agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

maysan80 30-10-2011 21:37

çelikten mi üretiliyor

hanndan 30-10-2011 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 (Mesaj 874790)
çelikten mi üretiliyor

çelikten ve tohumdan üretiliyor.

sekerziyafe 30-10-2011 23:38

Acaba oda ısısında Ekim-Kasım aylarında ekilen tohumlar çıkar mı?Ben dün bir kaç tane ektim de...inşallah tohumlar da sağlamdır.

günebakan 02-11-2011 19:30

1 Eklenti(ler)
Sarı mis kokulu meleklerin borusu:)

Eklenti 254048

maysan80 02-11-2011 21:36

harika çiçek valla hayran hayran izliyorum

KAPTANzst 03-11-2011 07:19

Beyaz pembe karışıklı olandan çelik almak için, gideceğim İzmirin altını üstüne getireceğim:p
Hırsız damgasıda yiyebilirim:D
Yeterki çiçeğini göreyim:(
Gerisi Allaha kalmış:confused:
Hani derler ya ; Ya herro , ya merro:dilli:

günebakan 03-11-2011 08:40

Bende hayran hayran izliyorum.Gerçekten çok güzel bir bitki:)
Sn. Kaptanzst beyaz pembe karışıklı olan nasıl anlamadım aynı kökte hem pembe hem beyaz mı var acaba?

Zafer İnandıklı 05-11-2011 19:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 876048)
Beyaz pembe karışıklı olandan çelik almak için, gideceğim İzmirin altını üstüne getireceğim:p
Hırsız damgasıda yiyebilirim:D
Yeterki çiçeğini göreyim:(
Gerisi Allaha kalmış:confused:
Hani derler ya ; Ya herro , ya merro:dilli:

Sayın KAPTANzst, İzmir'e kadar yorulmayın.
Çiçeklenme bitince, çeliğiniz yola çıkacak.
Sevgiler...

dayı 05-11-2011 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 876852)
Sevgiler...

Sayın inandıklı ben sadece pembesi için Marmarise gitmiştim 5 günde bulabildim.
Siz diyorsunuzki bende pembebeyazı mevcut.
5+5 gün de üsküdarda gezerim.
Çok merak ettim resimleri mevcutsa bizlerle paylaşabilirmisiniz?

Zafer İnandıklı 05-11-2011 22:03

Sahife 7 185-186 mesajlar.

dayı 06-11-2011 12:58

Teşekkürler sayın İnandıklı.

KAPTANzst 06-11-2011 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 876852)
Sevgiler...

Eyvallah Zafer bey.
Çok teşekkür ederim.Yatıp kalkıp o rengi düşünüyordum
Benim omuzlarımda çok büyük bir yük vardı bu renk için. Onu kaldırdınız. Tekrar tekrar teşekkürler.

athena -asena 08-11-2011 10:42

3 Eklenti(ler)
Meleklerin boruları çiçeğim geceleri çok soğuk olmasa hala çiçeklerini göstermeye devam edecek çiçek gece soğuklarında etkilenip beyaz renk almış .

KAPTANzst 08-11-2011 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 877237)
Meleklerin boruları çiçeğim geceleri çok soğuk olmasa hala çiçeklerini göstermeye devam edecek çiçek gece soğuklarında etkilenip beyaz renk almış .

Bu da ilginç bir durum.

tarabyali 15-11-2011 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 877237)

selam bay athena -asena evet bizde artik kisi avrupada gecirecegiz ****** bir hafta oldu döndük ama üzüldügüm bizik melek borazaninin üzerinde belkide 100,zün üzerinde cicegi vardi cicegimizi iceriye almamiz gerekiyordu maalesef cicekleri bitmeden budamak mecburiyetinde kaldik cicekleriyle budadik üzüldük ama dönmemiz gerekti bu yil bizi cok cok mutlu etti seneye türkiyeye gelirker Brugmansia Super Spot yani bu rengi getirecegim renk domates kirmizisi harika bir renk benimki sari renkti ama bazan kisiler bu ne kabakmi diye sordular insan üzülüyor ****** bu hicte kabak ciceginemi benziyor ama yapacak birsey yok türkiyede toplumun cogu kesimi cicege önem vermiyorlar ne cicegi olursa olsun onlar icin güzel bir cicekte olsa ottan farki yok seneye yine türkiyede bulusmak dilegimle saygilar....

maysan80 15-11-2011 22:01

bu çiçekte tohum alma zamanı ne zamandır?

