek olabilirmi acaba simdiden tesekkürler.

iskrenyasen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 08:46   #4
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iskrenyasen Mesajı Göster
sizi tebrik etmek istiyorum cok özverili bir calisma ben bulgaristan göcmeniyim bursda ikamet ediyorum memlekette biraz topragim var ve bos kullanilmiyor ben orasi icin ceviz findik ve sakiz agaci üzerinde düsünüyorum topraklarimin bulundugu bölgenin iklimi akdeniz gecis iklimi sizin bana önereceyiniz bir secenek olabilirmi acaba simdiden tesekkürler.
Teşekkür ederim. Seçenek derken ceviz çeşidi konusunda öneri istiyorsanız; arazinizin bulunduğu yörede -15 derecenin altında soğuklar görülmüyorsa pedro ve chandler, daha soğuk ise fernor önerebilirim.

Eski 27-03-2013, 18:37   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-03-2013
Sayın İskrenyasen sakız ağacının Türkiye de çeşme bölgesi nin dışında yetişmediğini biliyorum hatta tema vakfı Alaçatı ya sakız ağacı projesi başlatmıştı

piriene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 08:32   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-05-2013
sayın dere 1974 sizin yazdığınız yazı üzerine buraya üye oldum,çok teşekkür ediyorum.aslında buraya üye olmayı hakedecek kadar bahçem bile yok ama seviyoruz ne yapalım.1 dönüm kadar bahçem var,10 yıllık ceviz ağaçlarımdan istediğim verimi bi türlü alamadım,kimisi hasattan sonra sopayla dallara vur diyor,kimisi bıçakla çiz diyor.hele bağzı ağaçlarım 3-5 adetten fazla ceviz vermiyor,ticaret gibi bir düşüncem yok ama insan emeğinin karşılığını dallarda görmek istiyor.hepinize kolaylıklar diliyorum

fetih 1970 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 11:05   #7
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fetih 1970 Mesajı Göster
sayın dere 1974 sizin yazdığınız yazı üzerine buraya üye oldum,çok teşekkür ediyorum.aslında buraya üye olmayı hakedecek kadar bahçem bile yok ama seviyoruz ne yapalım.1 dönüm kadar bahçem var,10 yıllık ceviz ağaçlarımdan istediğim verimi bi türlü alamadım,kimisi hasattan sonra sopayla dallara vur diyor,kimisi bıçakla çiz diyor.hele bağzı ağaçlarım 3-5 adetten fazla ceviz vermiyor,ticaret gibi bir düşüncem yok ama insan emeğinin karşılığını dallarda görmek istiyor.hepinize kolaylıklar diliyorum
Sayın fetih1970 teşekkür ederim. Bu forumda tecrübelerimizi paylaşıp birimizin yaptığı hatayı diğerleri yapmasın, doğru yapılanları diğerleri de yapsın diye uğraş veren birçok arkadaş var. Sonuçta bu paylaşımlar sayesinde bilgimiz günden güne çoğalıyor. Vesselam asıl konuya gelecek olursak fidanlarınızın meyve vermeyişi için çok fazla sebep olabilir; çok erken çiçek açıp geç donlar sebebiyle, kendini tozlamayan bir çeşit ise tozlayıcı eksikliğiyle, güneş görmemesi sebebiyle, vs. Bahar başlangıcında dişi çiçek açıp açmadığını, zamanını, çiçeklerini uç dallarda mı yoksa yan dallarda mı gösterdiğini cevaplayabilirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.

Eski 21-03-2012, 14:27   #8
Ağaçsever

leonfather41's Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2012
Herkese selamlar;

