agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Oya Ağacı (https://www.agaclar.net/forum/calilar/5917.htm)

Nariel 29-11-2010 16:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 720615)
Sevgili Nariel, tam ben de oyalarımı şimdi mi budasam yoksa bahar başında mı diye düşünüyordum ki, siz yazdınız.
Oyaların budanma ayını hatırlıyor musunuz??

Kışın budadıklarını hatırlıyorum ama ay olarak hatırlayamadım. Budadıklarında buraya gelip haber veririm.

Eser İlhan 29-11-2010 16:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 720621)
Kışın budadıklarını hatırlıyorum ama ay olarak hatırlayamadım. Budadıklarında buraya gelip haber veririm.

Bu ifadenizden henüz budamadıklarını çıkarıyorum. Ben şubat-mart gibi budamayı düşünüyordum. Siz de unutmaz haber verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler :))

uzman16 29-11-2010 20:35

Ben oya ağaçlarımı çiçeklenmesi geçtikten 1 ay kadar sonra, sanırım Ekim ayı sonunda budadım. Sevgili Limon çiçekleri geçince budadığını yazmıştı.

Eser İlhan 29-11-2010 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 378416)
Oya ( Lagerstromia indica) Oya ağacı Hindistan kökenli (İndica) dolayısıyla oradaki koşullarda iyi yetişir ve gelişir. Diğer deyimle; Sıcak- Nemli bir ortam ister.
Budaması 1 yıllık sürgünler 10 cm cıvarında bırakılarak üstü kesilir (ağır budama) Budama zamanı Sahil kesimlerinde Şubat-Mart, İç kesimlerde Mart-Nisan gibi yapılır.

Başlığı geriye doğru okudum ve sayın kgursan'ın yukardaki satırlarını buldum. Oya ağaçları bahçede en son uyanan ağaçlar.Bu yüzden budamayı şubat sonu -mart gibi yapmaya karar verdim. Sonuçlarını yaza hepbirlikte göreceğiz.

melek mutlu 15-03-2011 21:40

sayın mt55 eyer uygunsa oya ağacı varsa bana gönderebilirmisinizsaygılar

Zeytin agaci 03-04-2011 19:37

Merhaba,
Oya agacinin köklerinin zamanla zarar vermemesi icin duvara, yola (kayrak tasi) mesafesi asgari ne kadar olmali? Oyam terasta dikilmeyi bekliyor.
Sevgiler, selamlar.

kamelyavadisi 06-04-2011 10:37

kamelya

Merhaba;
Aldığın kamelyaları sayfanda görmeği arzu ediyorum. Umarım bizimle paylaşırsın. Sağlıcakla kalınız.

Nariel 09-04-2011 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 720633)
Bu ifadenizden henüz budamadıklarını çıkarıyorum. Ben şubat-mart gibi budamayı düşünüyordum. Siz de unutmaz haber verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler :))

Oya ağaçları İstanbul'da geçtiğimiz hafta, yani nisan başında budandı. Haberiniz olsun.

pria 09-04-2011 22:49

Oya ağacı en sevdiğim ağaççıklardandır..
20 yıl önce Tekirdağ'da bir yazlık sitenin ilk yıllarında yöneticilik yaparken 5 dekar bahçeyi bolca bunlarla doldurmuştum..

Pembe..eflatun ve beyaz oyalar..
Orada oturduğum 10 yıl içinde pembe ve eflatun olanları 3 metre boylandığı halde beyaz olanı 1,5 metreyi geçmedi..
Oyaların beyazı bambaşkadır..nedense beyaz olanını park-bahçelerde pek göremiyorum İstanbul'da..sanırım beyazı biraz müşkükpesent ve nadir..

Oya ağacı olanların yaptığı en büyük yanlış şudur:Sakın bunların tozunu gidereyim,yıkayayım deyipte güneşin olduğu saatlerde hortumla yapraklarını yıkamayın..çok hassastırlar mantara karşı..Hemen yaprakları beyazımsı bir mantar kaplamaya başlar ve telafisi biraz zordur..