athena -asena 15-11-2011 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 879374)
selam bay athena -asena evet bizde artik kisi avrupada gecirecegiz ****** bir hafta oldu döndük ama üzüldügüm bizik melek borazaninin üzerinde belkide 100,zün üzerinde cicegi vardi cicegimizi iceriye almamiz gerekiyordu maalesef cicekleri bitmeden budamak mecburiyetinde kaldik cicekleriyle budadik üzüldük ama dönmemiz gerekti bu yil bizi cok cok mutlu etti seneye türkiyeye gelirker Brugmansia Super Spot yani bu rengi getirecegim renk domates kirmizisi harika bir renk benimki sari renkti ama bazan kisiler bu ne kabakmi diye sordular insan üzülüyor ****** bu hicte kabak ciceginemi benziyor ama yapacak birsey yok türkiyede toplumun cogu kesimi cicege önem vermiyorlar ne cicegi olursa olsun onlar icin güzel bir cicekte olsa ottan farki yok seneye yine türkiyede bulusmak dilegimle saygilar....

Sayın Tarabyalı merhaba,

Bahçeye ektiğiniz çiçeğin sizin hoşunuza gitmesi önemli etraftaki kişilerin ne söylediği benim için pek önemli değil sizinde öyle olması gerekir. Bu sene sizinle görüşemedik ama inşallah seneye görüşürüz sağlıcakla kalın. Saygılar.....

athena -asena 03-12-2011 16:05

5 Eklenti(ler)
2 saat önce çektiğim fotoğrafları üzeri hala çiçek dolu .

KAPTANzst 03-12-2011 16:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 876991)
Eyvallah Zafer bey.
Çok teşekkür ederim.Yatıp kalkıp o rengi düşünüyordum
Benim omuzlarımda çok büyük bir yük vardı bu renk için. Onu kaldırdınız. Tekrar tekrar teşekkürler.

Selam dostlar.
Ben 10 günlük İzmir gezimde sayın Mavikartal bana beyazdan pembeye olan burugmansıa nın çelıklerını verdi. Onlarla eve dönerken sayın Zafer İnandık telefonla aradı ve çiçeğin çeliklerinden yollayacağını söyledi. Çok mutlu etti beni. Ben sahip olmak için çabalarken 2 yerden çelik alma şansım olmuştu.
Neyse Zafer beye teşekkür ettik gönderiyi iptal ettik. İlgilenmesi beni çok ama çok mutlu etti.
Ve bugünde sayın Athena-asena mesajla bilgi verdi. Onada teşekkür ederim.
Kısaca
Ben bu renge nasıl sahip olabilirim diye düşünürken, 3 arkadaştan destek görmem, buradaki dostluğun önemini açıklıyor....
Herkese gönlünce paylaşımlar arkadaşlıklar diliyorum.
Allah herkese gönlünce versin.
Varolun sağolun.

Orhan Özbilgiç 03-12-2011 17:15

2 Eklenti(ler)
11 kasım sabahından itibaren, zaman zaman, geceleri sıfırın altına düşen sıcaklıklar ve başlayan donlar, benimkinin tüm yaprak ve çiçeklerini döktü. Mecburen budadım. Koruma altına aldım. köklerinin zarar görmemesi için dibine kalınca bir, yanmış ahır gübresi yorganı örttüm.:)

Eklenti 258113

Eklenti 258114

almira 04-12-2011 19:59

Orhan Bey; büyük ihtimalle toprak üstünde kalan dallar donacaktır. İsterseniz o dalları toprak hizasından kesip suda köklendirmeye alabilirsiniz. Hem çiçeğinizi yedeklemiş ve çoğaltmış olursunuz; hem de tedbir olur. Baharda çiçeğiniz kökten yeniden yeşerecektir.

KAPTANzst 04-12-2011 20:02

Seraya aldığım brugmansiaların çiçekleri Havalandırma yeterli olmadıgından çillendi.

Orhan Özbilgiç 06-12-2011 12:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 885015)
Orhan Bey; büyük ihtimalle toprak üstünde kalan dallar donacaktır. İsterseniz o dalları toprak hizasından kesip suda köklendirmeye alabilirsiniz. Hem çiçeğinizi yedeklemiş ve çoğaltmış olursunuz; hem de tedbir olur. Baharda çiçeğiniz kökten yeniden yeşerecektir.

sayın almira;
Mersin'de yaşayan bir arkadaşım, üretmenin çok kolay olduğunu, yan sürgünlerden birini koparıp toprağa batırmamı önermişti. Onun bu önerisi üzerine, gövdenin ortalarındaki bir sürgünü, (sanırım eylül sonlarında!) koparıp dediğini yapmıştım. Gerçektende tuttu. Yani bir anlamda yedek var. Şimdi alt katta, tüm saksılı bitkilerimle birlikte koruma altında.;) Ayda bir sulanıverecek...