Bende bu siteyi yeni keşfettim.Benimde 2004 yılında ektiğim 130 ağaç cevizim var.İlk zamanlarda kullanılmayan arazimin değerlenmesi için kurduğum bahçeye 4-5 sene hiç bakamadım.Ağaçlarımın durumu iç açıcı değil.Son iki yılda kendimce bakım yapmaya çalıştım.He bu arada bahçemde yaklaşık 7 çeşit ceviz ağacım var.İlk ektiğim sene hiç bakmadan sulamadan hiç zaiyat olmadı.Ama daha sonraki senelerde hayvanların ve çobanların kırdığı ağaçlarım oldu yerine yenilerini diktim.BAzılarıda kırılan köklerden büyüdü.Şuan bakım yapılmadan ağaçların boyları çeşide göre değişmektedir.4-5 m olanda var 1.5 m de kalanda var.Geçen sene yaklaşık 2 çuval ceviz aldım.Sitedeki paylaşımları okuduktan sonra benim yapacak daha çok şeyim olduğunu anladım.Eskilerin ceviz budanmaz lafının doğru olmadığını anladım.Bu sene bu siteyi okumadan önce kendim hafta sonu birşeyler yaptım.Ağaçlara form vermek için budama yaptım,budama yerlerini macun ile kapattım,Ama sn Lilium un resimli olarak anlattığı budamaya göre daha çok budamaya ihtiyaç olduğunu gördüm.Hafta sonu tekrar budama yapacağım;sanırım budama zamanı geçmedi?

Gübreleme yaptım yaklaşık olarak ağaç başına 500 gr 33 nitrat attım(serpme) yeterlimidir?

Bahçem biraz dik olduğundan traktörü olan arkadaşlar uğraşmak istemediğinden toprağı süremiyorum vede tarama yaptıramıyorum.Ondan dolayıda bahçemde çok aşırı otlanma oluyor.Bende ona istinaden ot kurutucu ilaç atıyorum.kısmen faydası oluyor.

Budama yapmadan önce bordo bulamacı ile ilaçlama yaptım.Bundan sonra yapmam gereken nelerdir.Ben bu işe yeni başlayan biri olarak sizlerin tecrübelerine ihtiyacım vardır.

yardımlarınız ve görüşlerinizi bekliyorum
saygı ve sevgilerimle

babasultan40 beğendi.
leonfather41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2012, 19:50   #9
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
belki ceviz başlığı altında yanıtlasak daha iyi, ama kendi tecrübeme göre yanıtlayayım:

Otları kurutucu "zehir" atacağınıza otları biçseniz hem doğal malç olmuş olur hem de toprağınıza zehir karıştırmamış olursunuz. Şunu bilin ki toprağınıza attığınız zehir o yamaçlardan akan yer üstü ve yer altı suları ile eninde sonunda bitk, börtü, böcek, hayvanların yanı sıra bizim, hepimizin, çocuklarımızın içtiği sulara karışıyor.

Azot için benim kişisel görüşüm, zamanlamanız çok erken olmuş. Bildiğim kadarı ile en kaplamalı gübrelerin içindeki azot bile 4-5 hafta içinde uçuyor. Şu anda ağaçlarınız uykuda, en çok azot ihtiyacı olacağı dönemde sizin attığınız azot çoktan bulutların tepesinden size el sallıyor olacak..

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2012, 22:49   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-03-2012
Hepinize iyi akşamlar

bende aranza yeni katıldım.Geçen aralık başında ektiğim yaklaşık 50 adet cevizimvar.Bu hafta sonu ilk budamalarını yapıp bordo bulamacı uygulaması yapmayı düşünüyorum.ağaçların ekili olduğu bölge edirne.eğer gözler uyanmaya başladıysa bordo bulamacı ağaca zarar verebilirmi.birde ilk budamada netten bulduğum bilgilerle ilk 3-4 göz üzerinden kesim yapılacağını anladım eğer farlı birşekilde yapacaksam bilgisini verebilirseniz çok sevinirim.

fendt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2012, 16:52   #11
Ağaç Dostu

garlangufa's Avatar

Giriş Tarihi: 03-01-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leonfather41 Mesajı Göster
Herkese selamlar;