Eser İlhan 10-04-2011 17:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nariel (Mesaj 782880)
Oya ağaçları İstanbul'da geçtiğimiz hafta, yani nisan başında budandı. Haberiniz olsun.

Teşekkürler. Ben de budadım ağaçlarımı şimdi keyifle yaprak ve çiçeklerini bekliyorum (Her ne kadar henüz erken olsa da ;) )

sevgice 18-04-2011 17:27

Oya agaci tohum cimlendirme

Merhaba. Oya agaci tohumu kac gun surede cimlenir ve nasil ekilir acaba. Yaklasik bir bucuk hafta oldu 3 tohum ekdim ama hic bir kipirdanma yok. Ev sicakligi 21 derece arada petek ustun de aliyorum.Kolay cimlensin diye.

Yardimci olabilcek var mi aramizda. Cok tesekkur ederim...

uzman16 18-04-2011 18:31

Oya ağaçlarım sürgün vermeye başladı.

Uysal01 19-04-2011 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgice1981 (Mesaj 788087)
Merhaba. Oya agaci tohumu kac gun surede cimlenir ve nasil ekilir acaba. Yaklasik bir bucuk hafta oldu 3 tohum ekdim ama hic bir kipirdanma yok. Ev sicakligi 21 derece arada petek ustun de aliyorum.Kolay cimlensin diye.

Yardimci olabilcek var mi aramizda. Cok tesekkur ederim...

Yaklaşık üç haftada çimlenmesi gerek,peteklerin üzerine koymasanız iyi olur,çok ısı zarar verebilir.Nemini koruyun.
Tohum sayısıda az,inşallah çimlenirler.

dkc 27-05-2011 20:57

oya ağacı ne zaman çiçek açıyor acaba

Eser İlhan 27-05-2011 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dkc (Mesaj 811811)
oya ağacı ne zaman çiçek açıyor acaba

Temmmuz ortası - Ağustos gibi...

dkc 27-05-2011 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 811815)
Temmmuz ortası - Ağustos gibi...

teşekkür ederim

omar 02-06-2011 08:21

Bu sabah çok keyifliyim...

Yetiştirdiğim bodur oyalar (beyaz ve bordo) yeni sürgünler vermeye başlamış!
Ankara'da hava serin ve yağışlı geçince uyanmaları daha da geç oldu.
Ben de ümidimi kesmiş, kurudular diye hayıflanıyordum.
Ve bu sabah süpriz...

Jezebel 24-07-2011 06:27

2 Eklenti(ler)
Benim pembe oyamın bu yıl ilk çiçekleri açtı.

Eklenti 236094

,

Eklenti 236095

.

Orhan Özbilgiç 19-08-2011 17:20

3 Eklenti(ler)
Nihayet oya ağaçlarımın ikincisi olan toz pembe çiçekli olanıda açtı. İlk açan şeker pembe idi.

Eklenti 241597

Eklenti 241600

Eklenti 241598

gultar 19-08-2011 19:01

Oya ağacı çelikten üretilir mi? Başaran varsa ben de denemek istiyorum.

Uysal01 19-08-2011 20:28

1 Eklenti(ler)
Eklenti 241698Oya ağacının, mart ayında çelikle üretilebileceğini okumuştum ama denemedim.Tohumdanda kolay üretilebiliyor.

zafer1326 22-08-2011 13:35

Tohumdan üretirken tohumları hangi ayda çimlendirmek gerekiyor.

Uysal01 22-08-2011 17:30

Dışarıya ekeceksen Nisan ayında ekebilirsin.