Eklenti 258437

Ancak, çoğaltma anlamındaki mantıklı önerinizi hiç akıl edemedim. 1 aralık' tada İstanbul' a döndük artık. Gerçi son günler, bahçe çevresini beton direklerle çevirme işleri, tüm günümü aldığı için bitkilerime çok fazla zamanda ayıramamıştım. Gelecek yıllara, kulağıma küpe oldu öneriniz. Sağolun.

tarabyali 18-12-2011 16:36

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 885522)
sayın almira;
Mersin'de yaşayan bir arkadaşım, üretmenin çok kolay olduğunu, yan sürgünlerden birini koparıp toprağa batırmamı önermişti. Onun bu önerisi üzerine, gövdenin ortalarındaki bir sürgünü, (sanırım eylül sonlarında!) koparıp dediğini yapmıştım. Gerçektende tuttu. Yani bir anlamda yedek var. Şimdi alt katta, tüm saksılı bitkilerimle birlikte koruma altında.;) Ayda bir sulanıverecek...

Eklenti 258437

Ancak, çoğaltma anlamındaki mantıklı önerinizi hiç akıl edemedim. 1 aralık' tada İstanbul' a döndük artık. Gerçi son günler, bahçe çevresini beton direklerle çevirme işleri, tüm günümü aldığı için bitkilerime çok fazla zamanda ayıramamıştım. Gelecek yıllara, kulağıma küpe oldu öneriniz. Sağolun.

sayin Orhan Özbilgiç ben yazi türkiyede geciriyorum bu cicegi avrupada tanidim keske önceden tanisaydim benim bahcemin tek harikasi yazi sabirsizlikla bekliyorum türkiyeye gelmek icin cicek acmasa dahi yapraklarinin görünümü bile yetiyor,diyilmi

tarabyali 18-12-2011 16:50

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 889184)
sayin Orhan Özbilgiç ben yazi türkiyede geciriyorum bu cicegi avrupada tanidim keske önceden tanisaydim benim bahcemin tek harikasi yazi sabirsizlikla bekliyorum türkiyeye gelmek icin cicek acmasa dahi yapraklarinin görünümü bile yetiyor,diyilmi

bende bu enkte var ama bu yazin kirmizi super spot getirecegim renk domates kirmizisi ama avrupada bayaga pahalli kirmizi rengi 120 tl kadar fiyati ama kirmizisi cok cok güzel,

tarabyali 18-12-2011 17:09

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 889190)
bende bu enkte var ama bu yazin kirmizi super spot getirecegim renk domates kirmizisi ama avrupada bayaga pahalli kirmizi rengi 120 tl kadar fiyati ama kirmizisi cok cok güzel,

burada bir kahve icilmezmi yani..

sevgice 02-01-2012 23:44

Bu çiçekden elinde tohumu olan varmı paylaşır mı bizimle

Teşekkürler...

Zafer İnandıklı 03-01-2012 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgice (Mesaj 895055)
Bu çiçekden elinde tohumu olan varmı paylaşır mı bizimle

Teşekkürler...

Çelikler köklenmeye alındı. 8. Yıl toplantımıza kadar sabredin.

Güler 03-01-2012 12:07

Bu fotoğrafları görünce kıskandım.

Benimkilerin hepsi dondu, o kadar sarıp sarmalamıştım oysaki. Şimdi sizinkileri hayran hayran seyreder oldum. Saksıya ekmek de pek istemiyorum, baş etmesi çok zor oluyor.

tarabyali 24-04-2012 10:10

meleklerin borazani

selam arkadaslar bu sene kimselerden ses cikmiyor ben avrupadan yaziyorum emekliyim yazi türkiyede geciriyorum en cok hoslandigim bahce ve cicekler birazda meleklerin borazani bu cicegin hastasiyim bu cicegin avrupada cok cok cesitleri var bu senede türkiyeye (4) renk daha getiriyorum gecen yil iki renk getirmistim bu yil cogaltacagim düsüncelerimi doga dostu arkadaslarla paylasayim dedim doga dostlarina saygilar.................

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025