Bende bu siteyi yeni keşfettim.Benimde 2004 yılında ektiğim 130 ağaç cevizim var.İlk zamanlarda kullanılmayan arazimin değerlenmesi için kurduğum bahçeye 4-5 sene hiç bakamadım.Ağaçlarımın durumu iç açıcı değil.Son iki yılda kendimce bakım yapmaya çalıştım.He bu arada bahçemde yaklaşık 7 çeşit ceviz ağacım var.İlk ektiğim sene hiç bakmadan sulamadan hiç zaiyat olmadı.Ama daha sonraki senelerde hayvanların ve çobanların kırdığı ağaçlarım oldu yerine yenilerini diktim.BAzılarıda kırılan köklerden büyüdü.Şuan bakım yapılmadan ağaçların boyları çeşide göre değişmektedir.4-5 m olanda var 1.5 m de kalanda var.Geçen sene yaklaşık 2 çuval ceviz aldım.Sitedeki paylaşımları okuduktan sonra benim yapacak daha çok şeyim olduğunu anladım.Eskilerin ceviz budanmaz lafının doğru olmadığını anladım.Bu sene bu siteyi okumadan önce kendim hafta sonu birşeyler yaptım.Ağaçlara form vermek için budama yaptım,budama yerlerini macun ile kapattım,Ama sn Lilium un resimli olarak anlattığı budamaya göre daha çok budamaya ihtiyaç olduğunu gördüm.Hafta sonu tekrar budama yapacağım;sanırım budama zamanı geçmedi?

Gübreleme yaptım yaklaşık olarak ağaç başına 500 gr 33 nitrat attım(serpme) yeterlimidir?

Bahçem biraz dik olduğundan traktörü olan arkadaşlar uğraşmak istemediğinden toprağı süremiyorum vede tarama yaptıramıyorum.Ondan dolayıda bahçemde çok aşırı otlanma oluyor.Bende ona istinaden ot kurutucu ilaç atıyorum.kısmen faydası oluyor.

Budama yapmadan önce bordo bulamacı ile ilaçlama yaptım.Bundan sonra yapmam gereken nelerdir.Ben bu işe yeni başlayan biri olarak sizlerin tecrübelerine ihtiyacım vardır.

yardımlarınız ve görüşlerinizi bekliyorum
saygı ve sevgilerimle
Yabani otlar için beyaz yonca tohumu at, bir süre sonra yabani otlar baya azalır. Beyaz yoncayı da arada biçip toprak yüzeyine gelişigüzel serebilirsin, iyi bir yeşil gübre olur.

Kolay gelsin

feyzalp beğendi.
garlangufa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2012, 06:52   #12
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Hobi amaçlı 2-3 ağaca chandler ceviz aşısı yapmayı düşünüyorum. Konya'daki soğuklara dayanıklımıdır?

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2012, 14:28   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
hobi amaçlı 2-3 ağaca chandler ceviz aşısı yapmayı düşünüyorum. Konya'daki soğuklara dayanıklımıdır?
bence hiç denemeyin
kaman serısı size uygun
benım favorım
kaman 5 tir
bölgenizde bence bu dogru....

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2012, 14:48   #14
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
bence hiç denemeyin
kaman serısı size uygun
benım favorım
kaman 5 tir
bölgenizde bence bu dogru....
Teşekkür ederim Safranlı. Kaman 5 arayıp bulacağım.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2012, 07:36   #15
Ağaçsever

ercan332's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2010
Sayı dere1974 bahçeniz çok güzel olmuş, allah emeklerinizi boşa çıkartmasın. Sene olarak tam ne zaman diktiniz fidanlarınızı. Ben 2009 aralık ayında diktiğim 150 civarı fidandan sizinkiler kadar gelişim alamadım sanırım bunda toprak ve sulama etkisi büyük ve yaptığınız budama. Bu sene 400 civarında daha dikim yaptım, paylaştığınız bilgiler gerçekten faydalı.
Keşke ilk başta şunuda yapsaydım iyi olurdu dediğiniz bişey oldumu. Tavsiye edeceğiniz...
Saygılar...

ercan332 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2012, 07:44   #16
Ağaçsever

Sayın ercan 332 sağolun. fidanlarımı 2008 kasımda diktim. Dikmeden önce yöremizde çeltik tarımı yapanların kullandığı lazerli toprak düzleyicilerle tarlamı hafif eğimli bir şekilde düzleştirmek iyi olurdu diye düşünüyorum.

Eski 23-03-2012, 07:50   #17
Ağaçsever

Sayın fendt hoşgeldiniz. Bu dönemde atacağınız bordo % de 1 lik olmalı. Dikim budamasına gelince; diktiğiniz fidanlar açık köklü boylanmış fidanlarsa evet 5 göz üzerinden kesmeniz fidanların tutmasını ve gelişmesini kolaylaştırır. Tüplü fidanda buna gerek yok.