canannuman 25-08-2011 13:25

Ben 3 adet oya ağacı aldım. İki tane 30 cm lik fide beyaz renkli idi. Çok güzel kıvır kıvır çiçeklerini görünce dayanamadım aldım. Yeni edindiğimiz küçük yazlığımızın bahçesinden açılan kapının dışına her iki tarafına ektim. Budama veya tellendirme ile yolu kapattırmamayı düşünüyorum. Birde koyu kırmızı ve boylanmaz denen nefis çiçekli 80 cm civarında daha çalımsı tipli bir ağaç fidesi daha aldım. Ancak onu toprağa ekmeğe fırsatım olmadı sulama konusundada bir şey yapamayacağım çünkü tekrar işe dönmek zorunda kaldım. Şimdi suzuz beni bekliyor. Yeni komşularımdan sağolsun bir teyze arada su atarım ben üzülme dedi. Ancak kimseye de yük olmak istemediğimden Allah Razı olsun dedim ama aman teyse ne olur sula diyemedim.
Şimdi aklım orada 8 gün civarı aradan sonra yanına ulaşacağım fidemin bu zaman zarfında sıkıntı olurmu sanki oradayken bile yaprakları kuruyordu. Güneşten mi az mı geliyor su bilemiyorum. Belki yeri değişti yönü değişti saksıdan çıkarmadıkdı ama. Birde hep çiçekleri tohuma kaçıyordu acaba oda fazla mı su istetiyor.
Ne olacak acaba şimdi ben dönünce onu eker sularım ama ektikten en fazla 1 hafta sonra onu gene yalnız bırakacağım ve sulanmayacak. Suya ne kadar isteği var acaba kuraklığa dayanırmı?
Büyümeyen cins diye aldım kırmızıyı acaba budamadan ve dallanma biçiminden dolayımı büyümüyor yoksa hep cinsi çeliklede çoğaltsam aynı büyümeyen cins mi olacak.
Teşekkürler.

Uysal01 25-08-2011 21:08

Sayın cananmuman,
Toprağa dikilenler, dikim sırasında toprakları dağılıp hava almamışşa,sonrada düzenli sulanmışsa endişelenmeyin bir şey olmaz.
Dışarda kalan zaten susuzluktan kurumuştur.Kırmızı çiçekli oya da bodur türdür.

ligustrum 25-08-2011 22:34

Sayın Uysal01; Oya tohumlarını ne zaman ekelim. Tohuma katlama gerekiyor mu?
Aşı isteyecek mi?

canannuman 26-08-2011 10:26

Dışarıda derken saksı ile dışarıda ama çok sıcaktı havalar bilemiyorum, teşekkür ederim.
Bodurların beyazı vs renkleri varmı yoksa sadece bodurlar vişne rengi mi olur?

Uysal01 26-08-2011 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 852605)
Sayın Uysal01; Oya tohumlarını ne zaman ekelim. Tohuma katlama gerekiyor mu?
Aşı isteyecek mi?

Oya tohumlarında katlamaya gerek yok.Biz Manisa -Alaşehir de tohumları nisan ayının sonlarına doğru ekiyoruz.
Aşı kanusunda bilgim yok.

Uysal01 26-08-2011 11:29

[QUOTE=canannuman;852765]Dışarıda derken saksı ile dışarıda ama çok sıcaktı havalar bilemiyorum, teşekkür ederim.
Bodurların beyazı vs renkleri varmı yoksa sadece bodurlar vişne rengi mi olur?[/QUOTE

Beyaz çiçeklililerde hiç bodur olanını görmedim.

canannuman 05-09-2011 08:01

Çok teşekkürler bilgiler için bayram tatilinde gittiğimizde yaşıyorlardı. Hemen büyük olanı da saksıdan alıp ektik. Yapraklarının uçları kurumasına rağmen hemen 3-4 günde toparlandı. Çok mutlu oldum. Beyaz ufaklıklarımda tutmuş ancak köklerin bir kısmı gözüküyor toprak çok taşlı ve sertti ben gene inat ettim ektim sanırım doğal bonzai olacak büyüyünce ama açık yeşil yaprak atmış keyfi yerindeler çok sevindim. (Toprak seviyesinin üstüne ekmişim 1 -2 parmak kök dışarı çıkmış ben toprakla kapatıyorum suyu yiyince tekrar toprak akıyor. Azıcık taşlada destekledim ama nafile toprak çamur gibi aktı gene ama keyfi yerinde pek umursamıyor benim minik beyaz oyalarım. Teşekkürler bilgiler için.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025