![]() |
2 Eklenti(ler)
Sahip olduğum bodur oyamın saksı ve toprağını bir ay önce gereksiz yere değiştirdim.
Oda hemen tepki verdi ve yaprakları sararıp soldu. Ben usanmadan sulamaya devam ettim; özür dilercesine... Bu sabah fark ettim ki bana küsmemiş, minik yapraklarını çıkartmış. Sanki dünyalar benim oldu, geçen yaz Bayındır'dan aldığım fidanlıkta artık üretmediklerini söylemişlerdi. |
Oya şaşirtmayı pek sevmiyor,kökleri hava alırsada herhalde küsüyor.
|
2 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 324775[/attach]
|
1 Eklenti(ler)
|
Oya Ağacım inşallah açmak üzere. Onun için sevinçliyim... Fakat :( yaprakları hiç sağlıklı görünmüyor. Geçen sene de aynı şekilde olmuş idi. Ne yapabilirim; yardım eder misinizz??
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 327503 |
1 Eklenti(ler)
Sayın SDurul,
Bitkiniz bence oya,açmak üzere birkaç güne kadar açar.Bizim oya agaçlarıda tomurcuklanıp açtılar. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 331374 |
Alıntı:
|
Ağaç uykudayken yani kış aylarında...
Tam güneş ve havadar yerlerde ağaçta hiç sorun olmuyor fakat yarı gölge ve hava akımı olmayan nemli ortamda külleme kaçınılmaz oluyor. (tecrübeyle sabit) |
Alıntı:
|
Limon, Eser İlhan çook teşekkür ediyorum. Aslında Oyanın yeri fena değil. Sorunu site bahçesinde olmasından kaynaklanan gece sulaması... O halde seneye de Topas ile deneyeyim kısmet ise... Tekrar teşekkürler.
|
Geçenlerde saksıda bir çalıdan aldığım tohumların yaptığım aramalar sonucunda Lagerstroemia sp. tohumlarına benzediğini düşündüm.
Bu tohumlar oya bitkisine ait olabilir mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba,
Oya agaclarimin yapraklarinin uzerlerinde siyah bir katman olusmus. Yapraklarda ve dallarda da daha once gormedigim bir böcek türü dolaşıyor. Yapraklarda da oldukça fazla yumurta var. Nasıl mücadele edebilirim? |
Oya agacı yapraklarda kuruma
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
uzun süredir işlenmemiş bahçeme temmuz ayında oya ağacı ektim. İlk ektiğim zamanlar çiçekleri çok güzel bir şekilde açarken şu anda resimdeki durumda: çiçekler açılmadan tomurcuklar düşüyor ve yaprakları yarı kurumuş durumda. Hemen hemen her akşam su veriyorum kuruyor izlenimi olduğu için ama çok mu suluyorum ? Yoksa bu bir hastalık yüzünden mi bu halde? Nasıl düzeltebilirim? :( Teşekkürler |
Temmuz ayında fidan dikmek çok riskli olur,Kuruma ihtimali yüksektir.
Resimden çıkarabildiğim,fidan muhtemelen kurur.Her akşam su vermeyiniz toprağı kurumak üzereyken verin.Eğer kurumaz ise topraktan sürgün verir. |
1 Eklenti(ler)
bizim Oya ağacımız da şu an küskün duruyor, çok sulama sevmediğini okudum ve tabağını kaldırdım, kendine gelmesini bekliyorum, terasta bakıyoruz..
Eklenti 449750 |
Alıntı:
|
budamak için şu an uygun zaman mı?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Gaye-Oğuz; 4. senesi Oya ağacım ile uğraşıyorum küllenmeye hemen hazır bir ağaç. Ben her sene çiçekleri geçtikten sonra az biraz buduyorum sonra mart sonu nisan başı daha bir derin buduyor idim. Geçtiğimiz yaz sonu çiçekleri geçtikten sonra yine az biraz budamış idim, sonra bir komşum mart sonu nisan başı gibi iyice derin bir budama yaptıktan sonra Mayıs ayındaki görüntüsü. Ve daha sonra çok da güzel çiçeklendi.
Eklenti 450331 |
YeniGine teşekkür ederim, budama hakkında internetten de bilgi edinmeye çalışacağım
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 450667Oya ağacı budamaya hassas değil,budanınca dahada gürleşiyor.
İstenilen şekli vermek için veya aykırı büyüyen dallar yazın dahi budanabilir.Daha derin budama yapraklarını döktükten sonra yapilmalıdır. |
Merhaba arkadaşlar oya ağacı her dem yeşil kalan bir bitki fakat çalışmasını yürüttüğüm bahçede ki oya ağaçlarında tek bir yaprak bile yok bunun nedeni nedir şimdiden teşekkürler..
|
Alıntı:
Oya Ağacı her dem yeşil bir bitki değildir! O nedenle şimdilerde yapraksız olması çok doğal. |
lagerstroemia
3 Eklenti(ler)
Bir sera gezisi sırasında oya ağacından yapılan formlar dikkatimi çekti ve sizler için fotoğrafladım
Eklenti 469680 Eklenti 469681 Eklenti 469682 |
celiklerde horman kullanılmazsa olmuyormu
|
cel,klerde hormon kullanılmazsa olmuyormu
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025