Eski 23-03-2012, 11:37   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-03-2012
cevap için çok teşekkür ederim.ektiğim fidanlar açıkkök tavsiyeniz üzerine 5 gözden bu hafta sonu budamasını yapacağım.bu arada fidanlar daha ektiğimde yaklaşık 120-150 cm boyundaydı ocaktan beri görmediğim için son durumlarnı bilmiyorum.Birde bu fidanların aralarına yine şeftali ve nektarin ektim onlardada budama gerekirmi bilgi verirseniz çok sevinirim ilginize tekrar teşekkürler

fendt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2012, 12:55   #19
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Durumlarına göre şeftali ve nektarin de budama ister. Sert çekirdekli meyveler bir yıllık dallardan meyve verirler, dolayısı ile budama sayesinde yeni sürgün verilmesini teşvik etmiş ve ağacınıza form vermiş olursunuz.

feyzalp beğendi.
Eski 23-03-2012, 14:19   #20
Ağaçsever

benim diyeceğimi çamtepe gayet güzel özetlemiş.

Eski 23-03-2012, 17:08   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-01-2012
Saygılar arkadaşlar.Ayırık için zirai ilaç dışında bir önerisi olan var mı?Teşekkür ederim

nuro1956 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 17:28   #22
Ağaç Dostu

karaçepiş's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2012
sayın dere1974 bahçeniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

bende ceviz konusuna 2010 yılında merak sardım 2011 yılında chandler ceviz fidanı dikmeyi kararlaştırdım ilk başta demir direklerimi diktim telleri çektim dikeceğim yerleri patlatma pullukla patlattım sonra pullukla sürdüm sürümden 3 ay sonra tarlanın tamamamına 4-5 yıllık yanmış hayvan gübresi döktüm yaklaşık 41 ton (inek) sonra tesviye makinasılyla gübreleri dağıttım arkasına hemen pullukla sürüp üzerini sürgüledim (9 dekar) nisan ayında çukurları 80cm derinliğinde 80 cm genişliğinde cukur açtım çukurlar arası mesafe enine 8 metre boyuna 4 metre olarak yaptım mayıs ayında fidanlar geldi her ağaç başına çukurlara 250 gr trible süper fosfatla 250 gr potasyum sülfat attım ve toprakla karıştırdım ve 240 ağaç diktim

Düzenleyen karaçepiş : 26-11-2012 saat 21:36
karaçepiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 17:39   #23
Ağaç Dostu

karaçepiş's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2012
mayıs dikiminden eylüle kadar büyüyen ağaçlar

Düzenleyen karaçepiş : 26-11-2012 saat 21:37
karaçepiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2013, 22:01   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-07-2013
Merhaba,

Ben ceviz konusunun en amatörlerinden birisi olarak Sayin karacepis'e sormak isterim: kullandığınız gübrenin inek olmasının özel bir sebebi var mı? Bir de 9 dekara 41 ton karıştırdınız, doğru mu? Doğruysa ve bu uygulamayı kopyalamak istersek tarla büyüklüğüne gore doğursal orantı ile bu uygulama yapılabilinir mi?

Teşekkürler.....

Tuzumkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2013, 00:05   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-10-2013
sayın arkadaşlar benim yaklaşık 30 ceviz ağacım var ama hepsi çeşit bir cins değil yaşları 10 yıllık zamanında büyükler bulduğu fidanı dikmiş pek bir verim yok ağaçlarda o yüzden çevremde de hiç chandler ağacı olan kimsede yok ben bu verimi düşük ağaçları değiştimek isityorum onun içinde chandler kalem lazım acaba bu konuda yardım edebilecek biri varmı aşı kalemi temini hakkında teşekkürler

ilkercak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2012, 01:36   #26
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Sayın Dere1974 tebrik ederim. bende istanbul çatalca tarafında 20 dönümlük bir ekim gercekleştirmeyi düsünüyorum. tam trakya sogugu olmasada hava istanbula göre 3-4 derece düşük oluyor genelde. yaşar akça beyden bilgi aldıgınız icin soruyorum, acaba bu bölge için en verimli cins hangisidir? ve 20 dönüme kaç ağaç ve ağaçlardan yetişkin dönemlerinde kaç kg verim beklemek dogru olur? saygılarımla.

kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 11:30   #27
Ağaçsever

Sayın kuzen38 bana epey ağır bir sorumluluk yüklemiyor musunuz!!!
Şöyle cevap vereyim; toprağın özellikleri ceviz için uygunsa yerinizde olsam 20 dekar bahçeye 500 Chandler + tozlatıcı olarak de 15 Fernette fidan dikerdim. İyi bakım ve uygun budama şartıyla yetişkin çağında (8 yaşından sonra) fidan başına 40-70 kg. ürün umardım.

Eski 04-06-2012, 21:32   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-01-2008
Ataman Ceviz Çiftliği gerçekten muhteşem. Ceviz ekili alan sayısı gittikçe artıyor. 10 sene sonra talebin ne kadar artacağını buna karşık üretimin bu talebi ne kadar karşılayacağını ve buna bağlı olarak kg fiyatın ne olacağını gerçekten merak ediyorum. Görüşü olan var mı?

teoshaker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 15:40   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-02-2012
Sayın garlangufa merhaba,
27 no. lu mesajda belirttiğiniz beyaz yonca olayını biraz daha açık ve net bir şekilde açabilir misiniz.
Zira benim de 15 dekara yakın bir arazim var,hiçbir şekilde burada zehir kullanmak istemiyorum.
Arazi çok fazla yabani otla kaplanmış durumda.
Ne zaman ve neşekilde bu tohumu araziye atmamız gerekir.?
Teşekkür ederim.

Yabani ot azaldığında veya bittiğinde beyaz yoncayı nasıl söküp ziraat yapabilirim?

orion1988 beğendi.

Düzenleyen mehmeth : 09-06-2012 saat 15:41 Neden: yazım hatası
mehmeth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 17:05   #30
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Bence önce ziraatini yapacağınız bitkiyi seçin. Ne ekmek/dikmek istiyorsunuz?

Eğer ceviz ise önce arazinizi eğer toprak kuruyup tavını kaybetmemişse hemen derin sürdürün (patlatmayla). (Araziniz Çankırı'da ise kaybetmiş olabilir). Tavını kaybetmişse de sürdürebilirsiniz ama toprak çok kesekli kalır, ayrıca her traktörün harcı değildir kuru toprağı sürmek..

Bu sürdürme işlemi sonucunda zaten arazinizdeki otlar toprağa karışacaktır (ilk yeşil gübreniz, aynı zamanda).

Yine yaz bitmeden, uygun zamanınızda bahçenizin piketajını yapın, fidan çukurlarınızı açtırın (bence mutlaka kepçeyle ve en az 1 m derinliğinde).

Sonbaharda fidanlarınızın dikimini yaparsınız. Bu zamana kadar zaten bahçeniz hafif otlanacaktır. Eğer diktiğiniz fidanların aralığı uygunsa bir daha araziye bir makina sokup (örneğin kazayağı) otları toprağı karıştırırken aynı zamanda yonca ekebilirsiniz.

Seçtiğiniz yonca tohumunun Rhizobium bakterileri ile aşılı olmasına dikkat etmenizi tavsiye edebilirim. Piyasada hazır bu şekilde satılan tohumlar mevcut. Ama bulamazsanız Ankara Toprak Gübre Araştırma Enstitüsü'nden ekeceğiniz bitkiye göre (Fiğ için ayrı, yonca için ayrı) Rhizobium aşısı tedarik edebilirsiniz. Bu bakterileri tohumları ıslatıp karıştırıyorsunuz sonra ekiyorsunuz.

Örtücü bitkileri (Yonca, fiğ gibi) ekerken yeni diktiğiniz ağaç fidanlarının etrafına gelmemesine özen gösterin. Fidanları boğmasınlar..

Eğer Yonca gibi çok yıllık ektiyseniz, her sene bahar sonunda biçersiniz ve biçtiğiniz otları yine tarlaya serersiniz (ineklere yem yapmak yok ). Bu şekilde doğal bir malçlama yapmış olur, yabani otları en aza indirgersiniz.

Yonca 7-8 sene biçilip biçilip tekrar kullanılabilir. Sonrasında istediğiniz yeşil ortüyle devam edebilirsiniz.

orion1988 beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025